5x Beste stijgbeugels en toebehoren

Stijgbeugels zorgen ervoor dat je op het zadel kunt stijgen (klimmen). Zonder stijgbeugels is dit erg lastig. Er zijn diverse soorten stijgbeugels te verkrijgen. Daarom in dit artikel een lijst met de vijf beste stijgbeugels en toebehoren.

Lijst met 5 beste stijgbeugels en toebehoren

Stijgbeugels breed voetbed 

Deze stijgbeugels met breed voetbed  zijn merkloos, maar wel erg geliefd. Doordat het voetbed lekker breed is blijven je voeten tijdens het rijden makkelijk in de beugels zitten, tevens is het opstappen makkelijker. Deze stijgbeugels zijn gemaakt van RVS en dankzij de extra brede instap en ribbels heb je extra grip. Je blijft makkelijk in het zadel zitten en het zorgt voor extra balans. Hierdoor zijn deze stijgbeugels zeer geschikt voor: Polo, springen, horseball en eventing. Door de klassieke look misstaan ze ook niet in de dressuur.

Harry’s Horse Compositi Profile premium

Deze Compositi Profile premium stijgbeugels van Harry’s Horse worden geleverd per paar. Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, wat een extra mooie uitstraling geeft aan het geheel. Deze stijgbeugel is gemaakt ter ere van het 25 jarige jubileum van Harry’s Horse en zijn de eerste stijgbeugels van polymeer. Het is een design stijgbeugel en dat zie je ook aan de uitstraling. De innoverende materialen waarmee deze stijgbeugels zijn vervaardigd zorgen voor comfort tijdens het rijden. Verder zijn ze licht en stevig. Ze zijn verkrijgbaar in de maten Child (10cm) en Adult (12cm).

Beugelriemen Rider Pro pp nylon ijzer gesp

Rider Pro biedt deze beugelriemen aan waarmee jouw stijgbeugels goed blijven zitten. Ze zijn gemaakt van nylon en verkrijgbaar in diverse kleuren. Ze zijn super sterk dankzij het nylon en sieren jouw zadel. Ze zijn verkrijgbaar in de maten: 125 cm (Shet), 135 cm (Pony) , 145 cm (Cob), 155cm(Full) en 165cm (Xfull).

Harry’s Horse Rubber en leertje voor veiligheidsbeugel

Harry’s Horse Rubber en leertje voor de veiligheidsbeugel is onmisbaar als je jouw veiligheidsbeugels goed vast wilt maken. Het is een set met losse ringetjes en leertjes, hierdoor zullen jouw veiligheidsbeugels zeker blijven zitten. De leertjes zijn van leer gemaakt en de ring van rubber. Ze zijn uitgevoerd in het zwart. Het is een zeer kwalitatief product en geliefd onder de paardenhouders.

FreeJump Soft Up Pro veiligheidsbeugels

De FreeJump Soft Up Pro veiligheidsbeugels zijn zeer geliefd en beschikken over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ze zijn verkrijgbaar in een maat en van een hoge kwaliteit. Deze veiligheidsbeugels zijn voorzien van een flexibele buitenkant, met als voordeel dat je nooit klem komt te zitten in je beugels. Deze stijgbeugel is voorzien van een uitneembaar rubber, daardoor zijn ze makkelijk schoon te houden. Ze zijn in een maat verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen:

Wanneer kies je de juiste stijgbeugel?

Welke soort stijgbeugel je kiest is afhankelijk van diverse dingen. Je dient rekening te houden met de volgende dingen:
1. Als je in een specifieke discipline actief bent zoals: dressuur of springen, verschillen je behoeften voor stijgbeugels. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de regels- en voorschriften.
2.Er zijn diverse richtlijnen omtrent het aanschaffen van stijgbeugels. Kijk dit na in het wedstrijd element.
3.Dressuur vereist klassieke stijgbeugels in bepaalde kleuren.
4.Je eigen voorkeur. Wil je een stijgbeugel die comfort biedt? Of moet de stijgbeugel extra veilig of breed zijn? Allerlei dingen om rekening mee te houden.
5.Je budget.
6. Het comfort dat je wilt. Sommige stijgbeugels bieden meer comfort tijdens het rijden dan de andere.

Waar dienen stijgbeugels voor?

Stijgbeugels zorgen er in de eerste plaats voor dat je makkelijk op-en af kunt stappen. Verder zorgen stijgbeugels ervoor dat je jouw voeten niet laat bungelen langs het zadel. Je blijft op deze manier beter op het paard zitten, het is veiliger en het is beter voor de rug van het paard.

Welke toebehoren heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het soort beugel dat je kiest. Het is ook afhankelijk van de voorschriften van de discipline waarin je zit. Doe je aan dressuur dan moet je een bepaalde uitstraling hebben, vaak klassiek, gifgroene beugelriemen passen daar niet bij.

Welke toebehoren zijn er voor stijgbeugels?

Er zijn diverse soorten toebehoren voor stijgbeugels te verkrijgen. Zo zijn er al diverse soorten beugelriemen te verkrijgen. Deze zijn in allerlei soorten te verkrijgen. Denk aan: het materiaal, de kleur en de soort bevestiging. Verder zijn er leertjes en rubbertjes die ervoor zorgen dat de stijgbeugels op zijn plaats blijven zitten.

Van welke materiaal zijn beugelriemen gemaakt?

Beugelriemen zijn van diverse soorten materialen gemaakt zoals: leer, nylon en polyester.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...