beste kattenluiken

3x Beste kattenluiken

Je bent van plan een kattenluik aan te schaffen, maar je hebt geen flauw idee welke de beste keuze is. Je wilt namelijk niet achteraf spijt hebben van je aankoop. Vooral omdat het soms een hele klus is om in een bestaande deur een kattenluik te installeren. Wij hebben daarom de drie beste kattenluiken op een rijtje gezet. Je hebt zo meteen een overzicht welke kattenluiken de beste keuze zijn.

Beste kattenluiken op een rij

SuperFlap met Microchip

De beste kattenluik op dit moment is de SuperFlap basiskattenluik. Deze luik is voorzien van een microchip en laat daardoor alleen jouw kat binnen. Het luikje is standaard vergrendeld en herkent geselecteerde katten aan de hand van de chip. Je hoeft bij deze kattenluik je kat dus geen halsband te laten dragen. De katten worden namelijk geïdentificeerd aan hun eigen chip. Ideaal als jouw kat liever geen halsband draagt. Daarnaast bedien je de kattenluik volledig via je smartphone. Zo kan je bijvoorbeeld tijden instellen wanneer je kat wel of niet naar binnen of buiten mag.

Petsafe 917 Classic

Ga je liever voor een klassiek kattenluikje in tegenstelling tot de moderne kattenluikjes met chip? Dan kan je kiezen voor de Petsafe 917 Classic. Dit is eigenlijk gewoon een standaard kattenluik met vergendelslot. Het slot kan je instellen op 4 standen: open, dicht, alleen in of alleen naar buiten. De kattenluik is verkrijgbaar met of zonder tunnel afhankelijk van de dikte van je deur. De kattenluik is gemaakt voor een kat tot 7 kg en een schouderbreedte van maximaal 16 cm.

PetSafe Microchip

Petsafe heeft net als SuperFlap ook een kattenluikje met Microchip gemaakt. Dit luikje herkent ook alleen jouw kat en laat deze naar binnen. Zo voorkom je dat er vreemde katten naar binnenkomen en je voer stelen of nog erger in huis sproeien. Het kattenluikje werkt met de geïmplanteerde chip die je kat al bezit. Er kunnen tot maximaal 40 katten aan gekoppeld worden. Naast de chip heeft het kattenluikje ook nog een handmatige bediening om aan te geven of je kat naar binnen of buiten mag.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een kattenluik?

Allereerst geeft een kattenluik jouw kat meer vrijheid. Ook kun je de meeste kattenluiken vergrendelen, voor wanneer jouw kat bijvoorbeeld al thuis is. Er bestaan zelfs kattenluiken met chipherkenning, zodat alleen jouw kat naar binnen mag. 

Hoe installeer ik een kattenluik?

– Plaats het kattenluik op een hoogte tussen tien en vijftien centimeter boven de grond. Hou wel rekening met de grootte van jouw kat, zodat jouw kat makkelijk in- en uit kan stappen.
– Maak een gat in de ruimte waar jij het kattenluik wil plaatsen. Dit is vaak een muur, een deur of een raam.
– Als het kattenluik in hout is bevestigd, maak je het kattenluik vast met schroeven. 

Hoe laat ik mijn kat wennen aan een kattenluik?

Wanneer het kattenluik is geïnstalleerd, wil jouw kat misschien niet meteen door het lattenluik. Je kunt het deurtje in het begin vastplakken met tape, zodat hij rustig door het luikje kan stappen. Eventueel kun je de kat met een brokje lokken. Als de kat meerdere keren door het luikje is heengegaan, kun je de deur langzaam laten zakken op de rug van jouw kat.

Geef een antwoord

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Kattenbak

Wanneer je een kat in huis hebt rondlopen, is dat een en al gezelligheid. Ook al zijn ze soms stout of druk, een kat maakt deel uit van het gezin....

5x Beste Hondenfluitje

Honden vinden het heerlijk om zo af en toe eens los te mogen lopen. Bovendien is dit ook goed voor de hond, hij kan op deze manier namelijk goed zijn...

5x Beste Vetbed

Een vetbed is een perfecte slaapplek voor jouw viervoeter. Op een vetbed kan jouw hond heerlijk ontspannen. Hiermee voorkom je ook dat jouw hond last heeft van kou in de...

5x Beste Hondenstretcher

Honden kunnen vrijwel overal slapen. Het zijn namelijk over het algemeen makkelijke slapers. Toch is een koude ondergrond niet goed voor de hond. Een hond kan in dat geval beter...