5x Beste singels

Singels zijn belangrijk, want zonder een singel kun je het zadel niet bevestigen. Het zadel valt eraf en jij rijdt niet fijn. Er zijn diverse singels verkrijgbaar. In dit artikel lees je er meer over en je krijgt een lijst met de vijf beste singels.

Lijst met 5 beste singels

Harry’s Horse E-motion dressuursingel

De Harry’s Horse E-motion dressuursingel is betaalbaar en zeer geliefd onder de paardenhouder. Hij is gemaakt van kunststof. Deze singel is zacht en comfortabel en anatomisch gevormd dankzij de elastische kern, deze kern zorgt voor meer flexibiliteit. Deze singel is vervaardigd van glas neopreen, zorgt voor een goede drukverdeling en heeft RVS gespen. Hij is makkelijk te onderhouden doordat je hem gewoon af kunt spoelen.

Dressuur Singel Leer

Deze leren dressuur singel van Waldhausen is zeer comfortabel voor je paard. Net als alle leren singels gaat deze lang mee. Je dient hem wel goed te onderhouden, anders gaat hij niet lang mee. Hij is anatomisch gevormd en zacht opgevuld. Deze singel beschikt over een perfecte pasvorm en dit voorkomt schuurplekken bij je paard. Hij is voorzien van: elastische uiteinden, een ring voor het bevestigen van extra teugels en roestvrij stalen roller gespen.

Horka spring singel met buikbeschermer

Horka beschikt over de ideale spring singel. Deze singel is geschikt voor spring zadels, daarnaast is hij gevoerd met een schapenvacht. Hij is verkrijgbaar in diverse lengtes. Deze singel beschikt over: een buikbeschermer, elastiek aan beide zijden, roestvrijstalen rol gespen, bevestigingsringen voor hulpteugels en een bontvoering met klittenband onder de buikflap.

Pfiff Westernsingel Vestan 

De Pfiff Westernsingel Vestan  is geschikt voor een dressuur- en western zadel. Hij is gemaakt van polyester en er zit een bontje omheen. Het is een singel met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Harry’s Horse Veelzijdigheidssingel

Harry’s Horse Veelzijdigheidssingel is verkrijgbaar in diverse maten. Deze singel beschikt over rvs gespen, welke zijn voorzien van rolletjes, wat ervoor zorgt dat je makkelijk kunt aansingelen. De breedte van de singel is 8 cm en hij is gemaakt van polyester. Het is een eenvoudige singel, maar veelzijdig in het gebruik voor diverse zadels. Je kunt hem wassen in de wasmachine en dit is natuurlijk altijd handig.

Veelgestelde vragen:

Welke singels zijn erg populair?

Neopreen singels zijn erg populair. Ze zijn stevig en makkelijk schoon te maken. Ze drogen snel en zijn betaalbaar.

Welke soort neopreen singels zijn er?

Er zijn neopreen singels voor dressuurzadels en neopreen banaansingels. Deze laatste zijn anatomisch gevormd. Zoals je aan de naam al kunt lezen zijn deze in de vorm van een soort banaan. Dankzij deze vorm ligt de singel stabieler, wat schuiven van het zadel voorkomt.

Wat is het nadeel van een neopreen singel?

Een neopreen singel is niet ademend, hierdoor gaat een paard sneller zweten onder de singel. Voor paarden die een gevoelige huid hebben is een singel van bont erg geschikt.

Van wat voor soort materiaal is een singel gemaakt?

Je hebt diverse soorten singels van diverse materialen. Zo heb je singels van: neopreen en bont (vaak lamswol). Naast lamswollen singels heb je ook singelhoesjes. Deze hoesjes zijn verkrijgbaar in diverse maten en beschermen de singel. Er zijn ook leren singels, deze zijn wel wat duurder dan de neopreen singels, ze gaan alleen wel langer mee, daarbij zijn ze comfortabeler voor het paard.

Waarom is een leren singel zeer geschikt?

Een singel van leer is zeer prettig voor het paard. Leer is gevoelig voor zweet, het is daarom belangrijk dat je de singel goed onderhoud met een speciaal leerverzorgingsproduct. Er zijn leren singels zonder- en met elastiek. Het voordeel aan een singel met elastiek is dat je deze makkelijker aan kunt trekken, op deze manier zet de ribbenkast van het paard beter uit. Neem wel een singel met twee elastieken, dus aan beiden kanten, dit voorkomt dat het zadel sneller scheef hangt.

Zijn er speciale singels voor springzadels?

Ja, dit zijn singels met een zogenoemde buikflap, deze is meestal gemaakt van verstevigd leer en beschermt je paard tegen de klappen van de voorhoeven. Sommige paarden springen zo hoog dat ze hun eigen buik raken, dan is dit geen overbodig luxe.

Zijn er ook speciale singels voor western zadels?

Ja, want een western zadel is vaak heel anders dan een dressuur zadel. Je doet ook andere dingen met je paard op het gebied van training. Daardoor beweegt je paard anders en is het belangrijk dat het zadel goed zit en de singel je paard beschermt. Over het algemeen zijn er ook western singels die je kunt gebruiken voor dressuur.

Black Friday 2020Black Friday 2020

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste GPS Tracker Kat

Wil je graag weten waar jouw kat zich bevind in de wijk als hij alleen buiten rondsluipt? Dan kan je gebruik maken van een speciale GPS tracker kat. Met deze...

5x Beste vogelspiegels

Eén van de leukste speeltjes voor je vogel in de vogelkooi is een vogelspiegel. De meeste vogels vinden het geweldig om zichzelf te zien in de spiegel. Sommige vogels denken...

5 Beste kanariekooi

Ben je van plan om binnenkort een kanarie aan te schaffen? Natuurlijk ben je dan op zoek naar de beste kanariekooi. Je kooi moet uiteraard aan een aantal eisen voldoen....

5x Beste kamervolière

Ben je van plan om meerdere vogels in huis te gaan houden? Dan is een kamervolière de oplossing. Je vogels krijgen zo echt de ruimte om rond te fladderen. Je...