5 Beste kattenhuizen

Natuurlijk wil je kat graag een plekje om lekker in te liggen en zichzelf terug te trekken. Je kan natuurlijk voor een mandje gaan, maar de meeste katten gaan hier niet zo snel in liggen. Katten vinden het vaak prettig als ze afgesloten kunnen liggen. Een kattenhuis is bijvoorbeeld perfect om je kat in te laten slapen. De kattenhuizen zijn meestal gesloten, waardoor je kat er lekker knus bij kan liggen. Het is niet voor niets dat je kat graag in een lege doos kruipt. Creëer dezelfde ervaring voor je kat met een kattenhuis. Wij hebben de 5 Beste kattenhuizen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste kattenhuizen

Poopy Cat Witte huis

Is jouw kat de leider van z’n eigen land? Dan is Poopy Cat Witte Huis absoluut een leuk kattenhuis om aan te schaffen. Dit kattenhuis is een replica van het beroemde witte huis in Amerika. Het kattenhuis is gemaakt van karton. Hier is bewust voor gekozen omdat de meeste katten het geweldig vinden om in een kartnonendoos te spelen. Alleen dit keer is de kartnonendoos ook voor de baasjes leuk om naar te kijken. Je kat kan zo eindeloos speelplezier halen uit z’n eigen witte huis. Het kattenhuis komt zelfs inclusief de Amerikaanse vlag op het dak. Ondanks dat het kattenhuis van karton is ontstaat er een solide constructie waar je kat in kan spelen. Het kattenhuis is na gebruik ook weer eenvoudig uit elkaar te halen.

Petrebels Victoria

Ben je op zoek naar een stijlvol kattenhuis voor je kat? De Petrebels is ideaal voor je kat om z’n eigen plekje in te maken. Je kat kan er bovenop zitten of in het gat klimmen en zichzelf lekker verstoppen. Het kattenhuis is gemaakt van zacht pluche en voelt hierdoor comfortabel aan. Dankzij het design met een driepoot is het ook gewoon een leuke poef om in huis neer te zetten. Niet alleen de katten kunnen de Petrebels Victoria als zit plek gebruiken. Dit is natuurlijk ideaal als je soms een plek tekort komt.

District 70 Casa

De meeste katten vinden het heerlijk om ergens beschut te zitten. Dit vinden ze van nature erg fijn. Ze wringen zich daarom in de meest gekke plekken om zichzelf even op te sluiten en lekker te gaan slapen. Opgesloten voelen de meeste katten zich veilig. District 70 Casa speelt hier handig op in met een soort zak waarin je kat kan wegkruipen. De stijlvolle zak is eenvoudig op te zetten en weer weg te halen als deze niet meer gebruikt wordt. Het kattenhuis wordt geleverd met een zacht kussentje waar hij lekker warm op kan liggen.

Beeztees Innu katteniglo

De Beeztees Innu katteniglo is niet zomaar een kattenhuis waar je kat in weg kan kruipen. Het is een soort iglo waar je kat heerlijk in kan slapen. De meeste katten slapen gemiddeld wel 18 uur per dag. Het is dan fijn als ze een plek hebben waar ze zichzelf even in kunnen terugtrekken. De katteniglo is volledig gemaakt van vilt en voelt daardoor zacht aan. De iglo wordt ook nog eens met een kussen geleverd. Zo heeft je kat een heerlijke slaapplek om zichzelf terug te rekken. Daarbij ziet dit kattenhuis er ook nog eens leuk uit om in huis te plaatsen.

Quapas Catcube

Een uniek bouwwerk om in huis te zetten is de Quapas Catcube. Dit is een kattenhuis dat eigenlijk een soort zweeft tussen een houten stellage. Je kat kan in z’n eigen kubus wegkruipen of er bovenop zitten. Er zijn zo meerdere zit plekken of verstop plekken voor je kat. De meeste katten vinden dit heerlijk om te doen. Dankzij het strakke design is het kattenhuis extra leuk om te zien. Het kattenhuis is uitgevoerd in de kleur grijs en donkergroen.

Veelgestelde vragen

Waarom wil je kat een kattenhuis hebben?

De meeste katten vinden het heerlijk om in een afgesloten plek te slapen. Dit komt doordat katten zichzelf van nature verstoppen als ze gaan slapen. Dit doen ze om te voorkomen dat ze in de natuur gepakt worden. De meeste katten voelen zich hierdoor veilig in een kattenhuis.

Waar moet een kattenhuis aan voldoen?

Voor een kat is het vooral belangrijk dat er voldoende plekken zijn om zichzelf lekker in weg te stoppen. Zorg er daarom voor dat je een kattenhuis aanschaft met een knusse verstop plek.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...