5x Beste Luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken. Wij hebben speciaal voor jouw uitgezocht wat nu echt de beste luxe kippenhokken zijn. Dit zijn geen standaard kippenhokken en dit maakt het extra speciaal om er één aan te schaffen. Met onze lijst weet je precies welk kippenhok de beste keuze is.

Lijst met 5 beste luxe kippenhokken

Duvo luxe kippenhok

Heb je veel kippen rondlopen in jouw tuin? Dan is het kippenhok van Duvo ideaal. Hier kunnen namelijk wel vier kippen in! Bovendien is dit hok stevig en erg ruim: het hok beschikt namelijk over drie legbakken en drie zitstokken. Daarnaast heeft het kippenhok een metalen schuiflade en twee deuren. En als klap op de vuurpijl heeft dit kippenhok twee bloembakken aan de voorkant: dat maakt het extra knus!

Dierenverblijf luxe kippenhok

Ben je op zoek naar een nachtverblijf waar jouw kippen in stijl kunnen slapen? Kies dan voor het luxe kippenhok van Dierenverblijf. Het hok is gemaakt van hout en heeft een grijze kleur. Het hok heeft meerdere luikjes waarin de kip naar buiten kan kijken of waar de kip het hok kan binnentreden. Deze zijn afgewerkt met houten hartjes. Bovendien kan het dak deels open en je kunt het legnest vanaf buiten openen. Eventueel kun je het hok zelfs in een kippenren plaatsen.

Duvo luxe kippenhok

De Woodland Duvo Betty Cottage kippenhok biedt de perfecte ruimte voor je kippen. Dit kippenhok is 290 centimeter lang en heeft onder het kippenhok door een gigantische ren lopen. Hier kunnen je kippen lekker in rondscharrelen. Dit kippenhok is geschikt voor acht kippen en tien krielkippen. Aan de zijkant heeft het kippenhok een speciale legbox waar je kippen eieren in kunnen leggen. In dit grote kippenhok zijn je kippen veilig tegen marters en vossen. Het kippenhok is voorzien van een loopplank waarmee de kippen het nachthok in kunnen.

Duvo luxe kippenhok

Absoluut één van de mooiste kippenhokken voor je kippen is de Duvo Woodland Ark 2 kippenhok. Dit kippenhok heeft een afmeting van 198 centimeter en een extra grote kippenren die aan het nachthok vastzit. Een groot pluspunt is dat een deel van de ren overdekt is. Zo kunnen je kippen overdekt rondscharrelen. Nog een pluspunt is dat het kippenhok zitstokken in de open lucht heeft. Hier kunnen je kippen lekker op uitrusten terwijl ze buiten zitten. Dit kippenhok is voorzien van een te sluiten nachthok, mestlade en een legbox. Je kan hier met gemak vier legkippen in houden of zes krielkippen.

Flamingo luxe kippenhok

Eén van de grootste kippenhokken uit dit lijstje is het kippenhok van Flamingo. Dit hok is namelijk wel meer dan twee meter lang. Jouw kippen krijgen zo voldoende ruimte om te bewegen. Het nachthok is boven de grond gemaakt, zodat het hok niet te koud wordt in de wintertijd. Bovendien is het hok voorzien van een leghok. Je kunt het nachthok openen met een deurtje, zodat je het nachthok eenvoudig kunt schoonmaken.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je kippenhok zijn?

Je kippen hebben ongeveer 0,50 m2 per kip nodig. Een krielkip heeft voldoende aan 0,25 m2 per kip.

Waar moet je opletten bij een kippenhok?

Let goed op of er voldoende ruimte is voor je kippen. Het is ook handig om te checken of je het hok goed kan afsluiten.

Wat is echt meerwaarde bij een luxe kippenhok?

Extra isolatie, extra ruimte en een grote ren zijn absoluut pluspunten om op te letten. Maar een kippenhok met bergruimte is ook altijd een pluspunt!

Bekijk hieronder de volledige top-5 luxe kippenhokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *