5x Beste Kogelbeschermer

Kogelbeschermers worden ook wel strijklappen genoemd. Ze beschermen de achterbenen van je paard tegen hun benen die tegen elkaar aan komen. Paarden kunnen ernstige beschadigingen aan hun benen krijgen hierdoor. Om dit te voorkomen kun je kogelbeschermers gebruiken. Maar welke kogelbeschermer is nu het beste? Deze vraag wordt beantwoord in dit artikel, waarin de vijf beste kogelbeschermers worden weergegeven.

Lijst met 5 beste kogelbeschermers

BR strijklappen

De BR strijklappen zijn ideaal als je de achterbenen van je paard wilt beschermen tegen strijken. Deze strijklappen zijn verkrijgbaar in de volgende maten: Cob, Full en Pony. BR Strijklappen Ultimo PU zijn voorzien van een zachte neopreen voering en elastische rubberen snelsluitingen. Ze bieden dankzij de perfecte pasvorm optimale bescherming aan je paard of pony. Deze strijklap is gekeurd en voldoet daarmee aan de FEI regels voor jonge springpaarden en internationale wedstrijden. Deze kogelbeschermers zijn licht van gewicht en er is geen elastiek gebruikt in de sluitingen, daarnaast voldoen ze aan de juiste hoogte. Ze beschermen jouw paard of pony optimaal, daar waar ze jouw paard of pony moeten beschermen. Deze kogelbeschermers voldoen aan een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zoek jij de juiste kogelbeschermers voor je paard of pony? Zoek jij kogelbeschermers die niet duur zijn? Kijk dan niet verder en schaf deze kogelbeschermers aan, want ze doen wat ze moeten doen, de benen van je paard beschermen.

QHP strijklappen

De QHP Strijklappen Champion zijn verkrijgbaar in de maten: Cob, Full of Pony. Deze kogelbeschermer is dus bij elk formaat paard te gebruiken. Deze kogelbeschermer beschikt over een harde buitenkant, deze harde schaal zorgt ervoor dat je paard optimaal beschermt is, daarnaast is deze kogelbeschermer gevoerd. Deze voering bestaat uit het zogenoemde speciale airflow neopreen en voert vocht en warmte goe af. In de schaal zitten luchtgaatjes (bij de pezen), hierdoor worden de benen niet te warm. Dankzij de elastische snelsluitingen zijn deze kogelbeschermers makkelijk te bevestigen. De kogelbeschermers zijn gemaakt van polyurethaan en neopreen. De voering heeft nog een andere belangrijke functie namelijk: schokken absorberen. Deze kogelbeschermer sluit goed aan op het been van je paard, beschermt de kogels bij het aantikken, waarmee blessures tegen worden gegaan. Deze kogelbeschermers zijn sportief en gedecoreerd met glanzende strepen en patronen die je ziet op de matte schaal. Wil je jouw paard of pony optimaal beschermen? Kies dan voor deze kogelbeschermers.

QHP strijklappen

QHP Strijklappen zijn open strijklappen, wat inhoud dat ze alleen op de plaats waar nodig is beschikken over een harde schaal. Aan de achterkant zijn ze zacht. Indien je deze kogelbeschermers koopt ontvang je ze als set. Je kunt deze kogelbeschermers af sluiten met klittenband. Ze zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: Aqua Bruin Felrood Fuchsia Geel Lime Oranje Paars Sky Wit Zwart, en in de maten: Shet, Pony en Full. Ze zijn gemaakt van plastic en neopreen. Ze zijn anatomisch verantwoord, beschikken over een goede pasvorm en beschermen jouw paard optimaal. Kijk zeker eens naar deze strijklappen, want ze bieden jouw paard de bescherming die het nodig heeft.

Epplejeck kogelbeschermer

De Epplejeck kogelbeschermer is de kogelbeschermer die jouw paard of pony goed beschermt. De buitenkant van deze kogelbeschermer is hard en gemaakt van neopreen aan de binnenkant. Deze kogelbeschermer is voorzien van een sterke elastische band met overslag. Wil jij jouw paard of pony de bescherming bieden die het nodig heeft? Kijk dan niet verder en kies voor deze van Epplejeck. Ze zijn luxe uitgevoerd en erg prettig voor je paard.

Equick kogelbeschermers 

Deze Equick kogelbeschermers weren schokken. Dankzij de gepatenteerde efluidgeltechnologie, dit is een speciale bubbel in de schaal en met behulp van lucht- en gelcompressie hebben zij het vermogen om schokken te absorberen. Bovendien zorgt de vormgeving ervoor dat het been van het paard tijdens het springen niet wordt geblokkeerd. Het zijn kogelbeschermers van topkwaliteit die beschikken over veel technische hoogstandjes. De buitenschaal is versterkt met tpu, de binnenzijde is voorzien van een zachte neopreen voering met wasbare lycra randen, deze randen voorkomen schuurplekken. Verder beschikken deze kogelbeschermers over handige sluitingen, dankzij de elastische band kun je ze makkelijk bevestigen. Deze kogelbeschermers worden aangeraden als je veel en intensief springt met je paard.

Veelgestelde vragen

Waarvoor dienen kogelbeschermers?

Kogelbeschermers beschermen jouw paard als deze veel met zijn benen tegen elkaar aan tikt.

Hoe doe ik kogelbeschermers bij mijn paard om?

Allereerst moet de sluiting van de kogelbeschermer aan de buitenkant zitten. Ook moet het klittenband altijd naar achteren wijzen. Hierdoor zal het paard de kogelbeschermer niet per ongeluk zelf losmaken.

Waar moet ik op letten als ik kogelbeschermers koop?

Natuurlijk moet de kogelbeschermer de juiste maat hebben voor jouw paard. Check dus eerst of deze maat er tussenzit. Daarnaast kun je kijken naar het materiaal van de kogelbeschermer en het comfort ervan.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kogelbeschermers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *