5 Beste speeltunnels voor katten

Kattenspeelgoed wordt niet alleen voor je kat gebruikt als vermaak. Er zijn ook speeltjes voor je kat verkrijgbaar om je kat extra te motiveren en te trainen. Een speeltunnel is bijvoorbeeld perfect om de behendigheid te trainen. Katten zijn dol op behendigheid en het is leuk om dit extra te stimuleren. Met een tunnel kan je kat gaan uitdagen om aan z’n behendigheid te gaan werken. Voor de meeste katten is de speeltunnnel een groot succes. Ben je van plan zelf een tunnel aan te schaffen? Wij hebben de 5 Beste speeltunnels voor je kat op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke tunnel je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 Beste speeltunnels voor je kat

Speeltunnel gemaakt van karton

Jouw kat is natuurlijk dol op karton. Welke kat klimt er nou niet in een kartonnendoos? Een speeltunnel gemaakt van karton is natuurlijk ook meteen geslaagd idee. Je vraagt je bijna af waarom niet eerder iemand dit bedacht heeft. De speeltunnel van karton is gemaakt van vrij stevig karton en na gebruik eenvoudig op te vouwen. Zo staat de tunnel nooit in de weg. De tunnel is gemaakt van gerecycled materiaal en een veilige slaapplek voor je kat. De tunnel wordt al vrij snel het favoriete plekje van je kat. Je kat kan zich hier heerlijk in verstoppen en zonder stress slapen. Leg een kattenkussen in de tunnel en je hebt de perfecte speel en slaapplek voor je kat.

Extra lange kattentunnel

Vind je kat het heerlijk om door een kattentunnel heen te rennen en zich erin te verstoppen? De extra lange kattentunnel van Make Me Purr is perfect voor jouw kat. De kattentunnel heeft meerdere openingen en zelfs een speeltje erin hangen. Jouw kat kan hier uren zoet mee zijn en lekker snel doorheen rennen. Staat de kattentunnel in de weg? Dan kan je hem eenvoudig weer opvouwen en wegleggen. Met een kittenbandsluiting kan je de tunnel opgevouwen houden. Je kan hem vervolgens wegleggen voor het volgende speelkwartiertje. Door te spelen met de kattentunnel ervaart je kat minder stress. Ideaal dus mocht je kat veel stress ervaren.

Kattentunnel met vijf openingen

Ben je op zoek naar eindeloos speelplezier voor je kat? Sammiu heeft een kattentunnel met vijf openingen ontwikkelt. Je kat kan hier in meerdere ingangen inklimmen en er weer uit klimmen. De kattentunnel is gemaakt van polyester en kniepapier. Het knisperende effect van het kniepapier maakt de tunnel extra interessant voor je kat. Het frame is extra bestand tegen krassen en vervormingen. Zo kan je kat er zonder problemen doorheen rennen. De meeste katten zijn urenlang zoet met deze leuke kattentunnel van Sammiu.

Bangosa speeltunnel en kattenmand

Ben je op zoek naar een kattentunnel en kattenmandje in één? De Bangosa is de ideale oplossing. Dit leuke pluche mandje bestaat uit een tunnel en mand. Aan de buitenkant is een overdekt mandje gemaakt waar je kat heerlijk in weg kan kruipen. Na het slapen kan je kat meteen beginnen met spelen in de kattentunnel. Om de tunnel extra interessant te maken zijn er ook nog twee speelmuizen aan bevestigd. Het design van de speeltunnel misstaat ook nog eens niet in huis. Dit maakt het extra leuk om de tunnel te gebruiken.

Puggle & Co speeltunnel

De meeste katten kunnen druk zijn met slapen en af en toe even spelen. Het is leuk als je voor je kat ook verschillende opties hebt om lekker te gaan spelen. Een Puggle & Co speeltunnel kan de perfecte oplossing voor je kat zijn. De tunnel is flexibel en maakt een knisperend geluid als je kat er doorheen loopt. Dit knisperende geluid motiveert je kat natuurlijk extra om er doorheen te rennen. Aan de voorkant van de speeltunnel hangt een pluizenbol. Je kat vindt het natuurlijk heerlijk om hiermee te spelen.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je voor je kat een speeltunnel nodig?

De meeste katten vinden het heerlijk om lekker te spelen in de speeltunnel. Maar ze vinden het vooral heerlijk om erin te rennen. Het is vooral voor huiskatten een manier om hun energie kwijt te kunnen.

Neemt een speeltunnel veel ruimte in beslag?

De meeste speeltunnels kan je opvouwen tot een klein pakketje. De tunnel neemt zo niet veel ruimte meer in beslag. Uiteraard is de tunnel bij gebruik wel vrij lang. Maar na het speelkwartiertje kan je de tunnel weer opruimen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...