5x Beste Kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte krijgen om te scharrelen. Met een kippenren voorkom je dat je kippen je tuin omploegen of bevuilen. Een extra pluspunt is dat je kippen in de ren beschermd kunnen worden tegen roofdieren. Ben je van plan een kippenren aan te schaffen? Wij hebben de vijf beste kippenrennen voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies wat de beste kippenren is voor je kip!

Lijst met 5 beste kippenrennen

vidaXL kippenren

Ben je op zoek naar een grote kippenren voor het laten rondscharrelen van je kippen? Dan kan de kippenren van vidaXL een oplossing zijn. Deze ren is namelijk 2 x 1 x 1,5 meter groot. Hier kunnen dus prima een paar kleine krielkippen lekker in scharrelen. De ren heeft ook een ruime deuropening waar je eventueel zelf doorheen kan om de kippen te voeren of om de ren schoon te maken. De kippenren is gemaakt van staal en heeft een waterbestendig dak.

pro.tec kippenren

De eenvoudige en duurzame kippenren van pro.tec is perfect voor jouw scharrelkippen. De kippenren is gemaakt van staal en gaat daardoor jaren mee. In het midden van het hok zit een deur zodat jij in het hok naar binnen kan. Ook hoef je niet bang te zijn voor roofdieren, want er zit een stevig dak op de ren. Bovendien is dit dak volledig waterdicht. De afmetingen van deze ren zijn 3 x 2 x 2 meter.

iBought Kippen en Dieren Net Set kippenren

Een simpele kippenren om je kippen in te laten scharrelen is de ren van iBought Kippen en Dieren Net Set. De ren is een soort net gemaakt van polyester die jij in de tuin kan spannen. Je kunt ervoor kiezen om deze kippenren rondom het kippenhok te zetten, zodat jouw kippen zo zelf kunnen bepalen of ze lekker buiten gaan lopen. Dit net is 21 meter lang.

Dierenverblijf kippenren

Ben je op zoek naar een XL kippenren? Dan kan de Z10 de oplossing voor je kippen zijn. In deze kippenren krijgen ze echt de ruimte want de ren is 200 x 160 x 99 centimeter. Hier kunnen met gemak zes krielkippen lekker in scharrelen. Uiteraard kan je de ren koppelen aan een kippenhok via de speciale deuropening. Van hetzelfde merk is ook een kippenhok die je er eventueel perfect aan kan koppelen. Je kippen hebben zo voldoende ruimte om rond te lopen.

Flamingo kippenren

De kippenren van Flamingo is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dit betekent dat de kippenren een lange tijd mee zal gaan. Bovendien is dit een grote kippenren waar jij al jouw kippen in kwijt kan: de ren heeft namelijk een afmeting van 4 x 3 x 2 meter. Ook is het dak van de kippenren deels waterdicht en in het midden van het hok zit een deur. Zo kun jij jouw kippen begroeten en bovendien kun je de ren naar binnen gaan om het schoon te maken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vrije loopruimte heeft een kip nodig?

Een krielkip heeft ongeveer 0,50 m2 nodig om vrij rond te lopen in een ren. Een grote kip heeft al snel 1 m2 per kip nodig.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kippenren?

Let vooral goed op dat de kippenren volledig afgesloten is en sloten niet eenvoudig opengemaakt kunnen worden. Vossen zijn slim en weten sommige kippenrennen eenvoudig open te breken.

Is een kippenren noodzakelijk?

Als je in een omgeving woont met veel roofdieren, dan is een kippenren slim. Je voorkomt zo dat je kippen gegrepen worden als ze rond scharrelen. Een kippenren kan ook handig zijn als je de tuin schoon wilt houden.

Kan je een kippenren aan een kippenhok bevestigen?

Bij sommige kippenhokken wordt al een ren bijgeleverd. Maar het is ook mogelijk om hier nog een extra ren aan toe te voegen. De meeste kippenrennen hebben de mogelijkheid om deze aan het kippenhok vast te maken.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kippenrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *