5x Beste Veiligheidsbeugel

Beugels zijn erg belangrijk, want ze zorgen ervoor dat je stevig in je zadel kunt zitten. Ook zorgen ze ervoor dat je houding goed is tijdens het rijden. Het is een van de belangrijkste onderdelen aan een zadel. Als je valt kan het soms zijn dat je met je voet in een beugel blijft hangen, dit kan gevaarlijk zijn. Daarom zijn er veiligheidsbeugels ontwikkeld. In dit artikel kun je lezen welke het beste zijn.

Lijst met 5 beste veiligheidsbeugels

FreeJump veiligheidsbeugels

FreeJump Soft Up Pro veiligheidsbeugels zijn veiligheidsbeugels van een zeer goede kwaliteit en voorzien van een flexibele buitenkant. Hierdoor kom je nooit klem te zitten in je beugels. De beugel is zeer luxe en voorzien van een uitneembaar beugelrubber.

BR veiligheidsbeugels

BR Kwik Out veiligheidsbeugels zijn van roestvrijstaal en voorzien van een scharnierend veiligheidsmechanisme. Jij als ruiter zorgt er met je gewicht voor dat de beugel opent bij een val. Hierdoor blijft je voet niet in de beugel hangen. Deze beugel is voorzien van een antislip beugelzool van nylon, een goede beugelpositie en Kwit-Out beugelzooltjes. Deze zooltjes kun je altijd vervangen, want deze zijn lost verkrijgbaar.

Harry’s Horse veiligheidsbeugels

Harry’s Horse Veiligheidsbeugels RVS is zeer sterk en voorzien van een lange levensduur. Dit zorgt ervoor dat je niet met je voet in de beugel blijft hangen. Een erg veilig idee lijkt mij. Bij een val schiet het elastiek los en laten de beugelrubbers los.

Amidale Sports veiligheidsbeugels

Wanneer je op zoek bent naar opvallende veiligheidsbeugels, kun je kiezen voor de beugels van Amidale Sports. Deze hebben namelijk een regenboogeffect! De beugels zijn gemaakt van roestvrijstaal en worden geleverd met elastieken en leertjes. Het elastiek zorgt ervoor dat je niet in de beugel blijft hangen mocht je van het paard af vallen. Deze beugels zijn geschikt voor iedere ruiter.

Sprenger Veiligheidsbeugels Bow Balance

Sprenger Veiligheidsbeugels Bow Balance zorgt voor een goede beenligging en maximale zekerheid. Dankzij een verandering in de gewichtverdeling in de beugel (welke gemaakt is van RVS), is deze optimaal uitgebalanceerd, en voorzien van het juiste comfort. Het voetvlak is extra breed en heeft zooltjes verkrijgbaar in twee verschillende rubberhardheden, zo heb je meer houvast en het werkt schokabsorberend. Deze beugels is uitgevoerd met het bekende System 4 veiligheidssysteem, dit zorgt ervoor dat je voet niet achter de beugel blijft hangen. Het Bow Balance ontwerp in asymetrische vorm laat de voet makkelijk uit de beugel glijden, dit komt doordat de positie ten opzichte van normale beugels iets is gedraaid. De natuurlijke beenligging en voetpositie wordt zo ondersteund.

Veelgestelde vragen

Waar dienen veiligheidsbeugels voor?

Veiligheidsbeugels zorgen ervoor dat je voeten niet vast blijven zitten als je van het zadel afvalt. Het kan voorkomen dat je voet vast blijft zitten en dat je niet los komt. Dit is heel gevaarlijk, daarom zijn veiligheidsbeugels er om je extra veiligheid te bieden.

Zijn veiligheidsbeugels belangrijk?

Ja, want deze zorgen ervoor dat je tijdens de val niet aan het paard blijft hangen. Dit kan veel letsel veroorzaken zoals: je komt ergens tegen aan, je komt onder het paard terecht, je wordt meegesleept.

Wat is het voordeel van een veiligheidsbeugel?

Het voordeel ten opzichte van een gewone beugel is dat je voet niet blijft hangen. De beugel schiet los en laat jouw voet los. Hierdoor loop je niet het risico dat je voet blijft hangen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 veiligheidsbeugels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *