5x Beste Kattenhuizen

Natuurlijk wil je kat graag een plekje om lekker in te liggen en zichzelf terug te trekken. Je kan natuurlijk voor een mandje gaan, maar de meeste katten gaan hier niet zo snel in liggen. Katten vinden het vaak prettig als ze afgesloten kunnen liggen. Een kattenhuis is bijvoorbeeld perfect om je kat in te laten slapen. De kattenhuizen zijn meestal gesloten, waardoor je kat er lekker knus bij kan liggen. Het is niet voor niets dat je kat graag in een lege doos kruipt. Creëer dezelfde ervaring voor je kat met een kattenhuis. Wij hebben de 5 Beste kattenhuizen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste kattenhuizen

PoopyPets Sphinx kattenhuis

Jouw kat zal heerlijk slapen in de bekende Sphinx van Egypte. Dit kattenhuis van PoopyPets is namelijk een replica van de Sphinx, maar dan gemaakt van karton. Hier is bewust voor gekozen omdat de meeste katten het geweldig vinden om in een kartonnendoos te spelen. Alleen dit keer is de kartnonendoos ook voor de baasjes leuk om naar te kijken. Je kat kan zo eindeloos speelplezier halen uit z’n eigen huisje. Ondanks dat het kattenhuis van karton is ontstaat er een solide constructie waar je kat in kan spelen. Het kattenhuis is na gebruik ook weer eenvoudig uit elkaar te halen.

Petrebels kattenhuis

Ben je op zoek naar een stijlvol kattenhuis voor je kat? De Petrebels is ideaal voor je kat om z’n eigen plekje in te maken. Je kat kan er bovenop zitten of in het gat klimmen en zichzelf lekker verstoppen. Het kattenhuis is gemaakt van zacht pluche en voelt hierdoor comfortabel aan. Dankzij het design met een driepoot is het ook gewoon een leuke poef om in huis neer te zetten. Niet alleen de katten kunnen de Petrebels Victoria als zit plek gebruiken. Dit is natuurlijk ideaal als je soms een plek tekort komt.

District 70 Casa kattenhuis

De meeste katten vinden het heerlijk om ergens beschut te zitten. Dit vinden ze van nature erg fijn. Ze wringen zich daarom in de meest gekke plekken om zichzelf even op te sluiten en lekker te gaan slapen. Opgesloten voelen de meeste katten zich veilig. District 70 Casa speelt hier handig op in met een soort zak waarin je kat kan wegkruipen. De stijlvolle zak is eenvoudig op te zetten en weer weg te halen als deze niet meer gebruikt wordt. Het kattenhuis wordt geleverd met een zacht kussentje waar hij lekker warm op kan liggen.

Beeztees Innu katteniglo

De Beeztees Innu katteniglo is niet zomaar een kattenhuis waar je kat in weg kan kruipen. Het is een soort iglo waar je kat heerlijk in kan slapen. De meeste katten slapen gemiddeld wel 18 uur per dag. Het is dan fijn als ze een plek hebben waar ze zichzelf even in kunnen terugtrekken. De katteniglo is volledig gemaakt van vilt en voelt daardoor zacht aan. De iglo wordt ook nog eens met een kussen geleverd. Zo heeft je kat een heerlijke slaapplek om zichzelf terug te rekken. Daarbij ziet dit kattenhuis er ook nog eens leuk uit om in huis te plaatsen.

Quapas Catcube

Een uniek bouwwerk om in huis te zetten is de Quapas Catcube. Dit is een kattenhuis dat eigenlijk een soort zweeft tussen een houten stellage. Je kat kan in z’n eigen kubus wegkruipen of er bovenop zitten. Er zijn zo meerdere zit plekken of verstop plekken voor je kat. De meeste katten vinden dit heerlijk om te doen. Dankzij het strakke design is het kattenhuis extra leuk om te zien. Het kattenhuis is uitgevoerd in de kleur grijs en donkergroen.

Veelgestelde vragen

Waarom wil je kat een kattenhuis hebben?

De meeste katten vinden het heerlijk om in een afgesloten plek te slapen. Dit komt doordat katten zichzelf van nature verstoppen als ze gaan slapen. Dit doen ze om te voorkomen dat ze in de natuur gepakt worden. De meeste katten voelen zich hierdoor veilig in een kattenhuis.

Waar moet een kattenhuis aan voldoen?

Voor een kat is het vooral belangrijk dat er voldoende plekken zijn om zichzelf lekker in weg te stoppen. Zorg er daarom voor dat je een kattenhuis aanschaft met een knusse verstop plek.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kattenhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *