5 Beste raambeveiliging katten

Katten zijn slimme wezens en voor je het weet zijn ze ontsnapt. De meeste katten vinden het heerlijk om van nature buiten te lopen. Maar er zijn momenten dat je de kat liever binnen wilt houden. Of je wilt graag voorkomen dat je kat ontsnapt uit je woning. Bijvoorbeeld omdat je aan een drukke weg woont. Of je liever niet hebt dat je kat rondloopt. Het is dan belangrijk om te investeren in raambeveiliging. Je kan kiezen uit verschillende soorten raambeveiliging voor katten. Wij hebben een lijst met de 5 Beste raambeveiliging voor katten gemaakt. Je weet zo precies welke opties er voor jouw kat beschikbaar zijn.

Lijst met 5 Beste raambeveiliging katten

Jippie Raamkierset

Wil je graag je ramen open zetten zonder dat je kat ontsnapt? Een raamkierset kan de oplossing bieden. Met een speciaal touwtje en haakje voorkom je dat je raam te ver opengezet kan worden. De kier die ontstaat is groot genoeg voor frisse lucht, maar te klein voor je kat. De kierset wordt met een soort ijzerdraad geleverd om de maximale kier te bepalen. Uiteraard kan je er een extra knoop in leggen als je de kier toch nog iets te groot voor je kat vindt. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe groot jouw kat precies is.

Raamsluiter van Jippie

Voorkom dat je huisdier je raam verder opendoet met de Jippie raamsluiter. Je kan hiermee instellen hoe ver je raam open kan. Dit kan tot maximaal 10 cm. Als dit te groot is voor je kat, dan kan je de raamsluiter iets strakker instellen. De raamsluiter is speciaal ontworpen voor houten ramen. Het is de ideale oplossing om je kat binnenhuis te houden, maar ook om te voorkomen dat er een kind uit je raam valt. Dit laatste wil je natuurlijk ook niet meemaken.

Veiligheidsnet voor het balkon

Wil je graag je kat op het balkon laten? Maar wil je niet dat je kat kan ontsnappen? Met een veiligheidsnet kan je een soort overkapping bij je balkon maken. Je voorkomt zo dat je kat van het balkon kan ontsnappen. Het veiligheidsnet is fijnmazig en weerbestendig. In eerste instantie kan je hem direct aan de reiling hangen. Maar het is ook mogelijk om twee netten te bestellen en deze verder door te trekken. Je kan zo het balkon veilig afsluiten tegen vallende kinderen en katten. Je maakt zo het balkon een veilige plek voor je kat.

Breez-Lock raambeveiliging

Het merk Dram Baby heeft ook z’n eigen raambeveiliging ontwikkelt. Met Breez-Lock kan je voorkomen dat je baby uit het raam valt. Of dat je kat via het raam ontsnapt. De opening bij het raam kan tot maximaal 10 cm ingesteld worden. Dit is voor de meeste katten te klein. Als je een kleine kat hebt kan het wel slim zijn om de raambeveiliging iets strakker af te stellen. De lock kan je vastzetten met een speciale sleutel. Dankzij de breezz-lock kan je de kamer luchten, maar toch gesloten houden voor je kat. Als je het slot eraf haalt kan je het raam alsnog helemaal openzetten. Handig als je het raam een keer wel helemaal open wil zetten.

Raamvergrendeling

Maakt jouw kat elke keer het raam helemaal zelf open? Dan kan niet alleen je kat ontsnappen, maar kunnen inbrekers ook eenvoudig binnen komen. De raam beveiliging van BDB trading werkt effectief tegen inbrekers. Je kan met een knop je raam definitief op slot zetten. Zo kan je kat er niet meer uit ontsnappen of het raam openmaken. Het slot is vrij klein, maar oersterk. Jouw kat krijgt zo echt niet meer zelfstandig het raam open. Het is een praktische oplossing voor katten die helaas elke keer weer opnieuw buiten weten te komen.

Veelgestelde vragen

Wanneer is raambeveiliging voor katten handig?

Voornamelijk als katten regelmatig proberen te ontsnappen uit het raam. Maar vooral ook als je kat eigenlijk de straat niet op mag. Het kan dan slim zijn om te voorkomen dat ze nog weg kunnen komen.

Beschermd raambeveiliging alleen je kat?

Raambeveiliging is niet alleen handig voor katten. De beveiliging kan ook je kinderen beschermen. Je kan zo voorkomen dat het raam te ver openstaat en ze eruit kunnen vallen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste zelfreinigende aquarium

Een aquarium in huis houden ziet er natuurlijk prachtig uit. Vaak zijn er genoeg liefhebbers van aquaria, maar zien ze het niet zitten om het aquarium zelf bij te houden....

5 Beste aquariums voor je vissen

Een uniek kijkje in de wereld van vissen krijg je met een eigen aquarium in huis. Voor veel mensen is het houden van een aquarium een levend schilderij voor in...

5x Beste krabstammen voor je kat

Een kat heeft van de nature de behoefte om ergens tegenaan te krabben. Krabben werkt voor een kat ontspannend en helpt ze bij het rekken en strekken. Het is ook...

5 Beste raambeveiliging katten

Katten zijn slimme wezens en voor je het weet zijn ze ontsnapt. De meeste katten vinden het heerlijk om van nature buiten te lopen. Maar er zijn momenten dat je...