5x Beste Schildpadvoer

De meeste schildpadden zijn alles eters. Dit betekent dat ze planten, groenten, maar ook insecten, vis en vlees eten. Het is voor een schildpad belangrijk om gevarieerd te eten. Als de voeding niet gevarieerd genoeg is kan je schildpad ziek worden. Zorg er daarom voor dat je niet alleen standaard schildpadvoer geeft, maar ook varieert met bijvoorbeeld gedroogde vissen etc. Wij hebben een lijst gemaakt waarin je verschillende soorten schildpaddenvoer kan zien. Bestel gerust verschillende soorten voeding en varieer het eetpatroon van je schildpad.

Lijst met 5 beste schildpadvoer

Compleet Schildpadvoer pakket

Wil je niet meer nadenken over welke combinaties je moet maken voor schildpadvoer? Maar wil je gewoon een combinatie met verschillende voedingssoorten voor je schildpad in één box? Dan kan een compleet schildpadvoer pakket de oplossing zijn. Dit pakket bestaat uit verschillende voedingsbronnen die je kan verdelen over de week. Zo kan je schildpad gevarieerd eten en extra gezond leven. Met dit pakket ben je in één keer klaar voor de voeding van je schildpad. Het pakket bestaat uit verschillende zakjes met hierin bijvoorbeeld Rode sticks, meelwormen, vlokkreeftjes, vitaminepoeder, zijderupsen, maagkiezel, garnalen en rode rupsjes. Gaat één zakje net iets sneller dan de rest? Geen probleem want de zakjes worden ook los verkocht. Ideaal als je schildpad dol is op een bepaalt soort voer. Het schildpaddenvoer pakket is ook ideaal om mee te starten als je net schildpadden gaat houden. Het is dan even afwachten welk soort voer favoriet gaat zijn. Als je van dit pakket gebruik gaat maken hoef je verder geen aanvulling meer te geven. Je hebt zo in één keer een compleet gezond voedingspatroon voor je schildpad te pakken. Kortom een uitstekende voeding tegen een betaalbare prijs voor je schildpad.

Komodo bananenvoedsel

Je schildpadden leven onder andere op plantaardige voeding, maar zijn alles eters. Dit betekent dat je plantaardige voeding moet mixen met dierlijke voeding. Een geliefd voerproduct voor je schildpad is het bananenvoer van Komodo. De Europese of Russische schildpad vinden de korrels heerlijk. Het heeft een natuurlijke smaak en zit vol vezels. Afhankelijk van het soort schildpad dat je houdt kan dit zelfs de complete dag voeding voor je schildpad zijn.

Gedroogde Vlokkreeftjes

Schildpadden eten niet alleen planten, maar ook kleine visjes en kreeftjes in de natuur. Dit is de natuurlijke voedingsbron waar je schildpad mee kan verwennen. Maar deze voedingsbron heeft je schildpad ook echt nodig. Online kan je gedroogde vlokkreeftjes bestellen. Je kan je schildpad hier echt mee verwennen. Ze zijn zongedroogd en vallen bij de meeste schildpadden echt in de smaak. Kortom verwen je schildpad met deze gevarieerde maaltijd.

Tetra Reptomin Schildpaddenmix

Als hoofdvoeding voor je schildpad kan je eventueel Tetra Reptomin Schildpaddenmix gebruiken. Dit is schildpaddenvoeding in de vorm van korrels. Hierin zitten alle essentiële voedingsstoffen voor je schildpad. Aan de voeding is extra calcium toegevoegd. Dit zorgt voor een gezonde schildvorming bij je schildpad. Daarnaast zitten er licht verteerbare proteïnen in verwerkt. Je kan de schildpaddenmix als dagelijkse voeding aan je schildpad geven. Dit kan je weer afwisselen met dierlijke voeding zoals de Vlokkreeftjes. De Vlokkreeftjes zijn voor de meeste schildpadden echt een verwenmaaltijd.

JBL Schildpadvoer

JBL heeft speciaal voor schildpadden een mix ontwikkelt als hoofdvoeding voor je schildpad. De hoofdvoeding bestaat uit een collectie met verschillende vlokkreeftjes. Dit is voor de meeste waterschildpadden echt een lekkernij. Je kan de JBL schildpaddenvoer als hoofdmix geven en eventueel met een aantal supplementen aanvullen. De vlokken vormen een uitstekende mix om je schildpad dagelijks mee te voeren.

Veelgestelde vragen

Wat eet een schildpad?

Een schildpad is een echte alleseter. Toch is het wel belangrijk om de voeding daardoor ook gevarieerd te houden. Geef je schildpad zowel dierlijke als plantaardige voeding en zorg er zo voor dat hij gezond blijft. Gedroogde visjes, kreeftjes, planten en zelfs kattenbrokken doen het uitstekend. Er zijn ook gevarieerde brokjes speciaal voor je schildpad verkrijgbaar. Deze kan je als hoofdvoeding gebruiken.

Hoeveel eet een schildpad?

Dit is in het begin even afmeten. Je schildpad geef je eerst tussen duim en wijsvanger een beetje voer uit het potje. Kijk vervolgens of de schildpad dit binnen 3 minuten op eet. Doet je schildpad er langer over? Dan geef je schildpad teveel te eten.

Hoe vaak voer je een schildpad?

Jonge schildpadden dienen één keer per dag eten te krijgen. Als je schildpad ouder wordt heeft hij minder eten nodig. Hij groeit tenslotte minder snel. Je kan vanaf een half jaar drie tot vier keer per week je schildpad voeren. Bij een leeftijd van 2 jaar is 2 keer per week zelfs voldoende. Is je schildpad vrij actief? Dan heeft hij meer voeding nodig.

Voer je schildpadden in het water of op het eiland?

Schildpadden hebben water nodig om hun voedsel te verwerken. Hierdoor moet je een schildpad altijd in het water voeren en niet op het eiland.

Bekijk hieronder de volledige top-5 schildpaddenvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *