5x Beste springschoenen

Springen is een leuke tak in de paardensport. Er zijn dan ook veel mensen die met hun paard aan springen doen. Zelfs op professioneel niveau wordt er veel gesprongen met paarden en pony’s. De paarden- en pony’s die springen vinden het vaak ook erg leuk om te doen. Het is een actieve en intensieve sport die veel vraagt van je paard of pony. Het is daarom belangrijk dat je jouw paard of pony goed beschermt tijdens het springen, zeker als deze veel springen. Vooral de benen, pezen en hoeven kunnen veel schade oplopen tijdens het springen. Om de hoeven te beschermen tijdens het springen gebruikt men springschoenen. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar. Om de keuze wat makkelijker te maken tussen als deze soorten vind je in dit artikel een lijst met de 5 beste springschoenen.

Lijst met 5 beste springschoenen

HB Springschoen rubber met klittenband

DE HB Springschoen rubber met klittenband bieden de hoeven van je paard of pony optimale bescherming tijdens het springen. Ze zijn gemaakt van rubber en makkelijk om te bevestigen. Ze zijn verkrijgbaar in de maten: XS, S, M, L, XL e XXL.

Harry’s Horse Springschoenen Premium

Harry’s Horse Springschoenen Premium zijn ideaal als het om hoef bescherming gaat. Deze springschoenen zijn gemaakt van synthetisch leder, beschikken over een diagonale flap met klittenband en een optimale pasvorm. Aan de binnenzijde zijn ze bekleed met neopreen, hierdoor zijn ze lekker zacht. Ze zijn mooi van design en je makkelijk om te bevestigen dankzij het klittenband.

Br Springschoenen Croco

De Br Springschoenen Croco zijn verkrijgbaar in diverse maten- en kleuren. Ze zijn mooi van design en makkelijk om te bevestigen. Het zijn chique springschoenen en beschermen de hoeven van je paard of pony tijdens het springen. De buitenzijde is gemaakt van sterk imitatieleer, ze zijn afgewerkt met een croco motief en voorzien van een schokdempende neopreen binnenvoering van 5,5mm. De sterkte klittenbandsluiting met overslag zorgt ervoor dat je ze makkelijk kunt bevestigen.

PFIFF hoefschoenen springschoen Shine Bright

De PFIFF hoefschoenen springschoen Shine Bright is de springschoen die jouw paard een prachtige uitstraling geeft. Deze springschoenen zijn robuust en stevig en voorzien van een brede klittenbandsluiting. De binnenvoering is zacht- en soepel. Het mooie aan deze springschoenen is dat afhankelijk van de lichtinval het materiaal glinstert en verschillende kleuren laat zien. Dit glinsterend effect geeft jouw paard net wat extra flair.

BR Springschoenen Sheepskin

De BR Springschoenen Sheepskin is verkrijgbaar in de maten: S, M, L en XL. Deze springschoenen zijn gemaakt van synthetisch leder en beschikken over een extra zachte schapenvacht rand met een dikte van 16 mm. De springschoen heeft een neopreen dikke voering en een brede dubbele klittenbandsluiting. Deze springschoenen voorkomen dat je paard zichzelf pijn doet en verwondingen krijgt.

Veelgestelde vragen:

Waar voor dienen springschoenen?

Springschoenen beschermen de hoeven van je paard tijdens het springen. Je paard of pony kan tijdens het springen de balken raken of tegen zijn buik aankomen. Dit kan ernstige verwondingen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de hoeven van je paard of pony goed te beschermen tijdens het springen. De hoeven zijn immers de voeten van je paard en zonder goede hoeven loopt- en springt je paard of pony niet goed.

Worden springschoenen alleen gebruikt tijdens het springen?

Over het algemeen wel, maar er zijn ook mensen die hun paard tijdens de dressuur van springschoenen voorzien. In dit geval heten dit geen springschoenen maar hoefbeschermer.

Moet je springschoenen op elke hoef plaatsen?

Nee, over het algemeen worden springschoenen meestal bevestigd aan de hoeven van de achterbenen. De voorbenen van het paard raken meestal de balk niet tijdens het springen. Toch zijn er ook mensen die hun paard aan de voor- en achterkant van springschoenen voorzien. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het paard. Het is belangrijk dat je kijkt hoe je paard springt. Door de hoeven van je paard of pony regelmatig te controleren kom je erachter of het last heeft van beschadigingen. Heeft je paard of pony dit? Dan kunnen springschoenen een goed idee zijn.

Welke springschoenen zijn er allemaal verkrijgbaar?

Er zijn veel soorten springschoenen verkrijgbaar. Het is allereerst belangrijk dat je kijkt naar de maat. Als je de maat weet kun je al selecteren op een aantal merken.Het kan natuurlijk zo zijn dat je paard of pony uit de voeten kan met eenvoudige springschoenen, maar het kan ook zo zijn dat je paard of pony een luxere uitvoering nodig heeft. Ook het design kan een rol spelen, er zijn reglementen bij wedstrijden, en je smaak telt natuurlijk ook.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...