5x Beste Zelfreinigende Kattenbak

Een kat in huis is natuurlijk een geweldig maatje voor het leven. Maar er zit één nadeel aan een kat in huis hebben. Een kat doet namelijk z’n behoefte op een kattenbak. Een kattenbak schoonmaken is niet een klus die je graag zelf uitvoert. Gelukkig zijn er tegenwoordig zelfreinigende kattenbakken. Het is helaas niet zo dat ze al het werk voor je overnemen. Maar het is wel een stuk eenvoudiger om een kattenbak te reinigen. Wij hebben de vijf beste zelfreinigende kattenbakken voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke kattenbak je eventueel het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste zelfreinigende kattenbakken

PeeWee EcoHus

De PeeWee Ecohus is de oplossing als je op zoek bent naar een stankvrij kattenbak. Het is ook een eenvoudige kattenbak om schoon te maken. Deze kattenbak is speciaal gemaakt om met biologisch afbreekbare kattenkorrels te werken. De kattenbak korrels zijn speciaal ontwikkelt door PeeWee. In de kattenbak gaat ongeveer 9 kg aan korrels en hier doe je dankzij het slimme schoonmaaksysteem 4 maanden mee. De kattenbak is namelijk speciaal ontwikkelt om uitwerpselen van de schone korrels te scheiden. Zodra je kat z’n behoefte doet verdwijnt 90% direct door een speciaal ontwikkelt rooster. De korrels zijn zo ontwikkelt dat het uiteenvalt bij aanraking van urine of uitwerpselen. De vuile uitwerpselen komen in een speciale lade terecht. Je schuift de lade eruit en je deponeert het in de vuilnisbak. De overblijfselen zijn schone korrels met een fijne dennengeur. De kattenbak is hierdoor altijd schoon en fris.

Omega Paw

Ga nu nog zuiniger met kattengrit om dankzij de Omega Paw zelfreinigende kattenbak. Dankzij een zelfreinigende kattenbak is het nu nog eenvoudiger om de bak te verschonen. De kattenbak werkt met roll ’n clean. Het enige wat je hoeft te doen is de kattenbak op de rechterkant rollen. De uitwerpselen en urine vormen met klontvormend kattengrit een klont. Dit wordt dankzij een speciaal zeef systeem er nu direct uitgehaald. Door de kattenbak om te rollen komen de uitwerpselen in een opvanglade terecht. Je kan de opvanglade eruit halen en in de vuilnisbak leegmaken. Het is zo super makkelijk en snel om even de kattenbak schoon te maken. Daarnaast is het voor jezelf een stuk hygiënischer.

Ferplast kattenbak Magix

De Ferplast kattenbak Magix werkt eigenlijk niet volledig met een zelfreinigend systeem. Het is vooral een kattenbak die uitwerpselen eruit zeeft. Met een uniek zeefsysteem onderin worden de klonten gescheiden van het schone kattengrit. Bij het verschonen van de kattenbak kan je de uitwerpselen eruit zeven. De uitwerpselen komen in een aparte bak terecht. Je kan deze bak direct legen en schone kattenkorrels in de bak doen. Binnen een handomdraai is je kattenbak weer klaar voor gebruik. De Ferplast kattenbak is een vrij eenvoudig systeem om te reinigen.

Petsafe Simply Clean zelfreinigende kattenbak

Ben je op zoek naar een innovatieve kattenbak? Dan kan je kiezen voor de Petsafe Simply Clean zelfreinigende kattenbak. Dit is een kattenbak die echt automatisch na een bezoek van je kat de bak weer reinigt. De kattenbak is voorzien van een bewegend draaisysteem. Elke dertig minuten wordt de kattenbak automatisch gereinigd. Eventuele uitwerpselen worden direct in een afgesloten compartiment gedeponeerd. Doordat dit compartiment volledig afgesloten is ervaar je geen vieze geur meer. De geur wordt ook nog eens weggewerkt met een koolfilter. Dankzij een altijd schone kattenbak zal je kat ook minder de behoefte hebben om z’n behoefte buiten de bak te doen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de afgesloten bak buiten in de prullenbak te deponeren. Daarna is je bak weer schoon voor gebruik.

Hagen Catit SmartSift kattenbak

Wil je heel eenvoudig een kattenbak verschonen? Dan is de Hagen Catit SmartSift kattenbak de ideale oplossing. Je hoeft hiermee nooit meer poep te scheppen. Het enige wat je hoeft te doen is de ontgrendelingshendel gebruiken. Door de grendel naar voren te schuiven valt de vulling door een speciale zeef. De zeef haalt de klonten eruit en scheid deze van de schone kattenbakvulling. In een speciale afgesloten bak komen de uitwerpselen terecht. Deze kan je direct weggooien in de prullenbak. De Hagen is dus geen duur elektrisch systeem. Het enige wat je hoeft te doen is de hendel overhalen om je kattenbak te reinigen. De kattenbak wordt tevens geleverd met speciale vuilniszakken waar de uitwerpselen in terecht komen. Je kan de zak direct dichtknopen en weggooien. Zo hoef je de bak zelf niet eens schoon te maken. Kortom de ideale zelfreinigende kattenbak voor je kat.

Veelgestelde vragen

Wat is een zelfreinigende kattenbak?

De meeste kattenbakken uit onze toplijst hebben een speciaal systeem waarmee je eenvoudig zonder scheppen de uitwerpselen kan verwijderen. Je bent zo minder tijd kwijt aan het verwijderen van uitwerpselen. Eén van de grootste pluspunten is dat je de uitwerpselen meestal niet meer met je handen hoeft aan te raken. Dit is hygiënisch en prettiger voor jezelf.

Stinkt een zelfreinigende kattenbak minder, dan een gewone kattenbak?

Doordat je sneller en eenvoudiger de uitwerpselen kan opruimen is je kattenbak een stuk schoner. Een schone kattenbak voorkomt een hoop stank overlast.

De top 5 beste kattenbakken die zelfreinigend zijn op een rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *