Lijst met beste neusnetjes

Net als mensen kunnen paarden ook gevoelig zijn voor pollen. Zeker als ze in de zomer op de wei staan kunnen ze hier extra last van hebben. Om je paard te beschermen kun je kiezen voor een neusnetje. Het grote voordeel is ook dat je paard gelijk tegen vliegen en andere insecten wordt beschermt. Hieronder een lijst met de 5 beste neusnetjes.

Lijst met beste neusnetjes

Horka Neusnetje

Het Horka Neusnetje biedt jouw paard de bescherming die het nodig heeft. Het neusnetje van Horka is gemaakt van zachte mesh en beschermt je paard tegen vliegen en pollen. Door middel van het klittenband kun je het zeer eenvoudig bevestigen. Het is ook mogelijk om dit neusnetje te bevestigen aan het halster of hoofdstel.

QHP Neusnetje 

Het QHP Neusnetje  is eenvoudig, maar de ideale basis om je paard te beschermen tegen pollen en vliegen. Het is gemaakt van polyester en verkrijgbaar in de maten S en M en L. Dankzij het klittenband kun je het eenvoudig bevestigen aan het halster of hoofdstel.

Veelgestelde vragen:

Waar dient een neusnetje voor?

Een neusnetje beschermt jouw paard tegen vliegen op zijn neus en tegen pollen.

Hebben veel paarden last van pollenallergie?

Dit hangt vooral van het jaargetijden af en hoe warm het is.

Wat is een pollenallergie?


Pollenallergie wordt ook wel hooikoorts bij paarden genoemd. Het is een allergische reactie van het paard op het stuifmeel wat het paard in ademt. Normaal reageert het paard er niet op omdat het geen ziekteverwekker is. Toch, kan een paard er op reageren omdat het immuumsysteem van een paard op allergenen van het stuifmeel kan reageren. Het lichaam van het paard maakt dan antilichamen aan die specifiek zijn voor de allergenen van het soort stuifmeel. Vaak is deze reactie van het lichaam heel heftig en het paard kan er echt last van hebben.

Wat zijn de symptomen van een pollenallergie?

Al jouw paard last heeft van een pollenallergie uit zich dit in de volgende kenmerken: een loopneus (met doorzichtige uitvloeiing) en soms hoesten. Schud je paard vaak met het hoofd? Of schuurt je paard vaak met zijn neus? Dan kunnen dit ook aanwijzingen zijn voor een pollenallergie.
De symptomen van een pollenallergie uiten zich als een loopneus met doorzichtige uitvloeiing en soms ook hoesten.

Hoe bevestig je een neusnetje?

Een neusnetje kun je vaak met klittenband sluitingen bevestigen aan het halster of hoofdstel. Het zijn vaak makkelijke sluitingen die je heel makkelijk vast kunt maken.

Kan mijn paard wel eten met een neusnetje?

Ja, want het neusnetje zit niet over de mond van het paard heen. Vaak beschermt het alleen de neus. Zo is de mond nog vrij om gras te eten.

Kan ik het neusnetje ook gebruiken tijdens het rijden?

Ja, want het neusnetje is ook geschikt om te bevestigen aan het hoofdstel.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...