5x Beste Stijgbeugel

Stijgbeugels zorgen ervoor dat je op het zadel kunt stijgen; oftewel kunt klimmen. Zonder stijgbeugels is dit erg lastig. Er zijn diverse soorten stijgbeugels te verkrijgen, waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom in dit artikel een lijst met de vijf beste stijgbeugels.

Lijst met 5 beste stijgbeugels en toebehoren

Stijgbeugels breed voetbed 

Deze stijgbeugels met breed voetbed zijn merkloos, maar wel erg geliefd. Doordat het voetbed lekker breed is blijven je voeten tijdens het rijden makkelijk in de beugels zitten, tevens is het opstappen makkelijker. Deze stijgbeugels zijn gemaakt van RVS en dankzij de extra brede instap en ribbels heb je extra grip. Je blijft makkelijk in het zadel zitten en het zorgt voor extra balans. Hierdoor zijn deze stijgbeugels zeer geschikt voor polo, springen, horseball en eventing. Door de klassieke look misstaan ze ook niet in de dressuur.

Harry’s Horse stijgbeugels

Deze stijgbeugels van Harry’s Horse worden geleverd per paar. Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, wat een extra mooie uitstraling geeft aan het geheel. Deze stijgbeugel is gemaakt ter ere van het 25 jarige jubileum van Harry’s Horse en zijn de eerste stijgbeugels van polymeer. Het is een design stijgbeugel en dat zie je ook aan de uitstraling. De innoverende materialen waarmee deze stijgbeugels zijn vervaardigd zorgen voor comfort tijdens het rijden. Verder zijn ze licht en stevig. Ze zijn verkrijgbaar in de maten child (10 cm) en adult (12 cm).

BR stijgbeugels

BR biedt deze stijgbeugels aan waarmee jouw stijgbeugels goed blijven zitten. Ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd aluminium met een poedercoating en aan de binnenkant van rvs. Bovendien zin deze stijgbeugels veilig dankzij het magnetisch veiligheidsmechanisme. Dit zorgt ervoor dat je voet niet vast blijft zitten wanneer je van het paard valt. Daarnaast zijn deze stijgbeugels ook nog eens te verkrijgen in verschillende kleuren: win-win!

Acavallo stijgbeugels

Ben je op zoek naar zowel een eyecatcher als een veilige beugel? Dan kun je kiezen voor de stijgbeugels van Acavallo. Deze beugels zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bovendien zijn de beugels gemaakt van aluminium en een speciaal polymeer materiaal: dit laatste geeft de beugels een veerkrachtige constructie wat zorgt voor comfort voor jou. Ook hebben de beugels een voetstop. Dit zorgt ervoor dat de stijgbeugel opent wanneer je van het paard valt.

FreeJump veiligheidsbeugels

De FreeJump veiligheidsbeugels zijn zeer geliefd en beschikken over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ze zijn verkrijgbaar in een maat en van een hoge kwaliteit. Deze veiligheidsbeugels zijn voorzien van een flexibele buitenkant, met als voordeel dat je nooit klem komt te zitten in je beugels. Deze stijgbeugel is voorzien van een uitneembaar rubber, daardoor zijn ze makkelijk schoon te houden. Ze zijn in een maat verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen

Waar dienen stijgbeugels voor?

Stijgbeugels zorgen er in de eerste plaats voor dat je makkelijk op en af kunt stappen. Verder zorgen stijgbeugels ervoor dat je jouw voeten niet laat bungelen langs het zadel. Je blijft op deze manier beter op het paard zitten, het is veiliger en het is beter voor de rug van het paard.

Welke toebehoren zijn er voor stijgbeugels?

Er zijn diverse soorten toebehoren voor stijgbeugels te verkrijgen. Zo zijn er al diverse soorten beugelriemen te verkrijgen. Deze zijn in allerlei soorten te verkrijgen. Denk aan het materiaal, de kleur en de soort bevestiging. Verder zijn er leertjes en rubbertjes die ervoor zorgen dat de stijgbeugels op zijn plaats blijven zitten.

Van welke materiaal zijn stijgbeugels gemaakt?

Stijgbeugels zijn van diverse soorten materialen gemaakt zoals kunststof, metaal en staal. Allebei hebben zo hun eigen voordelen, zoals veiligheid en stevigheid.

Bekijk hieronder de volledige top-5 stijgbeugels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *