5 x Beste transportbeschermers

Soms komt het voor dat je jouw paard mee moet vervoeren. Vaak is dit als je naar een wedstrijd moet. Echter, staat je paard wel in de: trailer, camper of vrachtwagen en poept en plast je paard vaak gewoon. Zeker als het een lange reis is komt dit voor. Je paard kan hierdoor vies worden. Als je naar een wedstrijd moet kan dit best vervelend zijn, je moet je paard dan weer poetsen. Naast dat transporteren over het algemeen veilig is kan je paard zich eventueel toch nog bezeren. De benen van je paard, want daar staat deze op, kunnen dan beschadigen. Ook kan de staart van je paard het doelwit zijn. Daarom is het belangrijk om deze te beschermen met transportbeschermers.Je wilt natuurlijk niet dat je paard gewond raakt tijdens de rit, dan ben je natuurlijk verder van huis. Om je op weg te helpen, en de juiste transportbeschermer te vinden, vind je in dit artikel een lijst met de 5 beste transportbeschermers.

Lijst met 5 beste transportbeschermers

Bucas 2000 Boots Transportbeschermers

De Bucas 2000 Boots Transportbeschermers beschermen je paard tijdens het transport. Deze transportbeschermers zijn gemaakt van een sterke buitenstof en voorzien van de bekende binnenvoering genaamd: ‘Stay-Dry’. Deze transportbeschermers beschikken over een anatomische pasvorm en bieden de perfecte bescherming voor het paarden been. Er zitten vier sluitingen aan het voorbeen en vijf sluitingen aan het achterbeen. Er zit ook een elastische sluiting aan de achterkant van de achterbeen transportbeschermers, deze zorgt ervoor dat ze goed blijven zitten. De ‘Stay Dry’ stof zorgt ervoor dat de warmte en het vocht wordt afgevoerd.

Greenfields selection Transport bandages

Greenfields selection Transport bandages zijn verpakt per twee en perfect als je jouw paard moet transporteren. Je kunt deze transportbandages zeer gemakkelijk bevestigen dankzij de klittenband sluiting. Ze zijn gemaakt van nylon en aan de binnenkant zit zacht foam.

Eskadron Staartbeschermer Neo Tail

De Eskadron Staartbeschermer Neo Tail beschermt de staart van je paard of pony tijdens het transport. Deze staartbeschermer is gemaakt van huidvriendelijk neopropeen en beschermd de staart van je paard of pony vanaf de wortel. Deze staartbeschermer is in een maat verkrijgbaar en makkelijk te bevestigen.

QHP Transportbeschermers Turnout

De QHP Transportbeschermers Turnout zijn verkrijgbaar in de maten: Cob, Full en Pony. Het zijn hoge transportbeschermers van stevig ripstof en erg duurzaam. Verder zijn ze voorzien van een dikke vulling en afgebiesd met grijze stof. Je kunt ze afdichten met drie brede stroken klittenband. De onderkant van deze transportbeschermers is voorzien van een extra versteviging.

Premiere Staartbeschermer

De Premiere Staartbeschermer is de staartbeschermer die je moet hebben. Deze staartbeschermer bestaat uit twee delen: een staartbeschermer en een binnenzak. De staartbeschermer is gemaakt van polyester en de binnenzak van katoen. Op deze manier is de ventilatie goed geregeld. De warmte wordt goed afgevoerd. Je sluit deze beschermer met drie klittenbandsluitingen.

Veelgestelde vragen:

Waar dient een staartbeschermer voor?

Een staartbeschermer zorgt ervoor dat de haren niet afbreken tijdens het transport en dat ze niet vies worden. Over het algemeen worden ze alleen gebruikt als een paard in een vrachtwagen wordt vervoert.

Waar dienen transportbeschermers voor de benen voor?

Deze zorgen ervoor dat de benen van een paard niet vies worden door ontlasting en ander vuil. Ook zorgen ze ervoor dat de benen beschermd blijven gedurende het transport.

Welke soort transportbeschermers zijn er?

Er zijn veel soorten transportbeschermers te verkrijgen. Denk aan: simpele bandages, staartbeschermers, beenbeschermers, luxe beenbeschermers. Je kunt ook nog kiezen uit gevoerde of ongevoerde transportbeschermers. De staart beschermer is vaak erg eenvoudig, de beenbescherming is vaak wat luxer. Dit omdat de benen sneller beschadigen.

Hoe kies je de juiste transportbeschermer?

Dit is afhankelijk van het soort transport dat je hebt. Vervoer jij je paard in een trailer? Dan is het vaak niet eens nodig om je paard te voorzien van een transportbeschermer. Vervoer jij je paard in een speciale vrachtwagen/camper? Dan staan ze of met meerdere tegelijk in de camper/vrachtwagen, of ze staan losser doordat ze meer ruimte hebben. In dit soort gevallen is de kans op beschadiging van de staart en benen groter. Het aanschaffen van transportbeschermers is dan aan te raden.Kijk vooral naar wat je nodig hebt en stem hier je keuze op af.

Wat voor beschadigingen kan mijn paard oplopen tijdens het vervoer?

Je paard kan tijdens het transport beschadigingen krijgen aan de staart. Het kan dan zo zijn dat de staartharen afbreken, of dat de wortel van de staart beschadigd. De benen kunnen vies worden of verwondingen krijgen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...