5 Beste kippenhokken zonder ren

Mogen de kippen bij jou los door de tuin lopen of over het erf? Dan kan je een kippenhok zonder ren aanschaffen. Het is belangrijk dat je kippen als het donker wordt in hun eigen kippenhok mogen. Een kip wil s’nachts namelijk slapen op een plek waar het goed donker is. Daarnaast hebben de hennen een plek nodig waar ze hun eieren kunnen leggen. Dit kan in een speciale legbox. De houten legbox is in de meeste kippenhokken aanwezig. Speciaal voor je kippen ben je natuurlijk op zoek naar de Beste kippenhokken zonder ren. Wij hebben een mooie lijst voor je samengesteld waarin de beste kippenhokken staan.

Lijst met 5 Beste kippenhokken zonder ren

Kippenhok Stone S

Een prachtig kippenhok voor het houden van 3 legkippen is de Stone S. Dit kippenhok is gemaakt van hout en geverfd in een grijze kleur. Dit zorgt natuurlijk voor een prachtige en vooral moderne uitstraling in je tuin. Aan de voorzijde van het kippenhok is een uitloop. Hier kan je kip naar binnen en weer naar buiten lopen. Aan de zijkant van het kippenhok is een speciaal leghok aanwezig. Het dak hiervan kan open, zodat je eenvoudig eieren kan rapen. Het huisje kan voor de nacht worden afgesloten.

Kippenhok Golden Egg

Kippenhok Golden Egg is een vrij stevig kippenhok waar je kippen in de nacht kunnen verblijven. In het kippenhok zijn zitstokken aanwezig waar je kippen s’nachts op stok kunnen. Aan de zijkant is een speciaal leghok waar de hennen hun eieren kunnen leggen. Zowel het dak van het leghok als het kippenhok is van bovenaf te openen. Dit is ideaal om het hok schoon te maken of de eieren te rapen. Het hok kan voor de nacht afgesloten worden en aan de voorzijde is een trappetje waarmee de kippen het nachthok in kunnen.

Gegalvaniseerd kippenhok

Het nadeel van een houten kippenhok is natuurlijk dat het hout op ten duur slecht wordt en vergaat. Gelukkig is er tegenwoordig een alternatief en dat is het gegalvaniseerde kippenhok. Dit kippenhok staat stijlvol in een moderne tuin en is bestand tegen roest. Het voordeel van een metalen kippenhok is dat het een uitstekende bescherming biedt tegen vossen. Woon je in een vosrijke omgeving? Dan kan dit kippenhok weleens de oplossing zijn. Dit kippenhok is ook voorzien van stevige sloten en heeft een apart legnest. Doordat het kippenhok van metaal gemaakt is hoef je hem niet jaarlijks te onderhouden. De hygiëne is ook beter waardoor je minder snel last hebt van ongedierte. Het kippenhok heeft een uitneembare lade voor een eenvoudige reiniging. Er is ook een antislip loopplank waar je kippen mee naar binnen kunnen lopen. Dit kippenhok wordt geleverd met twee zitstokken.

Flamingo Kippenhok Fort Cottage

Flamingo Kippenhok Fort Cottage is speciaal gemaakt voor kippen die lekker vrij mogen rondlopen door de tuin. Een groot pluspunt is dat je dit kippenhok in twee maten kan bestellen. Je kan zo de maat van het kippenhok aanpassen aan het aantal kippen dat je wilt houden. Het kippenhok is voorzien van een nachthok en een legnest. S’nachts kan je het kippenhok afsluiten om geluiden tegen te gaan, maar ook vossen buiten te houden. Het dak van het kippenhok kan je eenvoudig openklappen voor het schoonmaken of het rapen van eieren.

Kerbl Florentina Kippenhok

Een prachtig klassiek kippenhok is de Kerbl Florentina kippenhok. Dit is een kippenhok gemaakt van duurzaam hout en voorzien van een beschermende verflaag. Het kippenhok zelf is gemaakt van dennenhout en voorzien van een bitumen dak. Aan de zijkant van het kippenhok zit een legnest met stokken. Hier kunnen de kippen in alle rust hun eieren leggen. Uiteraard kan je het dak openklappen om de eieren te rapen. Het kippenhok zelf is vrij eenvoudig te monteren en staat zo snel in elkaar in je eigen achtertuin.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je kippenhok zijn?

Dit is afhankelijk van het soort kip dat je gaat houden. Het nachthok dient minimaal 0,25 m2 per krielkip te zijn. Ga je een groter kippensoort houden? Dan moet je rekenen op 0,50 m2 per kip.

Is een legnest noodzakelijk bij een kippenhok?

Als je hennen gaat houden is een legnest noodzakelijk. Een legnest kan het beste van hout gemaakt zijn en moet goed donker zijn. Het legnest moet minimaal 35×35 cm zijn. De meeste kippenhokken zijn standaard voorzien van een legnest. Je hebt één legnest nodig per 3 hennen.

Waar moet je extra op letten bij de aanschaf van het kippenhok?

Naast het formaat zijn er nog twee punten waar je op moet letten. Het is slim om te letten op de ventilatie. Je kippenhok moet namelijk voldoende ventileren, zodat de kippen geen last krijgen van een ammoniak geur. Ten tweede is het belangrijk dat je goed in het hok kan komen. Bijvoorbeeld om een kip te pakken, eieren te rapen of het hok schoon te maken.

Hoe bescherm je kippen tegen roofdieren?

De meeste roofdieren zijn s’nachts actief. Zorg ervoor dat je kippen daarom altijd s’nachts in het nachthok gaan. Check of het hok goed afgesloten kan worden. Plaats hier eventueel een extra slot op voor de nacht. Hang eventueel reflecterende materialen op rond het kippenhok. Denk aan cd’s. Deze kunnen roofdieren afschrikken.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...