5x Beste Transportbeschermer

Soms komt het voor dat je jouw paard mee moet vervoeren. Vaak is dit als je naar een wedstrijd moet. Echter, staat je paard wel in de trailer, camper of vrachtwagen en poept en plast je paard vaak gewoon. Zeker als het een lange reis is komt dit voor. Je paard kan hierdoor vies worden. Als je naar een wedstrijd moet kan dit best vervelend zijn, je moet je paard dan weer wassen. Naast dat transporteren over het algemeen veilig is kan je paard zich eventueel toch nog bezeren. De benen van je paard, want daar staat deze op, kunnen dan beschadigen. Ook kan de staart van je paard het doelwit zijn. Daarom is het belangrijk om deze te beschermen met transportbeschermers. Je wil natuurlijk niet dat je paard gewond raakt tijdens de rit, dan ben je natuurlijk verder van huis. Om je op weg te helpen, en de juiste transportbeschermer te vinden, vind je in dit artikel een lijst met de vijf beste transportbeschermers.

Lijst met 5 beste transportbeschermers

Bucas transportbeschermers

De Bucas transportbeschermers beschermen je paard tijdens het transport. Deze transportbeschermers zijn gemaakt van een sterke buitenstof en voorzien van de bekende binnenvoering genaamd ‘Stay-Dry’. Deze transportbeschermers beschikken over een anatomische pasvorm en bieden de perfecte bescherming voor het paarden been. Er zitten vier sluitingen aan het voorbeen en vijf sluitingen aan het achterbeen. Er zit ook een elastische sluiting aan de achterkant van de achterbeen transportbeschermers, deze zorgt ervoor dat ze goed blijven zitten. De ‘Stay Dry’ stof zorgt ervoor dat de warmte en het vocht wordt afgevoerd.

Greenfields Selection transportbeschermers

De transportbeschermers van Greenfields Selection zijn verpakt per twee en perfect als je jouw paard moet transporteren. Je kunt deze transportbandages zeer gemakkelijk bevestigen dankzij de klittenband sluiting. Ze zijn gemaakt van nylon en aan de binnenkant zit zacht foam.

Eskadron transportbeschermer

De Eskadron staartbeschermer beschermt de staart van je paard of pony tijdens het transport. Deze staartbeschermer is gemaakt van huidvriendelijk neopropeen en beschermt de staart van je paard of pony vanaf de wortel. Deze staartbeschermer is in een maat verkrijgbaar en makkelijk te bevestigen.

QHP transportbeschermers

Wil je opvallende transportbeschermers? Ga dan voor de eyecatcher van QHP. Deze hebben namelijk een mooi ruitpatroon. Het zijn sterke transportbeschermers gemaakt van 600D turnout-stof. Verder zijn ze voorzien van een dikke vulling en zacht fleece. Je kunt ze afdichten met drie brede stroken klittenband.

BR staartbeschermer

De transportbeschermer van BR is de transportbeschermer die je moet hebben. Deze transportbeschermers zijn namelijk enorm stevig, aangezien het gemaakt is van 600D-polyester. Bovendien zijn deze transportbeschermers waterafstotend. Je kunt de transportbeschermers bevestigen door middel van klittenband.

Veelgestelde vragen

Waar dient een staartbeschermer voor?

Een staartbeschermer zorgt ervoor dat de haren niet afbreken tijdens het transport en dat ze niet vies worden. Over het algemeen worden ze alleen gebruikt als een paard in een vrachtwagen wordt vervoerd.

Welke soort transportbeschermers zijn er?

Er zijn veel soorten transportbeschermers te verkrijgen. Denk aan: simpele bandages, staartbeschermers, beenbeschermers, luxe beenbeschermers. Je kunt ook nog kiezen uit gevoerde of ongevoerde transportbeschermers. De staart beschermer is vaak erg eenvoudig, de beenbescherming is vaak wat luxer. Dit omdat de benen sneller beschadigen.

Hoe kies je de juiste transportbeschermer?

Dit is afhankelijk van het soort transport dat je hebt. Vervoer jij je paard in een trailer? Dan is het vaak niet eens nodig om je paard te voorzien van een transportbeschermer. Vervoer jij je paard in een speciale vrachtwagen/camper? Dan staan ze of met meerdere tegelijk in de camper/vrachtwagen, of ze staan losser doordat ze meer ruimte hebben. In dit soort gevallen is de kans op beschadiging van de staart en benen groter. Het aanschaffen van transportbeschermers is dan aan te raden.Kijk vooral naar wat je nodig hebt en stem hier je keuze op af.

Bekijk hieronder de volledige top-5 transportbeschermers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *