5x Beste Kippenhok met Ren

Het is natuurlijk belangrijk dat je kippen kunnen rondscharrelen door de tuin of in hun eigen kippenhok. Een kip heeft gemiddeld een vierkante meter aan scharrelruimte nodig. Het zou natuurlijk kunnen dat je kip niet de mogelijkheid heeft om los te lopen. Bijvoorbeeld vanwege ontsnappingsgevaar of omdat je de kippen liever niet in de tuin hebt lopen. Een oplossing waar je voor kan kiezen is een kippenhok met ren. Je kip kan dan veilig in de tuin rondlopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij ontsnapt. Wil je weten wat de Beste kippenhok met ren is? Wij hebben de vijf beste kippenhokken met ren op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste kippenhokken met ren

Alice’s Garden kippenhok met ren

Ben je op zoek naar een kippenhok met ren waarbij je kip voldoende ruimte heeft? Dan is het kippenhok van Alice’s Garden de ideale oplossing. Dit hok heeft een gedeelte waar de kip ’s nachts kan zijn en daaronder zit de ren. Uiteraard is er ook een speciale legruimte waar je kippen terecht kunnen om eieren te leggen. Twee tot drie kippen kunnen hier prima vertoeven. Vooral als je bijvoorbeeld voor een klein ras zoals de krielkip kiest.

The Benelux kippenhok met ren

Ben je op zoek naar een prachtig kippenhok met ren waar je kippen continu in kunnen verblijven? Dan is het kippenhok van The Benelux de oplossing. Dit kippenhok is 172 centimeter lang en het nachthok is boven de ren gebouwd. Hierdoor is er voldoende ruimte voor je kippen om te scharrelen. Er is ook een speciale legbak waar je kippen op hun gemak hun eieren kunnen leggen en jij ze eenvoudig via het dak kan verzamelen. Het kippenhok schoonmaken is dankzij de uitschuifbare lade ook vrij eenvoudig. Het kippenhok is gemaakt van duurzaam, weerbestendig hout en ziet er schitterend uit. Je kan hier met gemak twee tot drie kippen in houden.

MaxxPet kippenhok met ren

Het kippenhok van MaxxPet is een mooi huisje voor jouw kippen. Zo heeft dit kippenhok alles wat een kip wil: een ren, een nachthok en een schuiflade zodat je het hok goed kan schoonmaken. Het nachthok boven de ren gebouwd en hebben je kippen extra ruimte om rond te scharrelen. Het kippenhok heeft een extra groot nachthok en een speciaal leghok. Het hok zorgt ook voor de optimale bescherming van je kippen. Dit is fijn als je kippenhok bijvoorbeeld aangevallen wordt door vossen of maters. De nestkast bij dit kippenhok bevindt zich op de tweede verdieping. Hier kan je kip in alle rust eieren leggen.

Trixie kippenhok met ren

Trixie kippenhok met ren is een prachtig traditioneel kippenhok waar je kippen in kunnen overnachten en zich in kunnen terugtrekken. De onderzijde van het kippenhok is voorzien van een ren. In het kippenhok is een speciale legbox aangebracht waar de kippen eieren kunnen leggen. Hierin zijn twee aparte nesten gemaakt, zodat kippen gescheiden eieren kunnen leggen. Het dak van het kippenhok is voorzien van bitumen en waterdicht. Dit is een kippenhok zonder poespas en gewoon een traditioneel hok met ren.

Homestyle kippenhok met ren

Ben je op zoek naar een kippenhok waar je meerdere kippen in kunt houden? Dan is het kippenhok van Homestyle perfect. Dit kippenhok is namelijk geschikt voor zes kleine of vier grote kippen. De ren van het hok is groot genoeg zodat de kippen lekker kunnen rondlopen. Daarboven zit een nachthok en een hok waar de kippen hun eieren kunnen leggen. Daarnaast is dit hok gemaakt van duurzaam hout van een hoge kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte heeft je kip nodig?

Dit is afhankelijk van het ras dat je gaat houden. Een krielkip heeft slechts 0,25 m2 in het binnen hok nodig en 0,50 m2 scharrelruimte buiten. Een groter kippensoort heeft 0,50 m2 binnen nodig en 1 m2 buiten.

Op wat voor ondergrond kan je de ren neerzetten?

De meeste kippen vinden het fijn als de poten droog blijven. Wil je ze echt vermaken? Zorg dan voor een zandbad ten hoogte van de ren. Hier kunnen ze heerlijk in spelen en de poten blijven droog.

Welke bodembedekking kan je gebruiken?

Het is belangrijk dat je voor een bodembedekking kiest die goed absorbeert. Hennepvezel of zaagsel kan een slimme oplossing zijn. Maar ook beukensnippers zijn een uitstekende oplossing voor je kippenhok met ren.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kippenhokken met een ren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *