5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte krijgen om te scharrelen. Met een kippenren voorkom je dat je kippen je tuin omploegen of bevuilen. Een extra pluspunt is dat je kippen in de ren beschermd kunnen worden tegen roofdieren. Ben je van plan een kippenren aan te schaffen? Wij hebben de 5 Beste kippenrennen voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies wat de beste kippenren is voor je kip!

Lijst met 5 Beste kippenrennen

ZH7 Kippenren

Ben je op zoek naar een extra grote kippenren voor het laten rondscharrelen van je kippen? Dan kan de ZH7 kippenren een oplossing zijn. Deze ren is namelijk 200x160x99 cm groot. Dit is ruim 3 m2 groot. Hier kunnen dus prima 10 kleine krielkippen dagelijks in scharrelen. Je kan de kippenren prima combineren met een kippenhok. Deze kan je aan een speciaal deurtje vastkoppelen. De ren heeft ook een ruime deuropening waar je eventueel zelf doorheen kan om de kippen te inspecteren of de ren schoon te maken. De kippenren is gemaakt van hout.

Alice’s Garden Houten kippenren

Deze prachtige houten kippenren van Alice’s Garden is uitstekend geschikt om 6 krielkippen in te laten scharrelen. De kippenren is gemaakt van dennenhout en gaat daardoor jaren mee. Er zijn twee toegangspunten om de kippenren binnen te komen. Eventueel is het mogelijk om de ren te koppelen aan een kippenhok. Terwijl je kippen hierin aan te scharrelen zijn worden ze beschermd tegen roofdieren. Van hetzelfde merk is ook een kippenhok beschikbaar.

Kippenren Risoul

Een simpele kippenren om je kippen in te laten scharrelen is de Kippenren Risoul. De ren is gemaakt van dennenhout en heeft een duurzame uitstraling in de tuin. Eén zijde van de kippenren kan opengezet worden en gekoppeld aan een kippenhok. Je kippen kunnen zo zelf bepalen of ze lekker buiten gaan scharrelen. In deze ruime ren hebben je kippen heerlijk de ruimte om rond te lopen zonder dat je bang hoeft te zijn voor roofdieren.

XL kippenren van grijs hout ZH10

Ben je op zoek naar een XL kippenren? Dan kan de Z10 de oplossing voor je kippen zijn. In deze kippenren krijgen ze echt de ruimte want de ren is 200 x 160 cm. Hier kunnen met gemak 6 krielkippen lekker in scharrelen. Uiteraard kan je de ren koppelen aan een kippenhok via de speciale deuropening. Van hetzelfde merk is ook een kippenhok die je er eventueel perfect aan kan koppelen. Je kippen hebben zo voldoende ruimte om rond te lopen.

WK9 Kippenren van metaal

Ben je op zoek naar een kippenren die niet van hout gemaakt is? Dan is de loopren WK9 de ideale oplossing. Deze loopren is namelijk gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dit betekent dat de ren niet gaat roesten, maar wel nog jaren meegaat. Ondanks dat de ren van metaal gemaakt is kan je hem eenvoudig verplaatsen. Dit is handig als je de ren wilt schoonmaken. Er zit één grote opening aan de voorzijde en een opening aan de bovenzijde om eventueel kippen eruit te halen. De metalen ren beschermt tevens je kippen tegen roofdieren.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vrije loopruimte heeft een kip nodig?

Een krielkip heeft ongeveer 0,50 m2 nodig om vrij rond te lopen in een ren. Een grote kip heeft al snel 1 m2 per kip nodig.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kippenren?

Let vooral goed op dat de kippenren volledig afgesloten is en sloten niet eenvoudig opengemaakt kunnen worden. Vossen zijn slim en weten sommige kippenrennen eenvoudig open te breken.

Is een kippenren noodzakelijk?

Als je in een omgeving woont met veel roofdieren, dan is een kippenren slim. Je voorkomt zo dat je kippen gegrepen worden als ze rond scharrelen. Een kippenren kan ook handig zijn als je de tuin schoon wilt houden.

Kan je een kippenren aan een kippenhok bevestigen?

Bij sommige kippenhokken wordt al een ren bijgeleverd. Maar het is ook mogelijk om hier nog een extra ren aan toe te voegen. De meeste kippenrennen hebben de mogelijkheid om deze aan het kippenhok vast te maken.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...