5x Beste Speelmuis voor je Kat

Jouw kat heeft van nature een echt jachtinstinct. Regelmatig komt z’n jachtinstinct naar boven. Het is dan belangrijk dat je als baasje in z’n behoefte voldoet. Je wilt je huistijger tenslotte de kans geven om zich even lekker uit te leven. Een manier om je kat z’n prooi te geven is met speelmuizen. De meeste katten zijn dol op speelmuizen. Sommige muizen zijn voorzien van kattenkruid voor een extra uitdaging. Ben je op zoek naar een speelmuis voor je kat? Wij hebben de vijf beste speelmuizen voor je kat op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste speelmuizen voor je kat

Regenboog speelmuis

Een leuk speelmuisje voor je kat om mee te spelen is de regenboog speelmuis. Dit speelmuisje is absoluut het perfecte maatje voor je kat. Het muisje wordt geleverd in één maat. De meeste katten vinden de muis leuk genoeg om uren mee te spelen. Dankzij de regenboog kleur valt het muisje extra goed op. Dit is helemaal handig als je opnieuw het muisje kwijt bent. Gelukkig heb je het muisje zo gevonden, dankzij de opvallende kleuren. Dankzij de stof van het muisje kan je kat hier heerlijk z’n nagels inzetten.

Speelmuis met kattenkruid van Kong

Kong is al jaren het nummer één merk voor katten en honden. Speciaal voor katten heeft dit merk een pluche speelgoedmuis gemaakt. De zachte muis kan gevuld worden met kattenkruid. Zo wordt het muisje extra leuk om mee te spelen. Bij de muis wordt een extra zakje kattenkruid geleverd. Handig als de oude kruid is uitgewerkt. Mocht het kattenkruid op zijn, dan verkoopt Kong ook nog eens een navulling. Zo blijft de speelmuis leuk om mee te spelen. Als het kattenkruid uitgewerkt is kan je het speeltje wassen. Handig als de kat hem vies gemaakt heeft.  

Speelmuisje aan een stokje

Voor een kat wordt het extra leuk om met een speelgoedmuis te spelen als deze in beweging komt. Een speelmuisje kan eventueel aan een stokje bevestigd worden. Je kat kan er achteraan sluipen en met z’n poten tegenaan slaan. Het speelmuisje is ook nog eens voorzien van kattenkruid. Dankzij kattenkruid wordt het muisje extra interessant voor je kat. Hier wil je kat natuurlijk graag achteraanrennen en zelfs proberen te vangen. Aan het muisje zitten ook nog eens veren vast. Dit maakt het extra leuk voor je kat om ermee te spelen.

Corduroy muis met kattenkruid

Opnieuw een kattenmuisje voor van Kong die het goed doet bij de katten. De Corduroy muis is het ultieme vriendje voor je kat. Het muisje is gemaakt van verschillende soorten stof. Dit voelt onweerstaanbaar aan voor de nagels van de kat. Om het nog interessanter te maken kan je kattenkruid aan de muis toevoegen. Er wordt ook extra kattenkruid bijgeleverd om het kruid te vervangen. Op ten duur heeft het kattenkruid geen effect meer. Het wordt dan tijd om het kruid te vervangen. Kong verkoopt ook nog los kattenkruid om eventueel te vervangen. De Curduroy speelgoedmuis is iets robuuster in tegenstelling tot de pluche muis. Handig als je kat er echt helemaal op losgaat.

Beeztees speelmuisjes

Ben je gewoon op zoek naar simpele speelmuizen voor je kat? Dan kunnen de Beeztees speelmuizen de oplossing voor je kat zijn. De verschillende speelmuizen zijn absoluut een feestje om mee te spelen. Je kat kan hier echt helemaal op losgaan. De muisjes worden in een zakje met 9 muisjes geleverd. Handig als er een muisje sneuvelt. Je hebt dan direct nog een reserve speelmuisje voor je kat achter de hand. De muisjes worden geleverd in 3 verschillende kleuren.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een speelmuisje?

Met een speelmuisje kan je de jachtgevoelens van je kat gerust stellen. Je kat kan z’n instinct even helemaal laten gaan. Als je kat z’n jachtgevoelens opkropt kan dit voor stress en onrust zorgen.

Voor welke katten is een speelmuisje geschikt?

De meeste katten zijn dol op speelmuisjes. Kittens vinden het helemaal geweldig om ermee te spelen. Een speelmuisje met kattenkruid is meestal pas voor katten vanaf 6 maanden geschikt. Tot die tijd vinden de meeste katten de muisjes niet interessant genoeg.

Bekijk hieronder de top-5 speelmuisjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *