5 x beste trenshoofdstellen

Een hoofdstel is naast het zadel het belangrijkste onderdeel van een goede uitrusting om op je paard te kunnen rijden. Er zijn diverse soorten hoofdstellen verkrijgbaar. In dit artikel wordt het trenshoofdstel behandeld. Trenshoofdstellen worden vooral gebruikt in de hogere dressuur klassen. Deze gebruik je dus meestal pas als je op een hoger niveau rijdt. In dit artikel lees je welke trenshoofdstellen het beste zijn.

Lijst met 5 beste trenshoofdstellen

PFIFF Platin trenshoofdstel “Morley 

De PFIFF Platin trenshoofdstel Morley is een smal uitgevoerd hoofdstel van hoogwaardig leer. Dit trenshoofdstel beschikt over: een lichtgebogen frontriem, zacht onderlegd kopstuk met uitsparing voor de oren, een neusriem met afneembare sperriemlus, riemteugels met extra lederstops (op elkaar volgend) en een Warendorfer lus. Dit trenshoofdstel is uitgevoerd in het zwart met een zilver kleurig beslag. Er is ook een uitvoering in het bruin, deze is voorzien van een goudkleurig beslag.

PFIFF trenshoofdstel ┬┤Staines

Het PFIFF trenshoofdstel Staines is een prachtig hoofdstel van uitmuntende kwaliteit met een met strasssteentjes versierde neusriem. Daarmee steel jij samen met je paard de show. De onderlegde Engelse neusriem is uitgevoerd in een bijpassende kleur en een extra riempje. Dit hoofdstel wordt inclusief riemteugels geleverd.

PFIFF hoofdstel Chains

Het PFIFF hoofdstel Chains is een elegant- en smalgesneden trenshoofdstel van hoogwaardig leer. De opvallende frontriem met stevig vastgemaakte streentjes is in diverse kleuren- en maten leverbaar. Dit trenshoofdstel wordt geleverd met teugel.

EMH shaped Trenshoofdstel White

Het EMH shapes Trenshoofdstel White is anatomisch gevormd en met wit lak leder onderlegd. Het zwarte leder is soft en speciaal gevormd op anatomische wijze. Dit zorgt voor extra comfort voor je paard. Het kopstuk is zo gevormd dat de druk achter de oren en op het hoofd wordt verzacht. De frontriem is vervaardigd met Swaroski hotfix strassteentjes en liggen gemonteerd in een velvet laag. Dit trenshoofdstel is een echte must have en je krijgt er ook nog een webband teugel bij geleverd.

PFIFF Platin trenshoofdstel ‘Kalais’

Het PFIFF Platin trenshoofdstel ‘Kalais’ is elegant en smal. Het is van hoogwaardig leer met een zacht onderlegd kopstuk. Verder beschikt dit trenshoofdstel over: een comfortabele ooropening, een exclusieve frontriem met strass steentjes en een riemteugel. De Zweedse neusriem heeft een brede voorkant aan beiden kanten en is zacht onderlegd. Deze is te verstellen met een gesp. Dit is zo’n trenshoofdstel dat je wilt hebben. Het is van uitstekende kwaliteit en je steelt er de show mee.

Veelgestelde vragen:

Wat is een trenshoofdstel?

Een trenshoofdstel gebruik je pas als je de Z klasse dressuur of hoger rijdt. Dit hoofdstel beschikt over twee bitten tegelijk, namelijk een stang en een trens. Het is belangrijk dat je erop let of het in de mond van je paard past. Sommige paarden hebben een kleine mond en daar passen geen twee bitten tegelijk in. De neusriem van dit hoofdstel is altijd hoog.

Hoe vind ik het juiste trenshoofdstel?

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt of je het nodig hebt. Vaak gebruik je dit hoofdstel alleen als je in een hoge klasse dressuur rijdt. Denk aan de Z dressuur of hoger. Het is zo’n hoofdstel wat veel comfort en controle biedt, maar het is wel belangrijk dat het bij jou en je paard past.

Van welk materiaal wordt een trenshoofdstel gemaakt?

Een trenshoofdstel is meestal van hoogwaardige kwaliteit leer gemaakt.

Hoe onderhoud je een trenshoofdstel?

Het is belangrijk dat je kijkt naar het materiaal. Een hoofdstel van polyester ga je natuurlijk niet invetten met ledervet. Hier wordt het hoofdstel niet mooier van en het wordt vet. Een trenshoofdstel is vaak van leer gemaakt. Leer onderhoud je met speciale verzorgingsproducten voor het leer. Is het hoofdstel erg vies? Dan kun je het met een klein licht vochtig doekje af doen. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen voor leer. Het is echt belangrijk dat je al het zand- en vuil er goed afhaalt. Heb je dat gedaan? Dan laat je het hoofdstel goed drogen. Daarna kun je het insmeren met een verzorgingsproduct. Vaak wordt er gekozen voor ledervet, dit is verzorgend en maakt jouw hoofdstel weer als nieuw. Je kunt ook kiezen voor speciale olie. Je wrijft dit in het hoofdstel met een zachte doek. Een katoenen doek werkt vaak het beste. Heb je het hoofdstel (trenshoofdstel) goed ingesmeerd met het leder verzorgingsproduct? Dan is het belangrijk dat je het goed in laat trekken. Lees wel even op de verpakking soms is dit niet nodig. Het intrekken zorgt voor soepelheid en glans. Het is belangrijk dat je het goed laat intrekken. Na het intrekken wrijf je het met een andere schone doek (voorkeur voor katoen) uit.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

3x beste longeerzwepen

Longeren houdt in: dat je paard om je heen loopt in cirkels, deze zit vast aan een lange lijn. Op deze manier kun je het paard gymnastiseren vanaf de grond....

5x beste springzwepen

Springen is een mooie tak van sport binnen de paardensport. Het is een tak die vraagt om discipline en veel training. Het is belangrijk dat zowel ruiter- als paard op...

5x beste Dressuur zwepen

Dressuur is een hele geliefde tak van de paardensport. Je kent Anky van Grunsven onze heldin natuurlijk wel. Zij heeft de Olympische spelen gehaald en is de Nederlandse heldin van...

5 beste zwepen

Een zweep is handig om te gebruiken tijdens het paardrijden. Het geeft jou net die extra hulp om je paard een opdracht te geven. Het is niet altijd nodig om...