5 Beste kattentuigjes

Een kat wil graag de weide wereld ontdekken. Maar dit is lang niet overal mogelijk. Je bent bijvoorbeeld bang om je jonge kitten buiten rond te laten lopen. Of je woont in de buurt van een drukke straat waar je kat aangereden kan worden. Het is dan fijn als je kat veilig rond kan laten lopen. Wij hebben de 5 Beste kattentuigjes voor je uitgezocht. De tuigjes zijn perfect om je kat mee uit te laten en de wereld te laten ontdekken. Je kan je kat zo ook de behoefte geven om vrij rond te lopen. Terwijl je kat gewoon vast zit aan een tuigje.

Lijst met 5 Beste kattentuigjes

Zootic kattenharnas met lijn

Een kattenharnas kan op maat gemaakt worden voor kleine tot middelgrote katten. Ze garanderen een veilige wandeling samen met je kat. Het tuigje kan je vast maken met een klittenband sluiting. Dankzij de klittenband sluiting kan het tuigje eenvoudig op maat gemaakt worden. Doordat het tuigje niet direct om de hals van je kat zit voelt het comfortabel aan. De meeste katten zijn niet gewend om een tuigje om z’n hals te hebben. Het beperkt ze in hun bewegingsvrijheid. Dankzij een harnas kunnen ze alsnog vrij rondlopen en comfortabel wandelen. Het harnas is gemaakt van ademend mesh materiaal.

Pet Supplies katten/kitten tuigje

Wil je jouw kat graag langzaam aan de bewoonde wereld laten wennen? Pet Supplies heeft een handig kattentuigje speciaal gemaakt voor je kitten of kat. Het tuigje wordt rond de buik aangebracht en kan je eenvoudig op maat maken. In het begin kan je eenvoudig het tuigje vastmaken bij een kitten. Zodra je kat begint te groeien kan je het tuigje verstellen. Als je kat oud genoeg is kan je besluiten hem los te laten lopen. Mocht je langs een drukke weg wonen, dan kan je ervoor kiezen het tuigje vast te houden. Het tuigje kan ook gebruikt worden voor een bezoek aan de dierenarts.

Nobby kattentuigje met lijn

Ben je gewoon op zoek naar een simpel kattentuigje dat z’n werk doet? Dan is het Nobby kattentuigje met lijn de ideale uitkomst. Het is een duurzaam kattentuigje dat de meeste katten past. Bij het produceren van het tuigje is er vooral gelet op duurzaamheid en comfort. Je kat merkt bijna niet dat hij het tuigje aan heeft. Daarbij is het tuigje verkrijgbaar in verschillende basiskleuren. Het tuigje wordt geleverd met een lijn. Je hoeft dus geen aparte lijn aan te schaffen.

Lief! Kittentuigje

Ben je op zoek naar een schattig tuigje voor je kitten? Dan kan je een Lief! Kittentuigje bestellen. Dit tuigje is perfect om je kitten mee uit te laten en de wereld te laten ontdekken. De kleine maat is speciaal voor een doorsnede tot maximaal 29 cm. Dit tuigje is dus perfect als je een jonge kat eerst onder begeleiding buiten wilt laten. Het advies is wel om het tuigje alleen onder begeleiding te gebruiken. Hou eventueel twee vingers tussen het tuigje om te kijken of je kitten veilig aangelijnd kan worden. Het tuigje wordt inclusief een looplijn van 130 cm geleverd.

By Chao verstelbaar kattentuigje

Ben je op zoek naar een soort harnas voor je kat? Dan kan By Chao een prima oplossing zijn om met je kat te gaan wandelen. Dit harnas is op maat te maken en voorzien van reflecterende strepen. Zo kan je zelfs een complete wandeling met je kat maken. Het harnas is gemaakt van stevig nylon en de nek van je kat wordt vrijgelaten. Dit voorkomt verstikkingsgevaar en voelt comfortabel aan. Het tuigje kan op maat gemaakt worden voor katten vanaf 3 kg tot 6 kg. Het wordt geadviseerd dit tuigje pas vanaf 1 jaar te gebruiken. Het tuigje wordt geleverd met een looplijn tot 1,5 meter.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of de maat van het kattentuigje goed is?

Als je het kattentuigje aantrekt moet je minimaal 2 vingers ertussen kunnen doen. Als dit niet kan zit het tuigje te strak. Is er ruimte voor meer dan 2 vingers? Dan zit het tuigje te los en kan je kat tijdens de wandeling ontsnappen. De meeste kattentuigjes geven de maat op basis van gewicht en leeftijd.

Wanneer gebruik je een kattentuigje?

Voor een kitten kan het handig zijn om eerst de omgeving aangelijnd te gaan ontdekken. Maar ook als je net verhuist bent kan je samen met de kat de omgeving rond je huis ontdekken. Je kat weet zo precies hoe hij straks weer moet terugkeren. Een kattentuigje kan ook slim zijn als je langs een drukke weg woont en je de kat niet los wil laten lopen. Je voorziet je kat zo toch in de behoefte om buiten te wandelen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...