5x Beste Springschoenen

Springen is een leuke tak in de paardensport. Er zijn dan ook veel mensen die met hun paard aan springen doen. Zelfs op professioneel niveau wordt er veel gesprongen met paarden en pony’s. De paarden- en pony’s die springen vinden het vaak ook erg leuk om te doen. Het is een actieve en intensieve sport die veel vraagt van je paard of pony. Het is daarom belangrijk dat je jouw paard of pony goed beschermt tijdens het springen, zeker als deze veel springen. Vooral de benen, pezen en hoeven kunnen veel schade oplopen tijdens het springen. Om de hoeven te beschermen tijdens het springen gebruikt men springschoenen. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar. Om de keuze wat makkelijker te maken tussen als deze soorten vind je in dit artikel een lijst met de 5 beste springschoenen.

Lijst met 5 beste springschoenen

Anky springschoenen

De springschoenen van Anky bieden de hoeven van je paard of pony optimale bescherming tijdens het springen. De springschoenen zijn gemaakt van neopreen met een metalen coating aan de binnenkant. Dit zorgt ervoor dat het vocht optimaal geregeld kan worden. Bovendien kun je de schoenen makkelijk sluiten door middel van klittenband.

Harry’s Horse springschoenen

Harry’s Horse springschoenen zijn ideaal als het om hoefbescherming gaat. Deze springschoenen zijn gemaakt van extra dik neopreen, voor extra comfort en bescherming. Bovendien beschikken de schoenen over een diagonale flap met klittenband en een optimale pasvorm. Ze zijn mooi van design en je makkelijk om te bevestigen dankzij het klittenband.

BR springschoenen

De BR springschoenen zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Ze zijn mooi van design en makkelijk om te bevestigen. Het zijn chique springschoenen en beschermen de hoeven van je paard of pony tijdens het springen. De buitenzijde is gemaakt van sterk imitatieleer, ze zijn afgewerkt met een croco motief en voorzien van een schokdempende neopreen binnenvoering van 5,5 mm. De sterkte klittenbandsluiting met overslag zorgt ervoor dat je ze makkelijk kunt bevestigen.

PFIFF springschoenen

De PFIFF springschoenen is de springschoen die jouw paard een prachtige uitstraling geeft. Deze springschoenen zijn robuust en stevig en voorzien van een brede klittenbandsluiting. De binnenvoering is zacht en soepel. Het mooie aan deze springschoenen is dat afhankelijk van de lichtinval het materiaal glinstert en verschillende kleuren laat zien. Dit glinsterend effect geeft jouw paard net wat extra flair.

Epplejeck springschoenen

De springschoenen van Epplejeck zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ideaal als jij jouw paard in de spotlights wil zetten! Deze springschoenen zijn gemaakt van sterk imitatieleder. De springschoen heeft een neopreen dikke voering van wel vijf millimeter en een sterke klittenbandsluiting. Deze springschoenen voorkomen dat je paard zichzelf pijn doet en verwondingen krijgt.

Veelgestelde vragen

Waarvoor dienen springschoenen?

Springschoenen beschermen de hoeven van je paard tijdens het springen. Je paard of pony kan tijdens het springen de balken raken of tegen zijn buik aankomen. Dit kan ernstige verwondingen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de hoeven van je paard of pony goed te beschermen tijdens het springen. De hoeven zijn immers de voeten van je paard en zonder goede hoeven loopt en springt je paard of pony niet goed.

Worden springschoenen alleen gebruikt tijdens het springen?

Over het algemeen wel, maar er zijn ook mensen die hun paard tijdens de dressuur van springschoenen voorzien. In dit geval heten dit geen springschoenen maar hoefbeschermer.

Moet je springschoenen op elke hoef plaatsen?

Nee, over het algemeen worden springschoenen meestal bevestigd aan de hoeven van de achterbenen. De voorbenen van het paard raken meestal de balk niet tijdens het springen. Toch zijn er ook mensen die hun paard aan de voor- en achterkant van springschoenen voorzien. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het paard. Het is belangrijk dat je kijkt hoe je paard springt. Door de hoeven van je paard of pony regelmatig te controleren kom je erachter of het last heeft van beschadigingen. Heeft je paard of pony dit? Dan kunnen springschoenen een goed idee zijn.

Bekijk hieronder de volledige top-5 springschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *