5x Beste paardenborstels

Vachtverzorging is belangrijk bij paarden. Je haalt het vuil weg en zorgt voor een goede doorbloeding. Bovendien vinden paarden het vaak fijn en is het goed voor jullie band. Ga je op wedstrijd? Dan moet je paard er natuurlijk tip-top uitzien, dan is een goede vachtverzorging zeker belangrijk. Je verzorgt de vacht met een borstel. Er zijn diverse soorten borstels in omloop. Maar wat is nou de beste borstel? Daarom in dit artikel een lijst met de vijf beste borstels.

Lijst met vijf beste borstels

Borstel Haas Go4gold set 2 stuks

De borstel set van Haas Go4gold is een goede basisset. Deze set bestaat uit een borstel gemaakt van paarden-en-varkenshaar en een roskam. Met de roskam haal je al het zand en vuil weg en met de andere borstel zorg je ervoor dat je de vacht weer mooi glad maakt.

Borstelset Flower Power

Deze Flower Power borstelset van Harry’s Horse is vrolijk. Je krijgt dankzij de bloemen en de kleuren al meteen zin om je paard te poetsen. De set bestaat uit een: rubberen massage borstel (ook wel roskam genoemd), een zachte- en harde borstel. Deze set is een must als je jouw paard goed schoon wilt krijgen en zorgt ervoor dat je zand-en stof makkelijk van de paardenvacht kunt verwijderen.

Oster Paardenborstel Zacht

Deze zachte paardenborstel van Oster biedt stijl tijdens het poetsen. Deze borstel biedt comfort omdat hij fijn in de hand ligt en hij is zeer geliefd onder de paardenliefhebbers. Deze borstel wordt dan ook zeer hoog gewaardeerd. Een zachte borstel gebruik je na het borstelen met de harde borstel en je haalt het laatste vuil weg. De zachte haren zorgen voor een mooie glans en je kan met deze borstel ook de benen en het hoofd van je paard poetsen.

Horka rosborstel rubber 

Deze rosborstel van Horka is een must have in je borstel collectie. Hij is gemaakt van rubber en voorzien van een diep profiel. Op deze manier haal je al het nodig vuil snel weg. Bovendien is de vorm erg fijn en kun je makkelijk draaibewegingen maken om het vuil weg te halen. Dit stimuleert ook nog eens de bloedsomloop.

Sectolin Furminator Paard – Paardenborstel – Bruin – 23 cm

De Sectolin Furminator Paard – Paardenborstel – Bruin – 23 cm wordt zeer hoog gewaardeerd. Sectolin volgt stikte productie- en milieuverordeningen en gebruikt alleen de hoogste kwaliteit aan materialen. Ook zijn ze zeer veilig en milieu vriendelijk. Deze borstel is vrij van lood, cadmium en andere giftige stoffen. Deze borstel beschadigd de vacht van jouw paard niet en heeft bewezen dat het verharen wordt verminderd. Dankzij deze borstel krijg je alle overtollige haren weg en blijft zand- en vuil niet zitten.

Veelgestelde vragen:

Waarom is vachtverzorging belangrijk?

Vachtverzorging is belangrijk omdat je op deze manier al het vuil weg haalt uit de vacht. Bovendien zorgt het voor een goede band tussen jou- en je paard. Je paard vindt het vaak erg fijn en de overtollige haren gaan eruit. Daarnaast wordt de bloedtoevoer gestimuleerd en dit is goed voor je paard. Let op! Poets niet te overdreven veel, want dan gaat de beschermende laag weg van de paardenvacht.

Welke soort borstels zijn er?

Er zijn diverse soorten borstels. Eigenlijk, zelfs teveel om op te noemen. Zo heb je: manenborstels, manenkammen, borstels voor de staart, roskammen, rosborstels, harde borstels- en zachte borstels.

Wat is een roskam- of rosborstel?

Een roskam of rosborstel is een borstel met een grofprofiel. Vaak worden deze borstels gebruikt om al het vuil, zand en stof van je paard zijn vacht te halen. Met deze borstel begin je altijd voordat je gaat poetsen. Het is de manier om al dat zand eraf te krijgen. Ook gaan de losse haren er mee uit.

Waar dient een harde borstel voor?

Nadat je met een roskam – of rosborstel al het zand en vuil eraf hebt gehaald ga je met de harde borstel aan de slag. Met deze borstel kun je al het zand en vuil goed uit de vacht krijgen. Let op! Je mag deze borstel niet op het hoofd gebruiken, dit doet pijn bij je paard.

Waar gebruik je een zachte borstel voor?

Een zachte borstel gebruik je als laatste. Nadat je jouw paard met de harde borstel hebt geborsteld borstel je mee deze borstel na. Al het overtollige vuil- en stof gaat weg en de vacht gaat mooi glanzen. Deze borstel mag je op het hoofd gebruiken.

Welke borstel is het beste?

Dit hangt af van je voorkeur. Vaak kan goedkoop wel duurkoop zijn. Kijk vooral naar wat je nodig hebt.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...