5x Beste Hondenzwemvest

Als je hond mee op de boot gaat wil je hem natuurlijk graag beschermen. Als je hond in het water valt blijft hij dankzij een zwemvest drijven. Het is daarom belangrijk om te investeren in een zwemvest. Wij hebben 5 keer de beste zwemvest voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5x beste zwemvest voor de hond

Trixie hondenzwemvest

Een comfortabel zwemvest voor de hond is ontwikkeld door Trixie. Het zwemvest kan als een soort jas door je hond gedragen worden. Hierdoor wordt je hond niet in z’n beweging belemmerd. Met twee D-ringen kan je het vest vastmaken. Zo voorkom je dat het vest bij aanraking met water loslaat. Op de rug zit een handgreep waarmee je de hond eventueel weer terug in de boot kan trekken. Het vest is voorzien van een veiligheidskleur en reflecteert in het donker. Trixie hondenzwemvest is snel en eenvoudig aan te trekken bij je hond. Je kan zo snel op pad met de boot. Het zwemvest is verkrijgbaar in verschillende maten en tot maximaal 46 kg en 65 cm lang.

Jobe hondenzwemvest

Het Jobe hondenzwemvest is een licht nylon zwemvest van sterk materiaal. Het zwemvest is gevoerd, zodat je hond niet direct onderkoeld raakt. Het PVC zwemvest is perfect voor honden die regelmatig mee op reis gaan op de boot. Aan de bovenzijde zit een rits waarmee je het vest aan en uit kan trekken. Rond de buik zitten gespen waarmee je het vest op maat kan maken. Op de rug zit een handvat waarmee je de hond uit het water kan tillen of op kan tillen.

Nobby hondenzwemvest

Ben je op zoek naar een hondenzwemvest voor je hond die goed opvalt? Het hondenzwemvest van Nobby heeft namelijk een opvallende gele kleur. Hierdoor valt je hond extra op in het water. Aan de bovenkant zit ook een soort grip waar je de hond mee uit het water kan halen. Het zwemvest zelf is een lichtgewicht en zit daardoor lekker comfortabel. Het zwemvest is verkrijgbaar in verschillende maten.

Dogs&Co haaienzwemvest voor honden

Ben je op zoek naar ondersteuning voor je hond tijdens het zwemmen? Of wil je veilig met je hond gaan varen? Het zwemvest in de vorm van een haai van Dogs&Co is de oplossing om veilig ter water te gaan. Het zwemvest zorgt voor stabilisatie in het water. Het kan ook helpen om oudere honden veilig te laten zwemmen. De afneembare haaienvin zorgt voor een leuk detail. Het is mogelijk om het zwemvest in de kleur grijs of geel te bestellen. Uiteraard is het zwemvest verkrijgbaar in verschillende maten. Je kan zo voor een maat kiezen die bij je hond past.

EVAL zwemvest voor honden

Wil je een zwemvest waarin je hond goed in opvalt? Dan kan je kiezen voor een oranje hondenzwemvest van EVAL. Het voordeel van dit zwemvest is dat je hond er sneller in opvalt. De oranje kleur valt namelijk goed op in het water. Dit is vooral ideaal als je hond overboord slaat. Het vest kan ook honden ondersteunen die minder goed kunnen zwemmen. Ze blijven dankzij het vest drijven waardoor ze op vakantie in een riviertje kunnen zwemmen zonder in de problemen te komen. Op het zwemvest zitten reflectoren en een hendel om je hond weer uit het water te tillen.

Veelgestelde vragen

Wat is de juiste maat van het hondenzwemvest?

Als eerst weeg je jouw hond. Daarna kun je zijn ruglengte opmeten met een meetlint: meet de afstand tussen zijn nek en staart. Kijk daarna naar de specificaties van de verschillende hondenzwemvesten.

Wat zijn de voordelen van een hondenzwemvest?

Een hondenzwemvest beschermt jouw hond tegen koud water. Daarnaast kunnen honden kramp krijgen als ze in koud water zwemmen. Wanneer ze kramp krijgen, gaan honden spartelen en hebben ze moeite om hun hoofdje omhoog te houden. Een zwemvest zorgt ervoor dat jouw hond zijn kop boven water houdt. Bovendien valt een hondenzwemvest op in het water.

Wanneer moet mijn hond een hondenzwemvest dragen?

Als jouw hond in open water gaat zwemmen, is het verstandig om bij jouw hond een hondenzwemvest om te doen. Een hondenzwemvest voorkomt namelijk dat jouw hond kopje onder gaat wanneer hij bijvoorbeeld kramp krijgt. Ook als jouw hond nog niet gewend is aan water, kun je een hondenzwemvest aandoen. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenzwemvesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *