5x Beste Paardenborstel

Vachtverzorging is belangrijk bij paarden. Je haalt het vuil weg en zorgt voor een goede doorbloeding. Bovendien vinden paarden het vaak fijn en is het goed voor jullie band. Ga je op wedstrijd? Dan moet je paard er natuurlijk tip-top uitzien, dan is een goede vachtverzorging zeker belangrijk. Je verzorgt de vacht met een borstel. Er zijn diverse soorten borstels in omloop. Maar wat is nou de beste borstel? Daarom in dit artikel een lijst met de vijf beste borstels.

Lijst met vijf beste borstels

Zhiviq paardenborstel

De borstel van Zhiviq is functioneel. Het zijn borstels van hoge kwaliteit en ook nog eens ergonomisch gevormd. De borstel heeft zachte en medium haren, waardoor je hem voor ieder paard kunt gebruiken. Al met al: een echte musthave!

Harry’s Horse borstelset

Deze Flower Power borstelset van Harry’s Horse is vrolijk. Je krijgt dankzij de bloemen en de kleuren al meteen zin om je paard te poetsen. De set bestaat uit een: rubberen massage borstel (ook wel roskam genoemd), een zachte en harde borstel. Deze set is een must als je jouw paard goed schoon wilt krijgen en zorgt ervoor dat je zand en stof makkelijk van de paardenvacht kunt verwijderen.

Oster paardenborstel

Deze zachte paardenborstel van Oster biedt stijl tijdens het poetsen. Deze borstel biedt comfort omdat hij fijn in de hand ligt en hij is zeer geliefd onder de paardenliefhebbers. Deze borstel wordt dan ook zeer hoog gewaardeerd. Een zachte borstel gebruik je na het borstelen met de harde borstel en je haalt het laatste vuil weg. De zachte haren zorgen voor een mooie glans en je kan met deze borstel ook de benen en het hoofd van je paard poetsen.

Horka rosborstel 

Deze rosborstel van Horka is een musthave in je borstelcollectie. Hij is gemaakt van rubber en voorzien van een diep profiel. Op deze manier haal je al het nodig vuil snel weg. Bovendien is de vorm erg fijn en kun je makkelijk draaibewegingen maken om het vuil weg te halen. Dit stimuleert ook nog eens de bloedsomloop.

Furminator paardenborstel

De paardenborstel van Furminator wordt zeer hoog gewaardeerd. Sectolin volgt strikte productie- en milieuverordeningen en gebruikt alleen de hoogste kwaliteit aan materialen. Ook zijn ze zeer veilig en milieu vriendelijk. Deze borstel is vrij van lood, cadmium en andere giftige stoffen. Deze borstel beschadigd de vacht van jouw paard niet en heeft bewezen dat het verharen wordt verminderd. Dankzij deze borstel krijg je alle overtollige haren weg en blijft zand en vuil niet zitten.

Veelgestelde vragen

Waarom is vachtverzorging belangrijk?

Vachtverzorging is belangrijk omdat je op deze manier al het vuil weg haalt uit de vacht. Bovendien zorgt het voor een goede band tussen jou- en je paard. Je paard vindt het vaak erg fijn en de overtollige haren gaan eruit. Daarnaast wordt de bloedtoevoer gestimuleerd en dit is goed voor je paard. Let op! Poets niet te overdreven veel, want dan gaat de beschermende laag weg van de paardenvacht.

Welke soort borstels zijn er?

Er zijn diverse soorten borstels. Eigenlijk, zelfs teveel om op te noemen. Zo heb je: manenborstels, manenkammen, borstels voor de staart, roskammen, rosborstels, harde borstels- en zachte borstels.

Waar gebruik je een zachte borstel voor?

Een zachte borstel gebruik je als laatste. Nadat je jouw paard met de harde borstel hebt geborsteld borstel je mee deze borstel na. Al het overtollige vuil- en stof gaat weg en de vacht gaat mooi glanzen. Deze borstel mag je op het hoofd gebruiken.

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardenborstels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *