4 Beste ondergrondse draadloze omheiningen

Stel je voor je woont in een prachtig landschap en je hebt een open tuin. Alleen gaat je hond regelmatig de tuin in. Dit is niet erg, maar je wilt hem niet constant in de gaten houden. Een manier om voor je hond de grens te bepalen is met een ondergrondse draadloze omheining. Zo blijft je hond binnen een bepaalde straal rond je woning lopen. Wij hebben de 4 beste ondergrondse draadloze omheiningen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 4 Beste ondergrondse draadloze omheiningen

Petsafe ondergrondse omheining voor je hond

Petsafe heeft een diervriendelijke oplossing voor je hond gecreëerd. Hierbij hoef je niet verplicht hekken rond je tuin te plaatsen. Je hond kan door een speciale halsband de tuin niet uit. Via een speciaal draad geef je aan waar de grens ligt. Dit draad kan je rond de veilige zone ingraven. Vervolgens doe je de hond de halsband om en krijgt hij een signaal als hij wel de grens over wil. Het gaat hierbij om een statische correctie. Na 1 a 2 weken zal je hond zelf de grens niet meer overgaan. Standaard wordt de set geleverd met 150 meter draad om je tuin te omheinen. De set kan uitgebreid worden tot maximaal 2500 meter draad. Je kan een systeem bestellen voor kleine en grote honden. Er zijn ook extra ontvangers verkrijgbaar.

Dogtrace D-Fence

Dogtrace D-Fence is een onzichtbare afrastering rond je tuin. Je graft hiervoor een kabel in de tuin. Hierdoor weet het system precies waar de onzichtbare grens is. Dit kan een drukke weg zijn of het zwembad van de buren. Je voorkomt zo dat je hond nog langer voor overlast zorgt of wegloopt uit de tuin. De hond draagt een ontvanger. Als de ontvanger in de buurt van de scheiding komt krijgt de hond een correctie. Dit is eerst een hoge pieptoon als waarschuwing. Als de hond toch doorloopt krijgt hij een klein schokje. Je kan zelf de schok intensiteit instellen. Er zijn 8 verschillende standen. Je kan zelf de waarschuwingszones instellen en intensiteit van de schokken.

Onzichtbare omheining voor je hond

De onlinehondenspeciaalzaak verkoopt van het eigenmerk de onzichtbare omheining voor je hond. Je kan hiermee voorkomen dat je hond nog langer ontsnapt. Dit kan je doen met een onzichtbare omheining tot maximaal 300 meter rond je tuin. Dit onzichtbare hek geef je aan met een kabel in de grond. De kabel hoeft slechts licht bedekt te zijn door je tuin. Elke keer als je hond dichterbij de grens komt wordt hij met een sensor gewaarschuwd. Hij krijgt eerst een lichte stroomschrok. Komt je hond dichterbij? Dan krijgt hij steeds sterkere stroomschokken. Uiteindelijk leert je hond uit zichzelf binnen de grenzen te blijven. De set is uit te breiden met extra draad tot 900 meter en extra ontvangers.

Dogtra E-Fenc

Het merk Dogtra E-Fenc zorgt ook voor een onzichtbare omheining voor je hond. Je kan hiervoor een draad ingraven of in een haag verstoppen. De draad geeft een signaal af aan de halsband van je hond. Als je hond dichterbij komt krijgt hij een trilling. De trilling wordt steeds harder als je hond richting de verboden zone loopt. Zo leert je hond het af om nog naar de grens te lopen. Je kan zelf aangeven wanneer de trilling begint. Dit kan vanaf 3 meter tot 30 cm voor de grens. Binnen twee weken leert je hond met de E-Fenc de grens van je tuin zonder een hek te plaatsen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een ondergrondse, draadloze omheining?

Allereerst zijn ondergrondse omheiningen geschikt voor elk gebied en elke vorm. Ook is deze omheining stabiel en is bestendig tegen regen. Het nadeel van een ondergrondse omheining is dat het installeren veel tijd in beslag neemt.

Hoe werken ondergrondse, draadloze omheiningen?

De omheining werkt op elektriciteit. Jouw hond moet hiervoor een speciale halsband dragen, welke communiceert met de omheining. Als jouw hond in de buurt komt van de omheining, krijgt jouw hond een lichte trilling. Het draadloze hek maakt gebruik van GPS-signalen. 

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een ondergrondse, draadloze omheining?

Train allereerst met de geluidsstand op de halsband. Jij houdt de halsband in je hand en loop samen met jouw hond naar de omheining. Wanneer een geluidsignaal afgaat, loop je samen terug. Daarna kun je jouw hond belonen. Doe vervolgens de halsband om bij jouw hond en herhaal wat hierboven is benoemd. 

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...