5 beste body protectors bij het paardrijden

Paardrijden is een leuke sport, maar kan ook gevaarlijk zijn. Vooral omdat je op een levend wezen rijdt, een kudde dier, die goed getraind moet zijn, en ook al is het paard dat, deze kan altijd nog onvoorspelbaar zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een val kan heel heftig zijn. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Het dragen van een cap is verplicht en al heel lang de normaalste zaak van de wereld. Tegenwoordig is het dragen van een body protector dat ook steeds meer. Een body protector beschermd de kwetsbare delen van je lijf. In dit artikel vind je de 5 beste body protectors.

Lijst met 5 beste bodyprotectors

Harry’s Horse Back Protector

Harry’s Horse Back Protector geeft jou voldoende bewegingsvrijheid tijdens het rijden en bescherming voor je ruggengraat. Men heeft bij de vervaardiging van deze body protector gebruik gemaakt van elastische materialen, dit zorgt voor optimaal draagcomfort voor onder of boven de kleding. Deze body protector is handig om te dragen onder een rijjas dankzij het vestmodel. Deze beschermer is goedgekeurd volgens de CE 1621 norm, toegestaan door de KNHS en bruikbaar op diverse soorten wedstrijden. Deze beschermer is verkrijgbaar in de maten: S, M, L, XL , de lengte van jouw rug wordt geheel beschermt.

Harry’s Horse Bodyprotector SlimFit junior

Harry’s Horse Bodyprotector SlimFit junior is geschikt voor kinderen, voldoet aan de internationale standaards en geschikt voor alle officiĆ«le wedstrijden. Deze body protector is opgebouwd in diverse panelen van “Soft Foam” en zorgen voor een optimale pasvorm- en draagcomfort. De lichaamswarmte van jouw kind zijn of haar lijf zorgt ervoor dat de body protector nog beter aansluit en soepeler wordt. Deze body protector is eenvoudig verstelbaar door middel van de klittenbandsluiting op de schouders en in de taille. Verder is deze beschermer voorzien van reflecterende biezen en een ritssluiting aan de voorzijde.

POC Spine VPD air vest Zwart Dessin

POC Spine VPD body protector is een vest dat jouw rug de optimale bescherming biedt. Het is een body protector speciaal voor heren. Het VPD ook wel Visco-elastic Polymer Dough is gemaakt van een zacht materiaal, wat de vorm van het lichaam aanneemt. Als er kracht op komt wordt het gelijk hard en biedt het de optimale bescherming die je nodig hebt. Het belemmert je niet in je bewegingen. Dit zorgt ervoor dat het de ideale combinatie van comfort- en bescherming is. Dit is tegenwoordig de nieuwe standaard. Het mooie is dat het vest van het gaas elastisch is, zorgt voor een goede en meebewegende pasvorm.

Horka Back- protector

Horka Back- protector is een body protector die je aan de voor- en achterzijde van je lijf bescherming biedt. Deze body protector heeft zijn design te danken aan de motorsport, dit komt omdat de paardensport nog geen eigen Europese certificering heeft voor deze soort bescherming. In de motorsport heb je te maken met soort gelijke vallen als in de paardensport, daarom is deze toegestaan. De EVA-foam delen zorgen voor extra ventilatie en warmte verdeling. Deze beschermers zijn erg populair en worden steeds meer gedragen door ruiters.

HKM Safety vest -Sporty Reflex-

HKM Safety vest -Sporty Reflex- is verkrijgbaar in diverse maten en zowel geschikt voor mannen- als vrouwen. Het is een body protector met een goede prijs/kwaliteit verhouding, goedgekeurd volgens de normen en enorm populair onder de ruiters.

Veelgestelde vragen:

Waarom is het belangrijk om een body protector te dragen?

Vroeger, was dit niet gebruikelijk. Een cap wel, maar aan een body protector werd niet gedacht. Raar, want je rug is net zo kwetsbaar als je hoofd. Daarom is het belangrijk om je wervelkolom te beschermen en een body protector te dragen, want je rug is zeer kwetsbaar en deze moet je beschermen.

Welke lichaamsdelen worden beschermt met een body protector?

Meestal je rug, maar ook je ribben worden beschermt.

Heeft een body protector echt effect?

Ja, het is bewezen dat het helpt om je ruggen wervels en ribben te beschermen. In de motorsport wordt dit allang gedaan, daar is het vanaf gekeken.

Hoe vind ik de juiste body protector?

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt welk lichaamsdeel je wilt beschermen. Wil je jouw rug beschermen? Of bescherm je liever alleen de voorzijde van je lichaam? Of wil je beiden delen tegelijk beschermen? Als je dat weet, dan kun je al gaan zoeken naar de juiste body protector. Daarna is het van belang dat je bedenkt of je het onder of op je kleding wilt dragen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...