5x Beste Body Protector

Paardrijden is een leuke sport, maar kan ook gevaarlijk zijn. Vooral omdat je op een levend wezen rijdt, een kuddedier, dat goed getraind moet zijn maar toch onvoorspelbaar kan zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een val kan heel heftig zijn. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Het dragen van een cap is verplicht en al heel lang de normaalste zaak van de wereld. Tegenwoordig is het dragen van een body protector dat ook steeds meer. Een body protector beschermd de kwetsbare delen van je lijf. In dit artikel vind je de vijf beste bodyprotectors.

Lijst met 5 beste bodyprotectors

Harry’s Horse backprotector

Harry’s Horse backprotector geeft jou voldoende bewegingsvrijheid tijdens het rijden en bescherming voor je ruggengraat. Men heeft bij de vervaardiging van deze bodyprotector gebruik gemaakt van elastische materialen, dit zorgt voor optimaal draagcomfort voor onder of boven de kleding. Deze bodyprotector is handig om te dragen onder een rijjas dankzij het vestmodel. Deze beschermer is goedgekeurd volgens de CE 1621 norm, toegestaan door de KNHS en bruikbaar op diverse soorten wedstrijden. Deze beschermer is verkrijgbaar in de maten: S, M, L, XL , de lengte van jouw rug wordt geheel beschermt.

Harry’s Horse body protector

Harry’s Horse bodyprotector is geschikt voor kinderen, voldoet aan de internationale standaards en geschikt voor alle officiële wedstrijden. Deze bodyprotector is opgebouwd in diverse panelen van “Soft Foam” en zorgen voor een optimale pasvorm en draagcomfort. De lichaamswarmte van jouw kind zijn of haar lijf zorgt ervoor dat de bodyprotector nog beter aansluit en soepeler wordt. Deze bodyprotector is eenvoudig verstelbaar door middel van de klittenbandsluiting op de schouders en in de taille. Verder is deze beschermer voorzien van reflecterende biezen en een ritssluiting aan de voorzijde.

POC bodyprotector

De POC bodyprotector is een vest dat jouw rug de optimale bescherming biedt. Het is een bodyprotector speciaal voor heren. Het VPD ook wel Visco-elastic Polymer Dough is gemaakt van een zacht materiaal, wat de vorm van het lichaam aanneemt. Als er kracht op komt wordt het gelijk hard en biedt het de optimale bescherming die je nodig hebt. Het belemmert je niet in je bewegingen. Dit zorgt ervoor dat het de ideale combinatie van comfort en bescherming is. Dit is tegenwoordig de nieuwe standaard. Het mooie is dat het vest van het gaas elastisch is, zorgt voor een goede en meebewegende pasvorm.

Horka bodyprotector

De Horka bodyprotector is een bodyprotector die je aan de voor- en achterzijde van je lijf bescherming biedt. En deze bodyprotector is gegarandeerd veilig. De bodyprotector is namelijk getest en goedgekeurd door het Franse bedrijf Critt Sport. Deze controleren de bodyprotector op de veiligheidsnormen. Bovendien heeft deze bodyprotector EVA-foamblokjes. De EVA-foamdeeltjes zorgen voor extra ventilatie en warmte verdeling. Deze beschermers zijn erg populair en worden steeds meer gedragen door ruiters.

HKM bodyprotector

De HKM bodyprotector is verkrijgbaar in diverse maten en zowel geschikt voor mannen- als vrouwen. Het is een bodyprotector met een goede prijs/kwaliteit verhouding, goedgekeurd volgens de normen en enorm populair onder de ruiters.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om een bodyprotector te dragen?

Vroeger was het niet gebruikelijk om een bodyprotector te dragen. Een cap wel, maar aan een bodyprotector werd niet gedacht. Raar, want je rug is net zo kwetsbaar als je hoofd. Daarom is het belangrijk om je wervelkolom te beschermen en een bodyprotector te dragen, want je rug is zeer kwetsbaar en deze moet je beschermen.

Welke lichaamsdelen worden beschermt met een bodyprotector?

Meestal je rug, maar ook je ribben worden beschermd.

Hoe vind ik de juiste bodyprotector?

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt welk lichaamsdeel je wil beschermen. Wil je jouw rug beschermen? Of bescherm je liever alleen de voorzijde van je lichaam? Of wil je beiden delen tegelijk beschermen? Als je dat weet, dan kun je al gaan zoeken naar de juiste body protector. Daarna is het van belang dat je bedenkt of je het onder of op je kleding wilt dragen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 bodyprotectors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *