5x Beste Speelballen voor Katten

Katten vinden het heerlijk om met speelballen te spelen. Het is prima vermaak als het baasje weg is. Maar katten vinden het ook leuk om hun energie op het balletje uit te leven. Het is goedkoop kattenspeelgoed, maar je kat heeft er echt urenlang plezier mee. De meeste katten vinden het heerlijk om met hun poot tegen de ballen aan te slaan. De kat haalt vooral veel vreugde en liefde uit het spelen met de bal. Alleen welke bal vind je kat nou echt leuk om mee te spelen? De leukste speelballen voor katten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste speelballen voor katten

Pompon Bal van Make me Purr

Het ultieme kattenmerk voor jouw kat is Make Me Purr. Ze maken kattenspeelgoed waar je kat echt blij van wordt. De Make Me Purr glitter pompon bal is hier een mooi voorbeeld van. Van kleine kitten tot grote katten iedereen vindt het leuk om met de pompons te spelen. De glitter pompon voorkomt dat er nog langer verveling bij je kat ontstaat. Daarnaast krijg je kat extra lichaamsbeweging door achter de pompon aan te rennen. De meeste katten vinden het ook leuk om achter de pompon aan te rennen. Gooi de bal weg en je kat zal proberen de prooi te vangen.

Adori regenboog balletjes

De Adori kattenspeelballen zijn uitgevoerd in verschillende kleuren. Eigenlijk zou elk kattenbaasje deze balletjes standaard tot het basisspeelgoed van de kat moeten maken. De ballen zijn gemaakt van foam. Hierdoor vinden de katten het heerlijk om er tegenaan te slaan. Gooi het balletje weg en laat jouw kat er even lekker achteraanrennen. De quality time die je hierdoor creëert is perfect voor de band tussen jouw en je kat. De regenboog balletjes van Adori gaan per 6 balletjes. Je hebt dus meer dan genoeg balletjes om lekker mee te gaan spelen!

Magic Roller Ball

Eindeloos speelplezier kan je kat beleven met de magische Magic Roller Bal. Dit balletje is niet zomaar een balletje. De bal is voorzien van een rood LED lampje. Door de bal te bewegen gaat het lampje ook bewegen. Dit trekt direct de aandacht voor je kat. Een leuk extraatje is dat het balletje ook nog eens automatisch rolt. De bal detecteert ook nog eens als hij onder een kast rolt. De bal rolt zelf automatisch onder de kast uit. De bal is onverwoestbaar en motiveert het jachtinstinct van je kat. Daarbij is het tijdbesparend voor je baas en heeft je kat iets te doen als je zelf van huis bent. Je kat kan zo heerlijk spelen met z’n Magic Roller Ball.

Snack Ball voor extra speelplezier

De kitten snack ball is speciaal gemaakt om kittens te motiveren om lekker te gaan spelen. Ondanks dat de bal ontwikkeld is voor kittens kunnen ook volwassen katten er veel plezier mee beleven. De bal kan voorzien worden met snoepjes of brokjes. Door de kat met z’n poot tegen de bal aan te laten slaan vallen de brokjes of snoepjes eruit. De bal wordt zo extra leuk om mee te spelen. Daarbij motiveer je de kat om in beweging te komen. De bal ziet er ook nog eens leuk uit met kleine balletjes die erin verwerkt zijn.

Maralti snackbal

Ben je op zoek naar een speelbal waar beloningen in zitten? De interactieve snackbal van Maralti is ideaal voor jouw kat. Deze bal is extra interessant omdat je er brokjes in kunt verstoppen. Wanneer jouw kat met zijn pootje tegen de bal aanslaat begint de bal te rollen. Hierdoor kunnen er brokjes uitvallen die jouw kat vervolgens lekker kan opsmikkelen. Je kunt de opening ook verder open zetten, zodat het makkelijker voor jouw kat is om er brokjes uit te krijgen.

Veelgestelde vragen

Waarom is een bal leuk voor je kat?

Een rollende bal kan het jachtinstinct van je kat trikeren. Je kat vind het heerlijk om z’n “prooi” op te jagen. Daarnaast geeft de bal je kat een beetje beweging. Handig als je kat last van overgewicht heeft.

Waar moet je opletten bij een bal voor je kat?

Zorg er vooral voor dat de bal ook echt interessant is voor je kat. Denk hierbij aan veertjes, lampjes of automatische beweging. Dit zorgt ervoor dat de aandacht van je kat getrokken wordt. De kans is zo groter dat je kat erachteraan gaat rennen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 speelballen voor jouw kat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *