5x Beste Raambeveiliging voor Katten

Katten zijn slimme wezens en voor je het weet zijn ze ontsnapt. De meeste katten vinden het heerlijk om van nature buiten te lopen. Maar er zijn momenten dat je de kat liever binnen wilt houden. Of je wilt graag voorkomen dat je kat ontsnapt uit je woning. Bijvoorbeeld omdat je aan een drukke weg woont. Of je liever niet hebt dat je kat rondloopt. Het is dan belangrijk om te investeren in raambeveiliging. Je kan kiezen uit verschillende soorten raambeveiliging voor katten. Wij hebben een lijst met de 5 Beste raambeveiliging voor katten gemaakt. Je weet zo precies welke opties er voor jouw kat beschikbaar zijn.

Lijst met 5 beste raambeveiliging voor katten

Jippie Raamkierset

Wil je graag je ramen open zetten zonder dat je kat ontsnapt? Een raamkierset kan de oplossing bieden. Met een speciaal touwtje en haakje voorkom je dat je raam te ver opengezet kan worden. De kier die ontstaat is groot genoeg voor frisse lucht, maar te klein voor je kat. De kierset wordt met een soort ijzerdraad geleverd om de maximale kier te bepalen. Uiteraard kan je er een extra knoop in leggen als je de kier toch nog iets te groot voor je kat vindt. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe groot jouw kat precies is.

Beschermrek van Trixie

Wanneer je een huis hebt met kiepramen, kan dat erg gevaarlijk zijn voor jouw kat. Wanneer jouw kat via zo’n raam probeert te ontsnappen bestaat er een kans dat jouw kat knel komt te zitten. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: een beschermrek van Trixie. Dit beschermrek kun je aan de zijkant van het raam vastschroeven of vastplakken.

Veiligheidsnet voor het balkon

Wil je graag je kat op het balkon laten? Maar wil je niet dat je kat kan ontsnappen? Met een veiligheidsnet van Beeztees kan je een soort overkapping bij je balkon maken. Je voorkomt zo dat je kat van het balkon kan ontsnappen. Het veiligheidsnet is fijnmazig en weerbestendig. In eerste instantie kan je hem direct aan de reiling hangen. Maar het is ook mogelijk om twee netten te bestellen en deze verder door te trekken. Je kan zo het balkon veilig afsluiten tegen vallende kinderen en katten. Je maakt zo het balkon een veilige plek voor je kat.

Breez-Lock raambeveiliging

Het merk Dram Baby heeft ook z’n eigen raambeveiliging ontwikkelt. Met Breez-Lock kan je voorkomen dat je baby uit het raam valt. Of dat je kat via het raam ontsnapt. De opening bij het raam kan tot maximaal 10 cm ingesteld worden. Dit is voor de meeste katten te klein. Als je een kleine kat hebt kan het wel slim zijn om de raambeveiliging iets strakker af te stellen. De lock kan je vastzetten met een speciale sleutel. Dankzij de breezz-lock kan je de kamer luchten, maar toch gesloten houden voor je kat. Als je het slot eraf haalt kan je het raam alsnog helemaal openzetten. Handig als je het raam een keer wel helemaal open wil zetten.

Secuproducts raamvergrendeling

Maakt jouw kat elke keer het raam helemaal zelf open? Dan kan niet alleen je kat ontsnappen, maar kunnen inbrekers ook eenvoudig binnen komen. De raam beveiliging van Secuproducts werkt ook effectief tegen inbrekers. Je kan met deze raamvergrendeling ervoor zorgen dat de deur niet verder naar binnen kan draaien. Zo kan je kat er niet meer uit ontsnappen of het raam openmaken. Jouw kat krijgt zo echt niet meer zelfstandig het raam open. Het is een praktische oplossing voor katten die helaas elke keer weer opnieuw buiten weten te komen.

Veelgestelde vragen

Wanneer is raambeveiliging voor katten handig?

Voornamelijk als katten regelmatig proberen te ontsnappen uit het raam. Maar vooral ook als je kat eigenlijk de straat niet op mag. Het kan dan slim zijn om te voorkomen dat ze nog weg kunnen komen.

Beschermd raambeveiliging alleen je kat?

Raambeveiliging is niet alleen handig voor katten. De beveiliging kan ook je kinderen beschermen. Je kan zo voorkomen dat het raam te ver openstaat en ze eruit kunnen vallen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 raambeveiliging voor katten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *