5x Beste Senior Hondenvoer

Op het moment dat je hond de leeftijd van 8 jaar bereikt heeft is hij officieel een senior hond. Senior honden kunnen last krijgen van hun gebit of eten minder goed verwerken. Het is belangrijk om de brokken hierop aan te passen. Een senior hond heeft ook een andere energiebehoefte. Als je brokken met teveel energie geeft is het risico op overgewicht groot. Wij hebben speciaal voor senior honden de beste voermerken verzameld. Zo weet je precies welk voer je het beste voor je senior hond kan bestellen

Lijst met 5 beste senior hondenvoer

Royal Canin Senior

Royal Canin is al jaren één van de premium merken voor honden. Het merk is samengesteld in samenwerking met dierenartsen. Hierbij is gekeken wat een hond echt nodig heeft en op basis hiervan zijn brokken gemaakt. De senior brokken zijn in principe verkrijgbaar vanaf 8 jaar. Daarbij zijn de brokken ingedeeld op format. Er is bijvoorbeeld een mini, medium en maxi senior brok. Bij maxi honden ligt de seniorleeftijd op 5 jaar omdat grote honden sneller problemen met hun gebit hebben. Kijk goed welke Royal Canin je aanschaft op basis van het formaat van je hond.

Eukanuba senior hondenvoer

Eukanuba hoort net als Royal Canin in de premium hondenvoer klasse. Uitgesplitst op ras hebben ze senior hondenvoer ontwikkelt. In principe vanaf 8 jaar, maar voor grote rassen wordt vanaf 6 jaar de senior voeding aangeraden. De voeding helpt oudere honden bij het behouden van een gezond gewicht en de vetverbranding. Dit laatst gaat natuurlijk wat langzamer bij een wat oudere hond. Het voer stimuleert ook gezonde gewrichten en zitten vol met antioxidanten. Dit verhoogt de weerstand bij oudere honden.

Pro Plan Senior hondenvoer

Pro Plan heeft special voor senior hondenbrokken ontwikkelt met Opitage. Dit is voor grote honden vanaf 7 jaar en kleine rassen vanaf 9 jaar. De combinatie van verschillende voedingstoffen zorgt ervoor dat je hond z’n hersenfunctie verbeterd en alert blijft. Dit is voor oudere honden natuurlijk van belang. Dankzij de speciale brokken van Pro Plan blijft je hond jong van geest. De brokken zouden volgens Pro Plan zelfs binnen 30 dagen een verbetering moeten geven in de alertheid en energie van de hond. Pro Plan is verkrijgbaar voor zowel kleine, medium en grote honden. Er is ook speciaal senior voer voor honden met huidproblemen.

Smølke Senior hondenvoer

Wil je graag dat je senior hond op een vitale manier oud wordt? Dan kan je vanaf 8 jaar overstappen op Smølke senior hondenvoeding. Dit voer is speciaal ontwikkelt voor je hond die een dagje ouder wordt. Bij grote hondenrassen wordt geadviseerd om dit voer vanaf 6 jaar te geven. Het voer past zich aan zodat je hond met een lagere energiebehoefte voldoende voeding binnen krijgt. Hierdoor blijft je hond op het juiste gewicht. Het voer is goed verteerbaar dankzij hoogwaardige eiwitten. Daarnaast helpt het voer om de spieren en gewrichten soepel te houden.

Prins ProCare Senior

Ben je op zoek naar hoogwaardige hondenvoeding voor honden op leeftijd? Bij Prins is speciale ProCare Senior hondenvoeding ontwikkeld. Vanaf 8 jaar krijgt je hond de juiste ondersteuning bij het ouder worden. Je hond heeft nu een lagere energiebehoefte. Met de oude brokken zorgt dit al vrij snel voor overgewicht. Dankzij Pro Care blijft jouw senior hond gewoon op gewicht. Daarnaast helpen de brokken de weerstand van je oude hond te verhogen. Bij grote rassen is het advies om vanaf 5 jaar senior brokken te geven.

Veelgestelde vragen

Hoeveel gram voer moet mijn senior hond eten?

Hoeveel gram voer jouw hond mag hebben, hangt natuurlijk af van het gewicht, van het ras en van de leeftijd. Over het algemeen geldt de regel dat een hond in de groei 25 gram voeding per kilo lichaamsgewicht nodig heeft op een dag, terwijl een senior hond slechts tien gram voeding per kilo lichaamsgewicht nodig heeft op een dag.

Wat moet ik doen als mijn senior hond niet meer wil eten?

Als jouw hond niet meer goed eet, kun je een bezoek brengen aan de dierenarts. Ook kun je zelf hondenvoer maken: let er wel op dat sommige ingrediënten giftig kunnen zijn voor jouw hond. Controleer dus van tevoren wat jouw hond wel en niet mag hebben. Daarnaast kunnen oudere honden speciale dieetwensen hebben, als zij bepaalde medische aandoeningen hebben.

Waarom moet ik mijn hond senior voer geven?

Wanneer jouw hond ouder wordt, neemt zijn energieniveau af. Het blijft echter wel belangrijk om jouw hond te laten bewegen, door met hem te gaan wandelen of te gaan spelen. Met senior hondenvoer krijgt jouw oudere hond de juiste voedingsstoffen, mineralen en vitamines binnen. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 senior hondenvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *