5x Beste kippenhok met ren

Het is natuurlijk belangrijk dat je kippen kunnen rondscharrelen door de tuin of in hun eigen kippenhok. Een kip heeft gemiddeld 1 m2 aan scharrelruimte nodig. Het zou natuurlijk kunnen dat je kip niet de mogelijkheid heeft om los te lopen. Bijvoorbeeld vanwege ontsnappingsgevaar of omdat je de kippen liever niet in de tuin hebt lopen. Een oplossing waar je voor kan kiezen is een kippenhok met ren. Je kip kan dan veilig in de tuin rondlopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij ontsnapt. Wil je weten wat de Beste kippenhok met ren is? Wij hebben de 5 Beste kippenhokken met ren op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste kippenhokken met ren

MaxxPet Mathice Kippenhok met ren

Ben je op zoek naar een kippenhok met ren waarbij je kip echt de ruimte krijgt? Dan is de MaxxPet Mathice kippenhok met ren de ideale oplossing. Dit kippenhok is een complete schuur met twee verdiepingen. Er is een binnenruimte waar je kippen kunnen loungen en een verdieping waar je kippen op stok kunnen. Uiteraard is er ook een speciale legruimte waar je kippen terecht kunnen om eieren te leggen. Officieel is dit kippenhok zelfs geschikt voor het houden van 8 kippen. Maar als je de kippen verder niet buiten laat lopen is dit aantal uiteraard wel minder. Twee tot drie kippen kunnen hier prima vertoeven. Vooral als je bijvoorbeeld voor een klein ras zoals de krielkip kiest.

MyAnimal kippenhok met ren

Ben je op zoek naar een prachtig kippenhok met ren waar je kippen continu in kunnen verblijven? Dan is Myanimal Kippenhok met ren de oplossing. Dit kippenhok is 186 cm lang en het nachthok is boven de ren gebouwd. Hierdoor is er voldoende ruimte voor je kippen om te scharrelen. Er is ook een speciale legbak waar je kippen op hun gemak hun eieren kunnen leggen en jij ze eenvoudig via het dak kan verzamelen. Het kippenhok schoonmaken is dankzij de uitschuifbare lade ook vrij eenvoudig. Het kippenhok is gemaakt van duurstaam, weerbestendig hout en ziet er schitterend uit. Je kan hier met gemak 8 kippen in houden of voor vast 4 kippen.

MyAnimal Grijs kippenhok met ren

Opnieuw een prachtig kippenhok van Myanimal alleen dit keer is het hok 174 cm lang. Opnieuw is er rekening gehouden met de optimale scharrelruimte voor je kippen. Zo is het nachthok boven de ren gebouwd en hebben je kippen extra ruimte om rond te scharrelen. Het kippenhok heeft een extra groot nachthok en een speciaal leghok. Het hok zorgt ook voor de optimale bescherming van je kippen. Dit is fijn als je kippenhok bijvoorbeeld aangevallen wordt door vossen of maters. De nestkast bij dit kippenhok bevindt zich op de tweede verdieping. Hier kan je kip in alle rust eieren leggen. Het kippenhok is in een prachtige grijze kleur geverfd.

Trixie Natura kippenhok met ren

Trixie kippenhok met ren is een prachtig traditioneel kippenhok waar je kippen in kunnen overnachten en zich in kunnen terugtrekken. De onderzijde van het kippenhok is voorzien van een ren. In het kippenhok is een speciale legbox aangebracht waar de kippen eieren kunnen leggen. Hierin zijn twee aparte nesten gemaakt, zodat kippen gescheiden eieren kunnen leggen. Het dak van het kippenhok is voorzien van bitumen en waterdicht. Dit is een kippenhok zonder poespas en gewoon een traditioneel hok met ren.

Flamingo Kippenhok Camille

Ben je op zoek naar een kippenhok met ren om drie tot vijf kippen in te houden? Dan is het Flamingo Kippenhok Camille de oplossing. Dit kippenhok is gemaakt van duurzaam hout en heeft een grote overdekte buitenren. Je kippen kunnen zo lekker droog rondscharrelen. Het nachthok is voorzien van een kunststof lade die je eruit kan halen. Dit is ideaal voor het schoonmaken van het kippenhok. In de nok van het dak is een speciale opbergruimte. Dit is ideaal om bijvoorbeeld kippenvoer in op te slaan.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte heeft je kip nodig?

Dit is afhankelijk van het ras dat je gaat houden. Een krielkip heeft slechts 0,25 m2 in het binnen hok nodig en 0,50 m2 scharrelruimte buiten. Een groter kippensoort heeft 0,50 m2 binnen nodig en 1 m2 buiten.

Op wat voor ondergrond kan je de ren neerzetten?

De meeste kippen vinden het fijn als de poten droog blijven. Wil je ze echt vermaken? Zorg dan voor een zandbad ten hoogte van de ren. Hier kunnen ze heerlijk in spelen en de poten blijven droog.

Welke bodembedekking kan je gebruiken?

Het is belangrijk dat je voor een bodembedekking kiest die goed absorbeert. Hennepvezel of zaagsel kan een slimme oplossing zijn. Maar ook beukensnippers zijn een uitstekende oplossing voor je kippenhok met ren.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...