5x Beste Kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar je moet er zelf ook makkelijk bij kunnen. Bij de beste voerbak hoef je eigenlijk meer om te kijken naar het voeren van je kippen. Ben je benieuwd welke voerbak je het beste kan aanschaffen? Wij hebben de 5 Beste kippenvoerbakken voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste kippenvoerbakken

Kippenvoerbak van gegalvaniseerd staal

Ben je op zoek naar de ideale voerbak voor het voeren van meerdere kippen? Dan is de kippenvoerbak van gegalvaniseerd staal de oplossing voor je kippen. Dankzij een speciaal draadgrill voor de voerbak kunnen je kippen er goed bij zonder teveel eten te verspillen. De zijkanten van de kippenvoerbak zijn netjes afgerond, zodat de kippen zichzelf niet kunnen bezeren. Deze kippenvoerbak kan niet alleen voor kippen gebruikt worden, maar ook voor kuikens. De voerbak is tevens gemaakt van roestvrij staal en gaat daardoor nog jaren mee!

Feedomatic Automatische kippenvoerbak

Wil je graag automatisch je kippen voeren zonder overlast van ongedierte te krijgen? Dan is de Feedomatic de perfecte oplossing. De Feedomatic heeft een opslag voor maximaal 20 kg aan voer. De feedomatic is via een speciaal deurtje alleen toegankelijk voor kippen. Ze kunnen het deurtje eenvoudig zelf openen en bij hun voer komen. Het deurtje gaat namelijk openen met een zogenaamde trapbak. Dit is een mat die ervoor zorgt dat het deurtje opengaat zodra er een kip opstaat. De trapbak gaat pas open als een kip minimaal 450 gram weegt. Is jouw kip niet zo zwaar? Dan kan je beter een andere voerbak aanschaffen. Het vorodeel van de automatische kippenvoerbak is dat er geen voeding meer verspild wordt en ongedierte in het kippenhok voorkomen wordt.

Kunststof voersilo tot 3 KG

De kunststof voersilo is de meest eenvoudige oplossing om je kippen te voeren. Je kan de voerbak op de grond neerzetten in het kippenhok of ophangen. Wil je graag jonge kuikens voeren? Dan adviseren we om altijd de voerbak op de grond te plaatsen. Dankzij een speciale constructie voorkomt de voersilo dat er voer gemorst wordt. De voersilo lijkt veel op een bajonetdrinkbak. Het grote verschil is dat dit de voervariant is!

Flamingo kippenvoersilo van metaal

Ben je op zoek naar een metalen kippenvoersilo? Dan heeft Flamingo een mooie oplossing voor in je kippenhok. De ronde silo kan gevuld worden met maximaal 6 liter aan vers kippenvoer. Via de deksel aan de bovenkant sluit je de silo netjes af of maak je hem open voor het vullen van de silo. Aan de onderkant komt elke keer een beetje voer uit. Zo wordt het voer netjes gedoseerd aan je kippen. Dit voorkomt minder verspilling en je hoeft de kippen niet meer dagelijks te voeren. Dankzij de extra grote silo hoef je de bak minder vaak bij te vullen.

Pluimveevoerbak van zink op voetjes

Wil je voorkomen dat je kippen hun ontlasting in de voerbak doen? Dan kan deze pluimveevoerbak gemaakt van zink de oplossing zijn. De voerbak staat op voetjes, waardoor de kippen er geen ontlasting in kunnen krijgen. Daarbij heeft de voerbak een draadgril, zodat je kippen veilig kunnen eten. Dankzij de draadgril en verhoogde voerboek wordt morsen en verspilling zoveel mogelijk voorkomen. De voerbak is verkrijgbaar in 50 tot 100 cm lengte en is dus ook geschikt voor het voeren van meerdere kippen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel voer eet een kip?

Het is natuurlijk belangrijk dat je voerbak groot genoeg is voor het aantal kippen dat je gaat houden. Een volwassen kip eet ongeveer 100 gram voer per dag. Een krielkip eet ongeveer 60 gram voer per dag. Pas hier je voerbak op aan.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kippenvoerbak?

Het is belangrijk dat je kippenvoerbak goed afsluitbaar is. Je wilt niet dat er muizen of ongedierte bij kan komen. Die komen vaak af op voerbakken die goed toegankelijk zijn. Daarnaast zorgt een goed afsluitbare voerbak ervoor dat het voer langer vers blijft.

Wat is een handige tip voor een kippenvoerbak?

Een handige tip is een kippenvoerbak met een antimors rand. Dit voorkomt voedselverspilling en dat er ongedierte op af komt. Je kan ook een voerbak met een doseersysteem aanschaffen om dit te voorkomen.

Kan je een voerbak het beste ophangen of neerzetten?

Bij kuikens moet je een voerbak altijd neerzetten anders komen ze er niet bij. Bij volwassen kippen kan je een voerbak beter ophangen of op pootjes aanschaffen. Je kan zo voorkomen dat er ontlasting of zaagsel in de voerbak terecht komt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kippenvoerbakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *