8x Beste Kattenspeelgoed

Wist je dat kattenspeelgoed heel belangrijk is voor jouw kat? Jouw kat blijft spelenderwijs in beweging, maar speelgoed kan ook een vorm van vermaak zijn. Zo verveelt jouw kat zich minder snel, vooral als jouw kat veel alleen is. Wil jij weten welk kattenspeeltje het beste bij jouw kat past? Hieronder hebben wij de acht beste soorten kattenspeelgoed voor je op een rij gezet.

Lijst met acht beste kattenspeelgoed

JC Pets Laserpen

Heeft jouw kat veel beweging nodig? Dan is de laserpen van JC Pets perfect voor jouw kat. Dankzij deze laserpen kun jij jouw kat lang vermaken. Het is namelijk niet alleen een laser. Zo heeft de laserpen wel zeven verschillende standen, zoals een vlinder, een muis en een smiley. Bovendien kun je de laser gebruiken als zaklamp en uv-lamp. Daarnaast is de laserpen oplaadbaar met een usb-kabel.

Trixie Activity Board

Wanneer jij jouw kat mentaal wil uitdagen, kun je het activity board van Trixie aanschaffen. Dit is namelijk een bord waar jij brokjes in kunt verstoppen. Jouw kat moet de brokjes eruit zien te krijgen, en dat kan een hele opgave zijn. Zo kun je een brokje in de tunnel verstoppen, in de gleuf of in een vakje. 

Yeowww! Banaan

Katten zijn dol op kattenkruid. En laat dit speeltje nou net gevuld zijn met biologisch kattenkruid. Het kattenspeeltje in de vorm van een banaan van Yeowww! wordt daarom het lievelingsspeeltje van jouw spinnende viervoeter. 

Cheerble Bal

Jouw kat zal zich nooit meer vervelen dankzij de interactieve bal van Cheerble. Deze bal gaat namelijk vanzelf rollen, op basis van het gedrag van jouw kat. De bal weet zo precies wanneer hij moet rollen of juist stil moet gaan liggen. Zo wordt jouw kat iedere keer uitgedaagd. Bovendien heeft de bal drie verschillende standen en gaat de bal op een volle accu vier uur mee.

Make Me Purr Kattenkruidspeeltje

Ben je op zoek naar kleine kattenspeeltjes die je als prooi kunt gebruiken? Katten zijn dol op de speeltjes van Make Me Purr. Deze zijn klein, maar alsnog leuk om mee te spelen. Bovendien zijn deze speeltjes voorzien van honderd procent biologisch kattenkruid, waardoor de speeltjes nog aantrekkelijker worden.

Zenergy Bewegende Vis

Koop een levensechte prooi voor jouw kat, namelijk de bewegende vis van Zenergy! Deze vis zal vanzelf gaan spartelen wanneer jouw kat deze aanraakt. De vis zal gedurende vijftien seconden gaan bewegen, waardoor de vis jouw kat bezighoudt. Bovendien is de vis gemaakt van pluche, waardoor de vis lekker zacht is én diervriendelijk is.

Fuzly Hengel

Katten zijn dol op veertjes die bewegen. Is jouw kat hier ook dol op? Dan is de hengel van Fuzly perfect voor jouw kat. Aan deze hengel zit namelijk een veertje, die jij moet laten bewegen. Zo houd jij jouw kat bezig en jouw kat wordt uitgedaagd. En het mooie van samen spelen is dat de band tussen jou en jouw kat beter wordt.

Designed by Lotte Krabbol

Katten hebben behoefte om te krabben. Dit werkt stressverlagend en bovendien houden ze hiermee hun nagels scherp. Een perfecte oplossing hiervoor is de krabbol van Designed by Lotte. Deze krabbol zorgt er namelijk voor dat jouw kat niet gaat krabben aan de meubels, en daarnaast kan jouw kat spelen met het veertje aan de bol. 

Veelgestelde vragen

Waarom moeten katten spelen?

Katten kunnen blij worden wanneer ze gaan spelen. Bovendien is het erg gezond voor de kat. Zo blijft jouw kat fit, en het werkt stressverlagend. En wanneer jij samen gaat spelen met jouw kat kan het ook nog eens de band tussen jullie versterken.

Wanneer verveelt een kat zich?

Jouw kat kan zich gauw vervelen. Dat kun je merken aan twee dingen: of jouw kat wordt heel actief en begint te krabben aan de meubels, of jouw kat is heel langzaam, wil niet meer eten en lijkt futloos.

Wat is kattenkruid?

Katten vinden kattenkruid heel aantrekkelijk. Dit komt omdat kattenkruid de kat plezierig maakt. Het is niet schadelijk voor de kat en ook niet verslavend. Je kunt dus gerust speeltjes kopen met kattenkruid.

Bekijk hieronder de volledige top-8 kattenspeelgoed

Over de auteur

Hallo, ik ben Lilian en ik ben al sinds het begin betrokken bij Petmania.nl. Als hoofdredactrice ben ik verantwoordelijk voor het leiden van een team van getalenteerde schrijvers en experts die zich inzetten om de beste informatie en advies te bieden voor dierenliefhebbers.

Ik heb altijd al een passie gehad voor dieren en ben opgegroeid met verschillende huisdieren, waaronder honden, katten en konijnen. Mijn persoonlijke ervaringen en liefde voor dieren hebben me geholpen om mijn kennis en begrip van hun gedrag, behoeften en verzorging te vergroten.

Als hoofdredactrice van Petmania.nl kan ik deze kennis delen met anderen en anderen helpen om de beste zorg voor hun huisdieren te bieden. Ik ben vooral trots op het feit dat ons team van experts betrouwbare en up-to-date informatie kan bieden over alle soorten huisdieren, van honden en katten tot vogels, reptielen en andere exotische dieren.

Naast mijn werk op Petmania.nl heb ik zelf ook een Jack Russell genaamd Nacho, die mijn hart heeft gestolen. Ik geniet ervan om tijd met hem door te brengen en te zorgen dat hij gelukkig en gezond is. Ik ben ervan overtuigd dat alle huisdieren, groot of klein, de best mogelijke zorg verdienen en ik hoop dat onze artikelen bijdragen aan het welzijn van alle huisdieren en hun eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *