5x beste vliegenmaskers met oren

Vliegenmaskers zijn een must als je jouw paard optimaal wilt beschermen tegen insectenbeten. Juist het hoofd van je paard is zeer gevoelig voor: vliegen, muggen, dazen en steekvliegen. Het is zo’n plaats waar ze met manen wapperen niet bij kunnen. Ze gaan dan schuren en dit veroorzaakt vervelende wonden. Daarom een lijst met 5 beste vliegenmaskers.

Lijst met 5 beste vliegenmaskers

Harry’s Horse Vliegenmasker Halster met oren

Harry’s Horse Vliegenmasker Halster met oren is een zeer fijn vliegenmasker en beschermt jouw paard optimaal. Als je jouw paard in de zomer buiten zet doe je dit vaak met halster. Indien je jouw paard wilt beschermen voor vliegen in het gezicht, moet je vaak nog een vliegenmasker eronder of erover heen doen. Dit zit vaak niet lekker bij je paard. Harry’s Horse heeft hier de oplossing voor. Dankzij dit vliegenmasker wat gecombineerd is met een halster en oren zal jouw paard geen last hebben van een vliegenmasker dat niet fijn zit. Het is verstelbaar op drie plaatsen namelijk: bij de keel, de hals en de kaak. Het is geheel gevoerd met domy suede en gemaakt van polypropyleen. Het is verkrijgbaar in de maten: cob, full, pony en shetlander.

Shires vliegenmasker Deluxe met oren en neus

Shires vliegenmasker Deluxe met oren en neus is een erg luxe vliegenmasker en biedt jouw paard optimale bescherming. Dankzij de UV-bescherming heeft het geen last van de zon. Hierdoor zal je paard niet snel verkleuren of verbranden. Het vliegenmasker beschikt over oren en is gemaakt van luchtdoorlatende stof. Hierdoor heeft je paard geen last van vliegen in het oor. Het is gemaakt van fijne mesh en de versterkte padding en darts houden het masker goed op zijn plaats. Het is eenvoudig te bevestigen met de verstelbare bevestigingen van klittenband.

QHP Vliegenmasker met oren

Het QHP Vliegenmasker met oren beschermt jouw paard. Dit vliegenmasker beschikt over vaste oren en is verkrijgbaar in de maten:  Veulen, Shet, Pony, Cob, Full en Extra Full. Het mooie aan dit masker is dat je het ook in de maat veulen verkrijgbaar is. Juist veulens zijn kwetsbaar en verdienen ook bescherming. Dit vliegenmasker met oren is gemaakt van fijn materiaal en beschikt over een fijne maas. De anatomische vorm zorgt ervoor dat de ogen vrij blijven. Je kunt het vliegenmasker met oren bevestigen met klittenband onder de keel.

Kensington Vliegenmasker II met Oren Kentucky Blue

Kensington Vliegenmasker II met Oren Kentucky Blue is erg hip dankzij de ruit. Dit vliegenmasker beschikt over vaste oren en hiermee maakt jouw paard of pony helemaal de blits. Het past goed bij de Kensington vliegendekens. De zachte fleecerand zorgt voor extra draagcomfort en de ogen en oren worden beschermt tegen insecten. Dit masker is 78% UV-straling werend. Het is verstelbaar onder de kaak dankzij de velcro klittenband sluiting. Let op! Deze maskers vallen klein en worden vaak gebruikt voor pony’s of paarden met verfijnde en kortere hoofdjes.

QHP rij vliegenmasker met oren

Het QHP rij vliegenmasker met oren is ideaal voor als je met je paard een buitenrit wilt maken. Dit vliegenmasker met oren is geel gemakkelijk te bevestigen aan: het kopstuk, de bakstukken en de neusriem van van een hoofdstel. Dit maakt het masker daarom ideaal voor een buitenrit. Jouw paard is zo optimaal beschermd tegen vliegen en dazen in het gezicht. Hierdoor kunnen jij en je paard genieten van een rustige buitenrit. Het masker is verkrijgbaar in de maten: Shet, Pony, Cob en Full.

Veelgestelde vragen:

Waar dienen de oren voor bij een vliegenmasker?

De oren die aan een vliegenmasker vastzitten dienen voor extra bescherming van de oren. Vliegen, muggen en dazen kruipen graag in de oren van het paard. Dit zorgt voor veel irritatie. Dankzij de oren die aan het vliegenmasker zitten kunnen er geen insecten in het oor kruipen.

Zijn de oren afneembaar?

Nee, vaak zitten de oren aan het vliegenmasker vast. Heel soms heb je vliegenmaskers met oren die je eraf kunt halen, maar dit komt maar zelden voor. Je hebt ook vliegenmaskers zonder oren.

Heeft een paard snel last van insecten in de oren?

Veel paarden hebben over het algemeen snel last van insecten in de oren. Het is zo’n plaats waar ze niet bij kunnen. Ze kunnen er niet met hun staart, tanden of manen bij. Wapperen, bijten en zwaaien helpt dus niet. Insecten weten dit en maken hier gebruik van. Bescherm de oren van je paard dus goed.

Wat is UV-bescherming?

UV-bescherming is een beschermende laag tegen UV-stralen van de zon.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...