5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken. Wij hebben speciaal voor jouw uitgezocht wat nu echt de beste luxe kippenhokken zijn. Dit zijn geen standaard kippenhokken en dit maakt het extra speciaal om er één aan te schaffen. Met onze lijst weet je precies welk kippenhok de beste keuze is.

Lijst met 5 Beste luxe kippenhokken

Hortum Luxe kippenhok met Chickenguard

Woon je in een bosrijke omgeving? Of in een omgeving met veel roofdieren? Dan wil je kippen natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen indringers. De oplossing voor kippen is de Hortum. Dit is een luxe houten kippenhok voorzien van een Chickenguard. In dit Medium kippenhok zit een anti-vossenluik. Dit maakt het voor vossen lastiger om binnen te dringen. Alsof dit nog niet genoeg is zit er een elektrische Chickenguard bijgeleverd. De Chickenguard sluit het hok automatisch af bij de val van de avond en gaat s’ochtends automatisch weer open. Het hok wordt hermetisch afgesloten door de Chickenguard zodat de vos niet zomaar binnenkomt. Het hok zelf is gemaakt van Siberisch lariks hout. Dit is een duurzaam naaldhoutsoort waar je nog lang van kan genieten. In het hok is ruimte voor 2 tot 5 kippen en 2 tot 12 krielkippen.

Kippenhok Camille XXL

Ben je op zoek naar een extra groot luxe kippenhok? Dan kan de Camille XXL de oplossing voor je kippen zijn. Dit kippenhok heeft een totale breedte van 266 cm.  Onder het hok door is een ren aangebracht, zodat de kippen voldoende bewegingsruimte krijgen. Het kippenhok zelf is gemaakt van hout en heeft een uitschuifbare lade. De lade is natuurlijk ideaal voor het reinigen van het kippenhok. Het kippenhok zelf heeft een nachthok met vierkante zitstokken en een speciaal leghok voor de hennen. Het kippenhok is voorzien van een roodbruine kleur en in het dak is ruimte voor het opbergen van spullen.

Duvo Betty Cottage kippenhok

De Woodland Duvo Betty Cottage kippenhok biedt de perfecte ruimte voor je kippen. Dit kippenhok is 290 cm lang en heeft onder het kippenhok door een gigantische ren lopen. Hier kunnen je kippen lekker in rondscharrelen. Dit kippenhok is geschikt voor 8 kippen en 10 krielkippen. Aan de zijkant heeft het kippenhok een speciale legbox waar je kippen eieren in kunnen leggen. In dit grote kippenhok zijn je kippen veilig tegen marters en vossen. Het kippenhok is voorzien van een loopplank waarmee de kippen het nachthok in kunnen.

Duvo Woodland Ark 2 Kippenhok

Absoluut één van de mooiste kippenhokken voor je kippen is de Duvo Woodland Ark 2 kippenhok. Dit kippenhok heeft een afmeting van 198 cm en een extra grote kippenren die aan het nachthok vastzit. Een groot pluspunt is dat een deel van de ren overdekt is. Zo kunnen je kippen overdekt rondscharrelen. Nog een pluspunt is dat het kippenhok zitstokken in de open lucht heeft. Hier kunnen je kippen lekker op uitrusten terwijl ze buiten zitten. Dit kippenhok is voorzien van een te sluiten nachthok, mestlade en een legbox. Je kan hier met gemak 4 legkippen in houden of 6 krielkippen.

Kippenhok Toscane XXL

Eén van de grootste kippenhokken uit dit lijstje is de Toscane XXL. Deze groene kippenhok is perfect om je kippen in te huisvesten. In het midden van het kippenhok is een nachthok en de rest van het hok bestaat volledig uit een ren. Zo kan je kip op 310 cm rondscharrelen. Het is zelfs nog mogelijk om dit kippenhok uit te breiden met een extra ren. Het nachthok is voorzien van een kunststof mestlade. Dit maakt het eenvoudiger om het kippenhok schoon te maken. Daarnaast is er nog een bergzolder waar je spullen in kan opslaan. Dit is absoluut een groot pluspunt bij de Toscane XXL.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je kippenhok zijn?

Je kippen hebben ongeveer 0,50 m2 per kip nodig. Een krielkip heeft voldoende aan 0,25 m2 per kip.

Is een Chickenguard een slimme oplossing voor je kippenhok?

Als je kippen vrij rondlopen en je zelf geen tijd hebt om ze voor het donker binnen te zetten, dan is dit een slimme oplossing. Maar je kan het hok natuurlijk ook zelf op tijd sluiten. Het is in principe gewoon een luxe gadget voor je kippen.

Waar moet je opletten bij een kippenhok?

Let goed op of er voldoende ruimte is voor je kippen. Het is ook handig om te checken of je het hok goed kan afsluiten.

Wat is echt meerwaarde bij een luxe kippenhok?

Extra isolatie, extra ruimte en een grote ren zijn absoluut pluspunten om op te letten. Maar een kippenhok met bergruimte is ook altijd een pluspunt!

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...