4x Beste Omheiningssysteem

Stel, je voor je woont in een prachtig landschap en je hebt een open tuin. Alleen gaat je hond regelmatig de tuin in. Dit is niet erg, maar je wil hem niet constant in de gaten houden. Een manier om voor je hond de grens te bepalen is met een ondergrondse draadloze omheining. Zo blijft je hond binnen een bepaalde straal rond je woning lopen. Wij hebben de vier beste omheiningssystemen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met vier beste omheiningssystemen

Petsafe ondergrondse omheining voor je hond

Petsafe heeft een diervriendelijke oplossing voor je hond gecreëerd. Hierbij hoef je niet verplicht hekken rond je tuin te plaatsen. Je hond kan door een speciale halsband de tuin niet uit. Via een speciaal draad geef je aan waar de grens ligt. Dit draad kan je rond de veilige zone ingraven. Vervolgens doe je de hond de halsband om en krijgt hij een signaal als hij wel de grens over wil. Het gaat hierbij om een statische correctie. Na 1 a 2 weken zal je hond zelf de grens niet meer overgaan. Standaard wordt de set geleverd met 150 meter draad om je tuin te omheinen. Je kan een systeem bestellen voor kleine en grote honden. Er zijn ook extra ontvangers verkrijgbaar.

Petsafe omheiningssysteem

Wanneer je een ingegraven omheiningssysteem hebt voor jouw huisdier, kan het zijn dat deze niet groot genoeg is voor jouw tuin. Maar gelukkig bestaan problemen er om opgelost te worden en zo ook deze. Er bestaat namelijk een uitbreidingssysteem van Petsafe. Je krijgt bij dit pakket een draad met een lengte van 150 meter, vijftig vlaggetjes die de begrenzing aangeven en twee draadconnectors. Hierdoor kun je de omheining nog groter maken dan dat hij al was.

Numaxes omheining voor je hond

Heb je een of meerdere honden die in jouw tuin mogen rondrennen? Dan is het omheiningssysteem van Numaxes ideaal. Via een ingegraven kabel die de grens markeert tot waar jouw hond mag lopen, wordt er een signaal afgegeven naar het zendapparaat. Jouw hond moet de bijgeleverde halsband dragen en wanneer de hond de grens passeert maakt de halsband een geluid met een trilling. Als de hond daadwerkelijk voorbij de grens is, zal de halsband een statische correctie geven. Hierdoor zal de hond afschrikken en leren dat hij niet verder mag dan de tuin.

Adori omheining

Naast dat er omheiningssystemen bestaan voor in de grond, kun je natuurlijk ook een stuk tuin omheinen voor jouw hond of pup. Je kunt hiervoor simpelweg een ren gebruiken, zoals de puppyren van Adori. Hierdoor kun jij jouw pup veilig laten spelen in de tuin zonder dat hij kan ontsnappen. Bovendien kun je de ren zelf inrichten zoals jij wil, in bijvoorbeeld een zeshoek of een rechthoek.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een ondergrondse, draadloze omheining?

Allereerst zijn ondergrondse omheiningen geschikt voor elk gebied en elke vorm. Ook is deze omheining stabiel en is bestendig tegen regen. Het nadeel van een ondergrondse omheining is dat het installeren veel tijd in beslag neemt.

Hoe werken ondergrondse, draadloze omheiningen?

De omheining werkt op elektriciteit. Jouw hond moet hiervoor een speciale halsband dragen, welke communiceert met de omheining. Als jouw hond in de buurt komt van de omheining, krijgt jouw hond een lichte trilling. Het draadloze hek maakt gebruik van GPS-signalen. 

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een ondergrondse, draadloze omheining?

Train allereerst met de geluidsstand op de halsband. Jij houdt de halsband in je hand en loop samen met jouw hond naar de omheining. Wanneer een geluidsignaal afgaat, loop je samen terug. Daarna kun je jouw hond belonen. Doe vervolgens de halsband om bij jouw hond en herhaal wat hierboven is benoemd. 

Bekijk hieronder de volledige top-4 omheiningssystemen voor jouw hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *