5x Beste strijklappen voor je paard

Strijklappen zijn geschikt voor paarden die veel langs hun achterbenen strijken tijdens het rijden. Strijklappen worden ook wel kogelbeschermers genoemd. Hieronder een lijst met de vijf beste strijklappen voor je paard.

Lijst met 5 beste strijklappen

BR Strijklappen Ultimo

De BR strijklappen van Ultimo zijn zeer geliefd bij menig paardenliefhebber. De BR strijkklappen van Ultimo zijn strijklappen met een neopreen elastische voering en rubberen snelsluitingen. Dankzij deze sluitingen kun je ze makkelijk bevestigen en weer verwijderen. Deze strijklap beschikt over een perfecte pasvorm en biedt optimale bescherming. Deze strijklappen voldoen aan de FEI-regels voor jonge springpaarden en internationale wedstrijden. Ze beschikken over de juiste hoogte, zijn licht van gewicht en er is geen elastiek gebruik in de sluitingen.

QHP Strijklappen Champion

De QHP Strijklappen Champion zijn een musthave voor je paard als deze snel tegen zijn benen aanstrijkt of tikt. Ze zijn sportief en luxe en bieden jouw paard de bescherming die het nodig heeft tijdens een intensieve training. Dankzij de speciale airflow neopreen voering wordt warmte en vocht goed afgevoerd. In de schaal bij de pezen vind je luchtgaatjes welke ervoor zorgen dat de benen niet te warm worden. Ze zijn makkelijk te bevestigen door de elastische snelsluitingen. Deze strijklappen bestaan uit: polyurethaan, neopreen en een neopreen voering. Deze voering zorgt voor een goede schokabsorptie. Ze beschikken over een ideale pasvorm dankzij de anatomisch gevormde schaal.

Rider Pro Strijklap Neopreen 

De Rider Pro Strijklap Neopreen  is verkrijgbaar in diverse maten en wordt geleverd in het zwart. Deze strijklap is gemaakt van een natuurlijk materiaal namelijk leder. De binnenzijde is bekleed met kalfsleder, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort. De sterke elastische band die zich aan de strijklap begeeft is aan het einde verstelbaar door middel van een pensluiting. Deze strijklap biedt comfort en beschikt over een goede pasvorm.

Imperial Riding Strijklappen Getaway

De Imperial Riding Strijklappen Getaway zijn van die strijklappen die je echt moet hebben. Ze zijn goed van pasvorm en dankzij de banden die elastisch zijn kun je ze op drie verschillende lengtes sluiten. Dit zorgt voor een goede pasvorm. Deze strijklappen beschikken over een zachte neopreen voering aan de binnenkant en een harde neopreen laag aan de buitenkant. De speciale contrasterende mesh look met doorzichtige buitenkant maakt deze strijklappen helemaal af.

BR Strijklappen Pro Tech

De BR Strijklappen Pro Tech zijn een musthave voor jou en je paard. Deze strijklappen zijn gemaakt van polyurethaan met een neopreen voering. Deze strijklappen draaien niet en de bescherming is optimaal. De pasvorm is uniek. Deze strijklap is voorzien van een dubbele klittenbandsluiting met overslag. Ze voldoen aan de FEI-regels voor jonge springpaarden op internationale wedstrijden. Ze hebben de juiste hoogte, zijn licht van gewicht en er is geen elastiek gebruikt in de sluitingen.

Veelgestelde vragen:

Wat is de andere naam voor een strijklap?

Een strijklap wordt ook wel een kogelbescherming genoemd.

Waar doe je een strijklap om?

Een strijklap doe je om de achterbenen van het paard.

Waarom doe je een strijklap om bij je paard?

Paarden die veel met hun achterbenen tegen elkaar strijken tijdens het rijden kunnen beschadigingen aan hun achterbenen oplopen. Om dit te voorkomen wordt er wel eens een strijklap of ook wel kogelbeschermer op het been geplaatst. De harde buitenschaal voorkomt de beschadigingen aan de benen.

Welke soort strijklappen zijn er?

Er zijn in totaal twee soorten strijklappen. Je hebt ze met een harde schaal rondom de kogel. Beiden kanten van de kogel van het paard worden zo beschermd. Spring of cross je met je paard? Dan zijn deze erg aan te raden. Dit model is een echte aanrader als je paard veel met zijn benen strijkt. Je hebt ook een strijklap met een anatomisch gevormde schaal aan de binnenkant. Deze beschermt alleen aan de binnenkant van de kogel.

Welke strijklap heb je nodig?

Indien je een strijklap wilt aanschaffen dien je op een paar dingen te letten. Let je op deze dingen, dan weet je welke strijklap je nodig hebt. Allereerst moet je erop letten dat je de juiste maat aanschaft. Een strijklap die te groot is belemmert je paard in zijn kniegebruik. Dit kan weer andere klachten veroorzaken. Hij mag dus zeker niet te hoog zijn. Verder moet je erop letten dat je ze niet te strak vastmaakt. De bloedcirculatie verminderd namelijk als je ze te strak bevestigd. Hoe losser ze zitten hoe beter, dit voorkomt dat je paard oververhitting krijgt bij zijn pezen. Bovendien ademenen ze dan beter. Te warme pezen kunnen namelijk blessures veroorzaken. Overleg altijd met een expert als je niet voldoende kennis hebt alvorens je strijklappen aanschaft.Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...