5 Beste schildpadden eiland

Schildpadden vinden het heerlijk om even lekker te gaan zonnen en uit te rusten op een eiland. Waterschildpadden komen hier speciaal het water voor uit. Ze nemen plaats op het eiland en ze laten hun lichaam lekker opdrogen onder de lamp. Tijdens het zonnen genieten ze niet alleen van de warmte, maar nemen ze ook belangrijke vitamines op. Met een speciale lamp kan je ervoor zorgen dat schildpadden op hun eiland kunnen zonnen. Het is hiervoor natuurlijk wel belangrijk dat er echt een schildpadden eiland is. Wij hebben de 5 Beste schildpadden eilanden voor je op een rijtje gezet. Je kan zo je eigen eiland voor je terrarium aanschaffen.

Lijst met 5 Beste schildpadden eilanden

Exo Terra Turtle Riff

Absoluut het meest veelzijdigste schildpadden eiland is de Exo Terra Turtle Riff. Dit eiland is een waterval, eiland en filter in één! In het binnenste deel van het eiland is een filtersysteem weggewerkt. Hiermee kan je het aquarium van je waterschildpad schoonhouden. Ondertussen is het eiland zelf het ideale plekje voor je schildpad om op uit te rusten. Het filter pompt ondertussen schoon water naar buiten waardoor er een waterval ontstaat. Dit zorgt ervoor dat het water blijft circuleren. Kortom het ultieme eiland voor je waterschildpadden!

Drijvende boomstam

Ben je op zoek naar een natuurlijk schildpadden eiland? Dan kan je kiezen voor een drijvende boomstam van het bekende merk Zoomed. Deze boomstronk ziet er zo natuurlijk mogelijk uit en geeft je schildpad een veilige plek om op te zonnen. De boomstam drijft in het water en is zo natuurlijker dan een vaste zonplek. Je schildpad kan op de boomstam klimmen en erop zonnen. Het is eventueel ook mogelijk om door de boomstam heen te zwemmen of erin te rusten. Op de drijvende boomstam is plek voor 2 schildpadden van maximaal 10 cm.

Exo Terra Turtle Bank

De Exo Terra Turtle Bank is een unieke drijvende plaat die je in een aquarium kan leggen. De plaat loopt vanaf de bodem langzaam naar boven. Je schildpad hoeft zo niet te klimmen en kan gewoon naar boven lopen om te zonnen op z’n eigen eiland. Het eiland is zo gemaakt dat hij netjes in de hoeken van het aquarium past. Zo neemt hij zo’n min mogelijk ruimte in beslag. De Turtle Bank is verkrijgbaar in drie verschillende maten afhankelijk van het formaat van je schildpad en het aquarium. De Turtle Bank past zich automatisch aan met de waterstand van je aquarium en wordt met magneten op z’n plek gehouden.

Mini Floating Turtle Dock

Zoomed heeft naast de drijvende boomstam, ook nog een drijvend eiland ontwikkelt. Dit zonne-eiland blijft in het water drijven en geeft je schildpadden een heerlijke zonplek. Het eiland past zich dankzij het drijfvermogen automatisch aan iedere waterstand aan. Dankzij een soort loopplank onderwater kan je schildpad eenvoudig op het eiland klimmen. Zo krijgt elke schildpad eenvoudig toegang tot z’n zonneplaats. De Floating Turtle Dock is verkrijgbaar in 4 verschillende maten.

Exo Terra Turtle Cliff

Net als het eerste eiland uit onze lijst kan je schildpad op de Exo Terra Turtle Cliff heerlijk zonnen, maar is het tegelijkertijd een filter en waterval. In dit rotsblok is namelijk een innovatief filtersysteem verwerkt. Het schone water dat door de filter wordt uitgespuwd vormt een decoratieve waterval langs de rots. De waterval zorgt ook nog eens voor watercirculatie en verluchting. Kortom dit zonneiland is eigenlijk 3 in 1. Daarbij ziet het er ook nog eens levensecht uit en kan je schildpad op een natuurlijke manier gaan zonnen op z’n eigen cliff. De natuurlijke decoratie van het rotsblok zorgt ervoor dat het ook nog eens een blikvanger in je aquarium is.

Veelgestelde vragen

Is een eiland noodzakelijk voor je waterschildpad?

Ja een waterschilpad heeft een plek nodig waar hij kan zonnen. Tijdens het zonnen kan hij even uitrusten en noodzakelijke vitaminen opdoen. Deze vitaminen haalt hij uit speciale verlichting die je boven het eiland moet hangen.

Wat gebeurt er als je geen eiland in je aquarium plaatst?

Als je waterschildpad geen ruimte krijgt om te zonnen, dan kan hij ziek worden. Daarnaast moet het schild regelmatig opdrogen om een schimmelinfectie te voorkomen.

Hoe groot moet je eiland zijn?

Een eiland moet groot genoeg zijn voor je schildpad om erop te liggen. De meeste eigenaren maken hun eiland ongeveer 1/3 van het aquarium of terrarium.

Moet een eiland ook een opstapje hebben?

Het is belangrijk dat je schildpad zelfstandig op het eiland kan klimmen. De meeste eilanden voor schildpadden hebben een soort loopplank waarmee hij omhoog kan klimmen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...