5x Beste Trenshoofdstel

Een hoofdstel is naast het zadel het belangrijkste onderdeel van een goede uitrusting om op je paard te kunnen rijden. Er zijn diverse soorten hoofdstellen verkrijgbaar. In dit artikel wordt het trenshoofdstel behandeld. Trenshoofdstellen worden vooral gebruikt in de hogere dressuur klassen. Deze gebruik je dus meestal pas als je op een hoger niveau rijdt. In dit artikel lees je welke trenshoofdstellen het beste zijn.

Lijst met 5 beste trenshoofdstellen

PFIFF trenshoofdstel 

Het PFIFF trenshoofdstel is een smal uitgevoerd hoofdstel van hoogwaardig en soepel leer. Dit trenshoofdstel beschikt over een aansnoerneusriem, een frontriem en springteugels. Dit trenshoofdstel is uitgevoerd in het zwart met een zilver kleurig beslag. De aansnoerneusriem is wit onderlegd en de frontriem heeft zwarte en witte steentjes. Hierdoor wordt het trenshoofdstel een echte eyecatcher!

PFIFF trenshoofdstel

Het PFIFF trenshoofdstel is een prachtig hoofdstel van uitmuntende kwaliteit met een met strasssteentjes versierde neusriem. Daarmee steel jij samen met je paard de show. De onderlegde Engelse neusriem is uitgevoerd in een bijpassende kleur en een extra riempje. Dit hoofdstel wordt inclusief riemteugels geleverd.

Kavalkade trenshoofdstel

Het trenshoofstel van Kavalkade is een elegant trenshoofdstel van hoogwaardig leer. Het hoofdstel wordt gecombineerd met een neusriem en een kopstuk. De neusriem is bekleed met gekleurd leer, wat ervoor zorgt dat jouw paard de show gegarandeerd zal stelen. De frontriem is bekleed met steentjes.

Horze trenshoofdstel

Het trenshoofdstel van Horze is elegant en kwalitatief. Het trenshoofdstel heeft een gebogen frontriem met kristallen steentjes. Bovendien is de neusriem verhoogd en breed, waardoor de riem ergonomisch aan zal voelen. Deze zal ook het hoofd accentueren. Het hoofdstel is gemaakt van hoogwaardig leer en stalen fittingen.

USG trenshoofdstel

Ook USG heeft een trenshoofdstel uitgebracht. En bovendien is dit een echte aanrader. Het trenshoofdstel is gemaakt van zwart leer en is mooi afgewerkt met lak. Bovendien heeft het hoofdstel kleine zilveren fournituren, wat zorgt voor de finishing touch. Dit is zo’n trenshoofdstel dat je wilt hebben. Het is van uitstekende kwaliteit en je steelt er de show mee.

Veelgestelde vragen

Wat is een trenshoofdstel?

Een trenshoofdstel gebruik je pas als je de Z klasse dressuur of hoger rijdt. Dit hoofdstel beschikt over twee bitten tegelijk, namelijk een stang en een trens. Het is belangrijk dat je erop let of het in de mond van je paard past. Sommige paarden hebben een kleine mond en daar passen geen twee bitten tegelijk in. De neusriem van dit hoofdstel is altijd hoog.

Hoe vind ik het juiste trenshoofdstel?

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt of je het nodig hebt. Vaak gebruik je dit hoofdstel alleen als je in een hoge klasse dressuur rijdt. Denk aan de Z dressuur of hoger. Het is zo’n hoofdstel wat veel comfort en controle biedt, maar het is wel belangrijk dat het bij jou en je paard past.

Van welk materiaal wordt een trenshoofdstel gemaakt?

Een trenshoofdstel is meestal van hoogwaardige kwaliteit leer gemaakt.

Hoe onderhoud je een trenshoofdstel?

Een trenshoofdstel is vaak van leer gemaakt. Leer onderhoud je met speciale verzorgingsproducten voor het leer. Is het hoofdstel erg vies? Dan kun je het met een klein licht vochtig doekje af doen. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen voor leer. Het is echt belangrijk dat je al het zand en vuil er goed afhaalt. Heb je dat gedaan? Dan laat je het hoofdstel goed drogen. Daarna kun je het insmeren met een verzorgingsproduct. Vaak wordt er gekozen voor ledervet, dit is verzorgend en maakt jouw hoofdstel weer als nieuw. Je kunt ook kiezen voor speciale olie. Je wrijft dit in het hoofdstel met een zachte doek. Een katoenen doek werkt vaak het beste. Heb je het hoofdstel (trenshoofdstel) goed ingesmeerd met het leder verzorgingsproduct? Dan is het belangrijk dat je het goed in laat trekken. Lees wel even op de verpakking soms is dit niet nodig. Het intrekken zorgt voor soepelheid en glans. Het is belangrijk dat je het goed laat intrekken. Na het intrekken wrijf je het met een andere schone doek (voorkeur voor katoen) uit.

Bekijk hieronder de volledige top-5 trenshoofdstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *