5x Beste Schildpadden Eiland

Schildpadden vinden het heerlijk om even lekker te gaan zonnen en uit te rusten op een eiland. Waterschildpadden komen hier speciaal het water voor uit. Ze nemen plaats op het eiland en ze laten hun lichaam lekker opdrogen onder de lamp. Tijdens het zonnen genieten ze niet alleen van de warmte, maar nemen ze ook belangrijke vitamines op. Met een speciale lamp kan je ervoor zorgen dat schildpadden op hun eiland kunnen zonnen. Het is hiervoor natuurlijk wel belangrijk dat er echt een schildpadden eiland is. Wij hebben de vijf beste schildpadden eilanden voor je op een rijtje gezet. Je kan zo je eigen eiland voor je terrarium aanschaffen.

Lijst met 5 beste schildpadden eilanden

Exo Terra Turtle Cliff

Absoluut het meest veelzijdigste schildpadden eiland is de Exo Terra Turtle Cliff. Dit eiland is een eiland en filter in een! In het binnenste deel van het eiland is een filtersysteem weggewerkt. Hiermee kan je het aquarium van je waterschildpad schoonhouden. Ondertussen is het eiland zelf het ideale plekje voor je schildpad om op uit te rusten. Kortom het ultieme eiland voor je waterschildpadden!

Drijvende boomstam

Ben je op zoek naar een natuurlijk schildpadden eiland? Dan kan je kiezen voor een drijvend eiland van het bekende merk Zoomed. Dit eiland ziet er zo natuurlijk mogelijk uit en geeft je schildpad een veilige plek om op te zonnen. De boomstam drijft in het water en is zo natuurlijker dan een vaste zonplek. Je schildpad kan op het eiland klimmen en erop zonnen.

Exo Terra Turtle Bank

De Exo Terra Turtle Bank is een unieke drijvende plaat die je in een aquarium kan leggen. De plaat loopt vanaf de bodem langzaam naar boven. Je schildpad hoeft zo niet te klimmen en kan gewoon naar boven lopen om te zonnen op z’n eigen eiland. Het eiland is zo gemaakt dat hij netjes in de hoeken van het aquarium past. Zo neemt hij zo’n min mogelijk ruimte in beslag. De Turtle Bank is verkrijgbaar in drie verschillende maten afhankelijk van het formaat van je schildpad en het aquarium. De Turtle Bank past zich automatisch aan met de waterstand van je aquarium en wordt met magneten op z’n plek gehouden.

Komodo hoektrap

Naast een eiland kun je ook een hoektrappetje in het terrarium zetten van Komodo. Dit zal ook voor een eiland-effect zorgen. Jouw schildpad kan hierop klimmen, maar hij kan er ook voor kiezen om onder de trap te gaan schuilen. Je kunt het trappetje combineren met mos: hierdoor wordt de luchtvochtigheid hoger en zo stimuleer je de vervelling.

WiseGoods platform

Naast de trap van Komodo bestaat er ook een platform van WiseGoods. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect als de trap. Jouw schildpad kan hier namelijk ook op klimmen en kan zich hier ook onder verstoppen. Het enige verschil is de kleur: kies daarom voor de trap die het meeste in jouw terrarium past.

Veelgestelde vragen

Is een eiland noodzakelijk voor je waterschildpad?

Ja een waterschilpad heeft een plek nodig waar hij kan zonnen. Tijdens het zonnen kan hij even uitrusten en noodzakelijke vitaminen opdoen. Deze vitaminen haalt hij uit speciale verlichting die je boven het eiland moet hangen.

Wat gebeurt er als je geen eiland in je aquarium plaatst?

Als je waterschildpad geen ruimte krijgt om te zonnen, dan kan hij ziek worden. Daarnaast moet het schild regelmatig opdrogen om een schimmelinfectie te voorkomen.

Hoe groot moet je eiland zijn?

Een eiland moet groot genoeg zijn voor je schildpad om erop te liggen. De meeste eigenaren maken hun eiland ongeveer 1/3 van het aquarium of terrarium.

Moet een eiland ook een opstapje hebben?

Het is belangrijk dat je schildpad zelfstandig op het eiland kan klimmen. De meeste eilanden voor schildpadden hebben een soort loopplank waarmee hij omhoog kan klimmen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 schildpaddeneilanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *