5 x beste paarden veiligheidsbeugels

Beugels zijn erg belangrijk, want ze zorgen ervoor dat je stevig in je zadel kunt zitten. Ook zorgen ze ervoor dat je houding goed is tijdens het rijden. Het is een van de belangrijkste onderdelen aan een zadel. Als je valt kan het soms zijn dat je met je voet in een beugel blijft hangen, dit kan gevaarlijk zijn. Daarom zijn er veiligheidsbeugels ontwikkeld. In dit artikel kun je lezen welke het beste zijn.

Lijst met 5 beste veiligheidsbeugels

FreeJump Soft Up Pro veiligheidsbeugels

FreeJump Soft Up Pro veiligheidsbeugels zijn veiligheidsbeugels van een zeer goede kwaliteit en voorzien van een flexibele buitenkant. Hierdoor kom je nooit klem te zitten in je beugels. De beugel is zeer luxe en voorzien van een uitneembaar beugelrubber.

BR Kwik Out veiligheidsbeugels

BR Kwik Out veiligheidsbeugels zijn van roestvrijstaal en voorzien van een scharnierend veiligheidsmechanisme. Jij als ruiter zorgt er met je gewicht voor dat de beugel opent bij een val. Hierdoor blijft je voet niet in de beugel hangen. Deze beugel is voorzien van een antislip beugelzool van nylon, een goede beugelpositie en Kwit-Out beugelzooltjes. Deze zooltjes kun je altijd vervangen, want deze zijn lost verkrijgbaar.

Harry’s Horse Veiligheidsbeugels RVS

Harry’s Horse Veiligheidsbeugels RVS is zeer sterk en voorzien van een lange levensduur. Dit zorgt ervoor dat je niet met je voet in de beugel blijft hangen. Een erg veilig idee lijkt mij. Bij een val schiet het elastiek los en laten de beugelrubbers los.

841 HB veiligheidsbeugels

841 HB veiligheidsbeugels zijn voorzien van elastiek, deze zorgen ervoor dat de beugel openschiet tijdens een val. Dit zorgt voor extra veiligheid en helpt je om op een veilige manier los te komen. Deze beugels zijn gekeurd, voldoen aan de norm en zijn voorzien van een goede prijs.

Sprenger Veiligheidsbeugels Bow Balance

Sprenger Veiligheidsbeugels Bow Balance zorgt voor een goede beenligging en maximale zekerheid. Dankzij een verandering in de gewichtverdeling in de beugel (welke gemaakt is van RVS), is deze optimaal uitgebalanceerd, en voorzien van het juiste comfort. Het voetvlak is extra breed en heeft zooltjes verkrijgbaar in twee verschillende rubberhardheden, zo heb je meer houvast en het werkt schokabsorberend. Deze beugels is uitgevoerd met het bekende System 4 veiligheidssysteem, dit zorgt ervoor dat je voet niet achter de beugel blijft hangen. Het Bow Balance ontwerp in asymetrische vorm laat de voet makkelijk uit de beugel glijden, dit komt doordat de positie ten opzichte van normale beugels iets is gedraaid. De natuurlijke beenligging en voetpositie wordt zo ondersteund.

Veelgestelde vragen:

Waar dienen veiligheidsbeugels voor?

Veiligheidsbeugels zorgen ervoor dat je voeten niet vast blijven zitten als je van het zadel afvalt. Het kan voorkomen dat je voet vast blijft zitten en dat je niet los komt. Dit is heel gevaarlijk, daarom zijn veiligheidsbeugels er om je extra veiligheid te bieden.

Zijn veiligheidsbeugels belangrijk?

Ja, want deze zorgen ervoor dat je tijdens de val niet aan het paard blijft hangen. Dit kan veel letsel veroorzaken zoals: je komt ergens tegen aan, je komt onder het paard terecht, je wordt meegesleept.

Wat is het voordeel van een veiligheidsbeugel?

Het voordeel ten opzichte van een gewone beugel is dat je voet niet blijft hangen. De beugel schiet los en laat jouw voet los. Hierdoor loop je niet het risico dat je voet blijft hangen.

Worden veiligheidsbeugels aangeraden in elke tak van de paardensport?

Ja, in principe wel, maar het is niet verplicht. De keuze is geheel aan jou. Je moet zelf kijken wat je belangrijk vindt en of het nodig is. Vooral bij springen is het aan te raden, maar ook als je kind op paardrijles zit is het aan te raden, mits het een eigen paard heeft natuurlijk, anders ben je afhankelijk van het aanbod van de manage. Al zijn er wel steeds meer maneges die de zadels van veiligheidsbeugels voorzien. Logisch ook natuurlijk, want ze willen niet dat er ernstige ongelukken gebeuren. Op deze manier kunnen ze dat voorkomen natuurlijk. Maneges willen ook voor de veiligheid instaan natuurlijk (en geen claims aan hun broek). Rij je zelf? Of heb je een paard voor je kind? Kijk dan zeker naar deze beugels, want het biedt je zeer veel voordeel ten opzichte van gewone beugels.

Hoe kies ik de juiste veiligheidsbeugel?

Het is zeer eenvoudig om een veiligheidsbeugel te kiezen. Allereerst moet je naar je eigen budget kijken. Daarna kun je er veel over lezen op het internet. Je kunt ook advies in een fysieke winkel vragen, daarnaast kun je ze uitproberen en kijken wat jezelf belangrijk vindt.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...