5x Beste Singel

Singels zijn belangrijk, want zonder een singel kun je het zadel niet bevestigen. Dit resulteert erin dat het zadel eraf valt en jij dus niet meer fijn rijdt. Gelukkig zijn er diverse singels verkrijgbaar. In dit artikel lees je er meer over en je krijgt een lijst met de vijf beste singels.

Lijst met 5 beste singels

Harry’s Horse dressuursingel

De Harry’s Horse dressuursingel is betaalbaar en zeer geliefd onder de paardenhouder. Hij is gemaakt van kunststof. Deze singel is zacht, comfortabel en anatomisch gevormd dankzij de elastische kern, deze kern zorgt voor meer flexibiliteit. Deze singel is vervaardigd van glas neopreen, zorgt voor een goede drukverdeling en heeft rvs gespen. Hij is makkelijk te onderhouden doordat je hem gewoon af kunt spoelen.

Waldhausen dressuursingel

Deze dressuursingel van Waldhausen is zeer comfortabel voor je paard. Deze dressuursingel is namelijk gemaakt van zacht nylon, wat perfect is voor gevoelige paarden. De singel is scheurvast en is bovendien niet elastisch. De breedte van de singel is twaalf centimeter.

Horka singel

Horka beschikt over de ideale singel. Deze singel is geschikt voor dressuur. Bovendien is deze singel gemaakt van nylon en is gevoerd met synthetisch bont. Hierdoor voelt de singel zacht aan voor jouw paard. Het bont is niet afneembaar, maar je kunt het wel eenvoudig spoelen.

Pfiff singel

De Pfiff singel is speciaal geschikt voor voltige. Ideaal voor mensen die zo nu en dan voltige willen doen. De singel is gemaakt van katoen en is verkrijgbaar in twee verschillende maten: cob en pony. Bovendien heeft deze singel een prima prijs-kwaliteitverhouding!

Premiere singel

Ben je op zoek naar een singel die geschikt is voor longeren? Dan is de singel van QHP wellicht iets voor jou. Deze singel is ten eerste comfortabel voor jouw paard: de singel is namelijk gemaakt van imitatiebont. Bovendien is deze singel aan twee kanten verstelbaar. Daarnaast kun je op meerdere manieren de longeerhulpen bevestigen door middel van de vele ringen.

Veelgestelde vragen

Welke soort neopreen singels zijn er?

Er zijn neopreen singels voor dressuurzadels en neopreen banaansingels. Deze laatste zijn anatomisch gevormd. Zoals je aan de naam al kunt lezen zijn deze in de vorm van een soort banaan. Dankzij deze vorm ligt de singel stabieler, wat schuiven van het zadel voorkomt.

Van wat voor soort materiaal is een singel gemaakt?

Je hebt diverse soorten singels van diverse materialen. Zo heb je singels van: neopreen en bont (vaak lamswol). Naast lamswollen singels heb je ook singelhoesjes. Deze hoesjes zijn verkrijgbaar in diverse maten en beschermen de singel. Er zijn ook leren singels, deze zijn wel wat duurder dan de neopreen singels, ze gaan alleen wel langer mee, daarbij zijn ze comfortabeler voor het paard.

Zijn er speciale singels voor springzadels?

Ja, dit zijn singels met een zogenoemde buikflap, deze is meestal gemaakt van verstevigd leer en beschermt je paard tegen de klappen van de voorhoeven. Sommige paarden springen zo hoog dat ze hun eigen buik raken, dan is dit geen overbodig luxe.

Bekijk hieronder de volledige top-5 singels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *