5x Beste warmtelamp voor reptielen

De meeste reptielen zijn van nature koudbloedig. Dit betekent dat ze warmte uit de omgeving nodig hebben om op temperatuur te blijven. Een manier om je terrarium te verwarmen is met een warmtelamp. Daarnaast geven de warmtelampen vaak ook UVA en UVB straling af. De meeste reptielen hebben dit nodig voor de opname van calcium. Kortom een warmtelamp is van levensbelang voor de meeste reptielen. Maar wat is nu de beste warmtelamp? Wij zochten het voor je uit.

De 5 Beste warmtelampen voor reptielen

Keramische warmtelamp met infraroodstraling

Ben je puur op zoek naar een warmtelamp voor je terrarium? Dan kan je voor extra warmte eventueel een Keramische warmtelamp met infraroodstraling in je terrarium plaatsen. Het grote voordeel van deze lamp is dat hij in een E27 fitting past. Dit is gewoon een standaard lampaansluitingspunt. De lamp zelf is gemaakt van zwart keramiek en hierdoor extra duurzaam. Hierdoor gaat de lamp extra lang mee. In tegenstelling tot de meeste terrariumverlichting geeft deze lamp geen licht af. Hij geeft puur warmtestraling af op basis van infrarood. Hierdoor raakt het dag/nachtcyclus niet van slag. Ideaal als je dus in de avond nog even wat wilt bij verwarmen, maar je geen lamp aan wilt doen.

Reptillamp warmtelamp voor zonnebaden

Wil je voor je reptiel een lekker plekje creëren om te zonnen in je terrarium? De Reptillamp van Trixie is hier ideaal geschikt voor. De lamp past in een standaard E27 fitting en verhoogt de omgevingstemperatuur in het terrarium. Maar het creëert vooral een lekkere warme plek waar je reptiel kan zonnebaden. Het is ook nog eens mogelijk om de lamp te dimmen. Handig als je hem iets te veel warmte voor je terrarium vindt geven. Daarnaast geeft de warmtelamp infraroodstraling af waardoor de warmte direct wordt opgenomen door je reptiel.

Exo Terra daglicht warmtelamp

Ben je op zoek naar een warmtelamp die je alleen overdag kan gebruiken? Dan kan je de Exo Terra daglicht warmtelamp aanschaffen. Met deze warmtelamp kan je dag en nacht simuleren en je terrarium verwarmen. Je verhoogt hiermee de temperatuur in het terrarium en je zorgt meteen voor natuurlijk zonlicht. Met 100 Watt geeft deze lamp flink wat warmte af. Het is de traditionele daglamp die veel gebruikt wordt in een terrarium.

Zoomed infrarood warmtelamp

Natuurlijk heeft je reptiel s’nachts ook warmte nodig. Maar het is ook belangrijk dat het s’nachts donker is in je terrarium. Als er geen dag en nacht cyclus meer is zal je reptiel van slag raken. De perfecte oplossing zijn de keramische warmtelampen of de Zoomed infrarood warmtelamp. Deze geeft 24 uur per dag infraroodstraling af, maar geen licht. Er is maar een klein beetje zichtbaar licht dat er van de lamp afkomt. Dit doorbreekt en verstoort het slaappatroon van je reptiel niet. Kortom de ideale warmtebron om eventueel in de nacht te gebruiken in je terrarium. De warmtelamp geeft met 150 Watt flink wat warmte af.

Donkerstraler van Crawlmiracle

De donkerstralers van Crawlmiracle zijn perfect om s’nachts te gebruiken als warmtelamp voor je reptielen. Het voordeel van een donkerstraler is dat ze je terrarium s’nachts kunnen verwarmen, maar geen licht afgeven. De speciaal ontwikkelde warmtelamp geeft ook nog eens meer warmte af dan de gewone warmtelamp. Dankzij een donkerstraler kan je een terrarium verwarmen, maar wel een normaal dag en nachtritme stimuleren. De lamp is verkrijgbaar in verschillende vermogens en heeft een extra lange levensduur. Je kan kiezen voor 25 Watt, 50, 75 en zelfs 100 Watt. Perfect om je terrarium in de nacht te verwarmen!

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een warmtelamp nodig?

De meeste reptielen zijn koudbloedig en gebruiken daarom hun omgeving om zichzelf te verwarmen. Het is belangrijk om in je terrarium de natuur zo goed mogelijk na te bootsen. Dit betekent dat je ook de temperaturen van de leefomgeving moet nabootsen. Dit doe je met warmtelampen. Zonder warmtelamp overleeft je reptiel het niet in huis.

Moet je warmtelamp dag en nacht branden?

De meeste reptielen hebben ook s’nachts verwarming nodig. Dit kan je realiseren met een warmtelamp. Het is alleen belangrijk dat de warmtelamp geen licht afgeeft. Als de warmtelamp licht afgeeft, dan kan dit het dag & nacht ritme verstoren.

Hoeveel watt moet je warmtelamp zijn?

Dit is heel erg afhankelijk van het soort reptiel dat je houdt en hoe groot het terrarium is. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of de lamp de hoofdverwarming is of enkel een zon plek voor je reptiel verwarmd. Twee lampen van 50 Watt is al snel gebruikelijk in een terrarium.

Infrarood of toch traditionele warmtelampen?

Infrarood warmtelampen zijn de laatste jaren echt in opkomst in terrariums. Het voordeel van infrarood is dat ze geen licht afgeven en meer warmte genereren. Dit is ideaal om bijvoorbeeld als nachtverlichting te gebruiken. Daarnaast verbruiken ze minder stroom in tegenstelling tot traditionele terrarium verlichting.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...