8x Beste Kattentuigjes

Een kat wil graag de weide wereld ontdekken. Maar dit is lang niet overal mogelijk. Je bent bijvoorbeeld bang om je jonge kitten buiten rond te laten lopen. Of je woont in de buurt van een drukke straat waar je kat aangereden kan worden. Het is dan fijn als je kat veilig rond kan laten lopen. Wij hebben de acht beste katten- en kittentuigjes voor je uitgezocht. De tuigjes zijn perfect om je kat mee uit te laten en de wereld te laten ontdekken. Je kan je kat zo ook de behoefte geven om vrij rond te lopen. Terwijl je kat gewoon vast zit aan een tuigje.

Lijst met 8 beste kattentuigjes

Zootic kattenharnas met lijn

Een kattenharnas kan op maat gemaakt worden voor kleine tot middelgrote katten. Ze garanderen een veilige wandeling samen met je kat. Het tuigje kan je vast maken met een klittenband sluiting. Dankzij de klittenband sluiting kan het tuigje eenvoudig op maat gemaakt worden. Doordat het tuigje niet direct om de hals van je kat zit voelt het comfortabel aan. De meeste katten zijn niet gewend om een tuigje om z’n hals te hebben. Het beperkt ze in hun bewegingsvrijheid. Dankzij een harnas kunnen ze alsnog vrij rondlopen en comfortabel wandelen. Het harnas is gemaakt van ademend mesh materiaal.

Roegaarden kastentuigje

Wil je jouw kat graag langzaam aan de bewoonde wereld laten wennen? Roegaarden heeft een handig kattentuigje speciaal gemaakt voor je kitten of kat. Het tuigje wordt rond de buik aangebracht en kan je eenvoudig op maat maken. In het begin kan je eenvoudig het tuigje vastmaken bij een kitten. Zodra je kat begint te groeien kan je het tuigje verstellen. Als je kat oud genoeg is kan je besluiten hem los te laten lopen. Mocht je langs een drukke weg wonen, dan kan je ervoor kiezen het tuigje vast te houden. Het tuigje kan ook gebruikt worden voor een bezoek aan de dierenarts.

Nobby kattentuigje met lijn

Ben je gewoon op zoek naar een simpel kattentuigje dat z’n werk doet? Dan is het Nobby kattentuigje met lijn de ideale uitkomst. Het is een duurzaam kattentuigje dat de meeste katten past. Bij het produceren van het tuigje is er vooral gelet op duurzaamheid en comfort. Je kat merkt bijna niet dat hij het tuigje aan heeft. Daarbij is het tuigje verkrijgbaar in verschillende basiskleuren. Het tuigje wordt geleverd met een lijn. Je hoeft dus geen aparte lijn aan te schaffen.

Beeztees kattentuigje

Ben je op zoek naar een tuigje voor je kat zodat jij hem kunt uitlaten? Dan kan je het tuigje van Beeztees bestellen. Dit tuigje is perfect om je kat mee uit te laten en de wereld te laten ontdekken. Bovendien is dit kattentuigje prettig voor jouw kat. Het is namelijk gemaakt van nylon wat sterk en ademend is. Dit tuigje is inclusief een belletje en een looplijn zodat jij jouw kat op een veilige manier kunt uitlaten.

Kattentuigje met looplijn

Ben je op zoek naar een soort harnas voor je kat? Dan kan dit kattentuigje een prima oplossing zijn om met je kat te gaan wandelen. Dit harnas is op maat te maken en voorzien van reflecterende strepen. Zo kan je zelfs een complete wandeling met je kat maken. Het harnas is gemaakt van stevig nylon en de nek van je kat wordt vrijgelaten. Dit voorkomt verstikkingsgevaar en voelt comfortabel aan. Het tuigje kan op maat gemaakt worden voor katten vanaf drie kilo tot zes kilo. Het wordt geadviseerd dit tuigje pas vanaf een jaar te gebruiken. Het tuigje wordt geleverd met een looplijn tot 1,5 meter.

Make Me Purr kattentuigje

Dit vrolijke kattentuigje van Make Me Purr is geïnspireerd door een Japanse kimono: een kledingstuk voor speciale gelegenheden. Dit tuigje heeft namelijk een soortgelijk patroon en heeft zelfs een strikje, die de Obi moet voorstellen. Naast dat het een eyecatcher is, is dit tuigje perfect voor de dagelijkse wandelingen. Je kunt de halsband namelijk verstellen, net zoals de borstriem. Dat maakt het kattentuigje ook geschikt voor de kleinere katten.

BOSVELLI kittentuigje

Het tuigje van BOSVELLI is speciaal gemaakt voor kittens. Daarnaast is dit tuigje stevig genoeg, het is namelijk gemaakt van luchtgaas. Hierdoor is het ook nog eens een comfortabel tuigje. Het leuke aan dit kittentuigje is dat je een looplijn erbij krijgt. Zo kun je direct met jouw spinnende viervoeter de buitenwereld ontdekken.

Duvo kittentuigje

Ben jij trotse eigenaar van twee kittens? Dan zijn de kittentuigjes van Duvo perfect. Je krijgt namelijk niet een tuigje, maar twee! Dat betekent dat jij met beide kittens tegelijk een wandeling kunt maken. Ook krijg je twee verschillende tuigjes, namelijk een rode en een grijze. De tuigjes zijn gemaakt van nylon, wat betekent dat de tuigjes enorm sterk zijn. Bovendien zijn de tuigjes verstelbaar: ideaal wanneer jouw kittens groeien als kool.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of de maat van het kattentuigje goed is?

Als je het kattentuigje aantrekt moet je minimaal 2 vingers ertussen kunnen doen. Als dit niet kan zit het tuigje te strak. Is er ruimte voor meer dan 2 vingers? Dan zit het tuigje te los en kan je kat tijdens de wandeling ontsnappen. De meeste kattentuigjes geven de maat op basis van gewicht en leeftijd.

Wanneer gebruik je een kattentuigje?

Voor een kitten kan het handig zijn om eerst de omgeving aangelijnd te gaan ontdekken. Maar ook als je net verhuist bent kan je samen met de kat de omgeving rond je huis ontdekken. Je kat weet zo precies hoe hij straks weer moet terugkeren. Een kattentuigje kan ook slim zijn als je langs een drukke weg woont en je de kat niet los wil laten lopen. Je voorziet je kat zo toch in de behoefte om buiten te wandelen.

Wanneer mag een kitten naar buiten met een kittentuigje?

Een kitten mag vanaf zes maanden naar buiten. Je kunt de kitten bijvoorbeeld laten wennen aan jouw tuin. Doe dit dan wel aan de hand van een kittentuigje. Voordat je de kitten gaat uitlaten aan het tuigje is het belangrijk dat je de kitten van te voren laat wennen aan het tuigje. Zo heeft de kitten de aandacht bij de omgeving, in plaats van bij het tuigje.

Bekijk hieronder de volledige top-8 kattentuigjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *