5x Beste Kippen Drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting in kan komen. Je kan daarom het beste een drinkbak uitzoeken die iets van de grond afstaat. Of een drinkbak die je in het kippenhok kan ophangen. Ben je nog op zoek naar een kippen drinkbak? Wij hebben de vijf beste drinkbakken voor kippen alvast voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste kippen drinkbak

Drinkemmer met nippels

Krijgen jouw kippen het elke keer weer voor elkaar dat er ontlasting in de drinkbak terecht komt? De oplossing voor je kippen is de drinkemmer met nippels. Deze drinkemmer kan je vullen met 12 liter aan vers en schoon drinkwater. Je kan de emmer aan bijvoorbeeld het plafond van je kippenhok hangen. Zorg ervoor dat de drinkemmer zo hangt dat je kippen met een gestrekte nek moeten drinken. De emmer zelf kan je eenvoudig aan de bovenkant vullen met maximaal 12 liter water. Check wel altijd even of de nippels aan de onderzijde niet verstopt zijn. De meeste kippen moeten even aan de drinkemmer wennen, maar het is wel de oplossing om ontlasting in drinkwater te voorkomen!

Pluimvee drinktoren

De pluimeevee drinktoren is de meest gekozen drinkbak voor kippen. De drinkbak heeft een opstaande rand die automatisch gevuld wordt met vers water. De drinktoren zelf vul je elke ochtend met vers drinkwater en doseert het water verspreid over de dag. Deze drinktoren ziet er ook nog eens geweldig uit met de frisse lime kleur. Je kan de drinktoren neerzetten of ophangen. De ophangset is los verkrijgbaar en is niet standaard inbegrepen. De drinktoren is verkrijgbaar in 1,5 liter, 3 liter, 5 liter, 8 liter en 10 liter.

Bajonetdrinker

De bajonetdrinker wordt ook wel de drinktoren genoemd en is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Hierdoor gebeurt het minder snel dat je drinkbak kapotvriest tijdens een koude winter. De bodem heeft een opstaande rand en wordt automatisch gevuld met water uit de toren. Je kan deze drinkbak op de bodem van je kippenhok neerzetten of ophangen. Door de drinkbak op te hangen voorkom je dat er ontlasting in de drinkbak terecht komt. Door de drinkbak op z’n kop te zetten kan je hem vullen met vers drinkwater. De bajonetdrinker is in verschillende maten verkrijgbaar. Er is zelfs een 12 liter variant.

Flamingo metalen drinkemmer

De Flamingo metalendrinkemmer ligt op z’n zijkant en wordt gevuld met vers drinkwater. De uitgang waar het water uitkomt ligt iets naar achteren. Hierdoor is het voor kippen lastiger om er hun ontlasting in te doen. Je drinkwater wordt zo beschermd door de emmer. Schoon drinkwater is natuurlijk belangrijk voor de gezondheid van je kippen. In de emmer is ruimte voor 7 liter aan drinkwater. Via de draagarm kan je de drinkemmer eenvoudig verplaatsen of optillen om te vullen.

Duvo+ Drinkreservoir plastic 30 liter

Wil jij voor een langere tijd je kippen dagelijks van vers drinkwater voorzien? Dan is de Duvo+ drinkreservoir plastic 30 liter de oplossing voor je kippen. Dit reservoir is gemaakt van stevig kunststof en kan voor een langere periode je kippen van vers drinkwater voorzien. Voorlopig hoef je jezelf dus geen zorgen te maken over de drinkwatervoorziening. Wil je liever geen plastic drinkbak? Er is ook nog een variant gemaakt van galvaniseert staal. Dit roest niet en houdt je drinkwater langer vers.

Veelgestelde vragen

Hoeveel milliliter drinkt een kip?

Een kip heeft elke dag ongeveer 140 milliliter vers drinkwater nodig. Bij warm weer zal je kip zelfs nog meer drinken.

Wat kan je doen aan het bevriezen van een drinkbak?

Een groot nadeel van de strenge winters is dat je drinkbak snel kan bevriezen. Er zijn voor de baljonetten speciale drinkbakverwarmers. Hiermee blijft je drinkbak vrij van ijs in de koude wintermaanden.

Moet je een drinkbak ophangen of neerzetten?

Dit ligt een beetje aan het type drinkbak dat je aanschaft. De meeste kippen hebben helaas de neiging om hun behoefte in een drinkbak te doen. Dit kan ziektes veroorzaken bij de kippen. Ophangen kan hiervoor een oplossing zijn tenzij de drinkbak hier tegen beschermd is.

Kan je dezelfde drinkbakken ook voor kuikens gebruiken?

Helaas is er altijd een risico bij kuikens dat ze verdrinken in de drinkbakken. Je kan daarom beter een speciale kuikendrinkbak aanschaffen voor de jonge kuikens.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kippendrinkbakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *