5x Beste Reflectie bij Paardrijden

Buiten rijden is erg leuk. Alleen kan het in de donkere tijden van het jaar wel gevaarlijk zijn. Zeker als je zelf donkere kleding draagt, of als je paard donker gekleurd is. Een wit paard valt soms wel meer op. Desondanks ben je vaak slecht te zien in het donker. Je wilt natuurlijk niet dat er iets gebeurt met jou en je paard. Daarom is het aan te raden om te zorgen voor extra reflectie. In dit artikel vind je een lijst met de vijf beste reflectie-artikelen voor de buitenrit.

Lijst met vijf beste reflecties

Waldhausen Uitrijdeken

De Waldhausen reflecterende uitrijdeken is een perfecte manier om tijdens het uitrijden in het donker, of om tijdens de buitenrit extra op te vallen. Deze uitrijdeken met reflectie is de perfecte basis en beschikt over een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Deze deken is gemaakt van polyester en geschikt voor elk seizoen. De deken is neon geel van kleur en voorzien van zilveren reflecterende strepen. Bovendien heeft deze deken een zadeluitsparing en een staartkoord. Val op met deze deken en rij veilig.

QHP Reflectie vest Geel

QHP reflectie vest geel zorgt voor extra zichtbaarheid als je buiten rijdt. Het is belangrijk om goed zichtbaar te zijn en dat geldt niet alleen voor je paard. Ook jij dient goed zichtbaar te zijn en dat kan dankzij dit neon geel gekleurde vest. De reflecterende strepen op de rug- en schouders zorgen voor deze zichtbaarheid. Op de achterkant kun je de tekst “please slow down” lezen met een paardenhoofd erbij gedrukt. Zo lezen automobilisten en andere verkeersdeelnemers dat ze rustiger aan moeten rijden. Dit biedt extra veiligheid voor jou- en je paard. Aan de voorkant van dit vest vind je een ritssluiting, zo trek je hem makkelijk aan. Dit vest met reflectie is in diverse maten te verkrijgen.

Epplejeck reflectiedeken

De reflecterende uitrijdeken van Eppeljeck is perfect voor iedere buitenrit. Naast dat deze uitrijdeken een reflecterende functie heeft, blijft het niet alleen daarbij. Zo voorkomt deze deken ook dat jouw paard niet snel zal afkoelen. Ook is deze deken waterdicht, heeft het een fleecevoering en het zorgt voor een snelle zweetopname. Bovendien is de deken ademend en laat het vocht door. Je kunt de deken door middel van klittenband bevestigen.

QHP Reflectie uitrijdeken

De Reflectie uitrijdeken van QHP beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Verder is de deken makkelijk te plaatsen onder het zadel. Zo heb zorg je voor extra zichtbaarheid tijdens het rijden. De neon gele kleur zorgt voor die extra zichtbaarheid in combinatie met de reflectie strepen. Deze uitrij-deken is verkrijgbaar in diverse maten. Deze uitrij-deken beschermt je hele paard of pony en is gemakkelijk te sluiten dankzij de klittenband sluiting. Hij is gemaakt van polyester en zeer eenvoudig te gebruiken. Wees ook extra zichtbaar met deze reflectie uitrijdeken!

BR Stapdeken Reflectie

De BR Stapdeken Reflectie is ideaal voor als je met je paard of pony gaat rijden. Het kan zo zijn dat je natuurlijk gewoon na de zware training even wilt uitstappen buiten. Zeker in de donkere tijden buiten val je dan extra op. Ook in de zomer als het laat is, of überhaupt kan het extra veiligheid bieden als je goed zichtbaar bent. Deze uitstap deken met reflectie is waterafstotend en afgewerkt met retroreflecterende biezen. Het retroflecterende materitaal op de borstsluiting, staartflap- en zijkanten zorgt voor extra reflectie. Deze deken is anatomisch gevormd en heeft dubbel-gestikte zijnaden en een uitsnijding voor het zadel. Zo heb jij genoeg vrijheid voor je benen en glijdt het zadel minder snel weg. De deken sluit je met klittenband op de borst ter hoogte van de schoft. De voering is van fleece, verder is hij gemaakt van een polyester ripstop stof.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om reflectie te dragen als je buiten aan het rijden bent?

Jij en je paard vallen al niet goed op als je buiten aan het rijden bent. Je wilt natuurlijk niet dat jou- en je paard iets overkomt. Daarom is het aan te raden om extra reflectie te dragen. Zo ben je extra zichtbaar en voorkom je ongelukken in het verkeer.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een reflectiedeken?

Natuurlijk moet de reflectiedeken de juiste maat hebben voor jouw paard. De deken moet namelijk goed aansluiten. Bovendien kun je checken hoe reflecterend de deken is, en van welk materiaal de deken is gemaakt.

Is een reflectiedeken geschikt voor elk paard?

Ja, een reflectiedeken is geschikt voor ieder paard. Vooral voor bange en jonge paarden is zo’n deken ideaal: weggebruikers kunnen het paard van veraf zien en dus rekening houden met het paard.

Bekijk hieronder de volledige top-5 reflectiedekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *