5x Beste Vliegenuitrijdekens

In de lente- en zomermaanden kunnen paarden erg veel last hebben van insecten. Vooral muggen, steekvliegen en dazen hebben het vaak op ze gemunt. Vaak kunnen zij ze verjagen met hun staart, maar er zijn ook plekken waar ze niet bij kunnen. Deze beten veroorzaken veel pijn en jeuk, met als gevolg dat je paard veel gaat schuren. Als je jouw paard in de wei zet, dan kun je deze een vliegendeken om doen. Als je uit rijden gaat dan kan het lastig zijn om je paard van een vliegendeken te voorzien. Toch is dit erg belangrijk omdat jouw paard ook tijdens de buitenrit gestoken kan worden. Daarom in dit artikel: de vijf beste vliegendekens.

Lijst met vijf beste vliegenuitrijdekens

QHP vliegenuitrijdeken met nek

Wil je jouw paard beschermen met een vliegendeken tijdens het rijden? Kijk dan eens naar de QHP vliegenuitrijdeken met nek. Deze deken is voorzien van een uitsparing voor het zadel en de beugels. Ook beschikt deze deken over een afneembare hals, welke je heel eenvoudig aan de deken en het hoofdstel kunt bevestigen door middel van klittenband. Deze deken bestaat uit 100% polyester en is verkrijgbaar in de maten 145 tot en met 215.

QHP vliegenuitrijdeken reflectie met nek

Buiten rijden wordt nu nog fijner met de QHP vliegenuitrijdeken reflectie met nek. Dankzij de felgele kleur en reflecterende strepen- en bies val jij altijd op, zeker als het donker- of schemer is zorgt dit voor extra veiligheid. De deken heeft een uitsparing voor het zadel en beugels, hierdoor is het zeer eenvoudig om de deken om te doen. De deken bestaat uit 100% polyester en is voorzien van een kleine maas. Zo ben je veilig onderweg en heeft je paard geen last van insectenbeten.

HKM Vliegenuitrijdeken -Zebra- wit

De vliegenuitrijdeken van HKM met zebraprint zorgt ervoor dat jij samen met je paard uit rijden kunt, zonder dat deze gestoken wordt. Hij is van 100% polyester en voorzien van: zadelriemen en een zadeluitsparing. Het halsgedeelte is niet afneembaar. Wel kun je deze vliegenuitrijdeken van HKM op 30 graden wassen in de wasmachine. Het mooie aan deze deken is dat de zebrastrepen extra bescherming bieden aan je paard doordat de strepen licht reflecteren en zo de insecten verblinden.

QHP vliegenuitrijdeken met franjes

De QHP vliegenuitrijdeken met franjes is ideaal als je met je paard rustig buiten wilt rijden. Dankzij de franjes onder de deken kun je ongestoord rijden, zonder dat je paard continu gestoken wordt door vliegen en dazen. De deken bestaat uit 100% polyester en is verkrijgbaar in de maten 165 tot en met 205. Je bevestigd deze deken met klittenband aan het hoofdstel en bij de borst gebruik je de gespen om de deken te sluiten. De deken heeft een uitsparing voor het zadel en hoofdstel. Zo kun jij comfortabel buiten rijden.

QHP Vliegenuitrijdeken met nek Collection

De QHP Vliegenuitrijdeken met nek Collection is een unieke vliegenuitrijdeken. Het beschikt over een uniek design en is uniek in de collectie van QHP. Het is een luxe vliegenuitrijdeken en biedt jou en je paard veel comfort. De deken beschikt over een uitsparing voor het zadel en de beugels. De hals is afneembaar en kun je zeer eenvoudig bevestigen aan het hoofdstel dankzij het klittenband. De deken van mesh is voorzien van: een fijne maas, dubbele borstsluiting, staartflap, elastische bilkoorden en loopsplitten.

Veelgestelde vragen:

Waar dient een staartflap voor?

De staartflap is een extra flap welke aan de vliegenuitrijdeken vastzit. Op deze manier is de staart van jouw paard extra beschermd. Vliegen, dazen en muggen zitten graag op of onder de staart. Het paard kan wel met zijn staart zwaaien, toch steken ze daar vaak. Op deze manier is ook dit gedeelte van jouw paard goed beschermd.

Waarom zitten er uitsparingen in een vliegenuitrijdeken?

Een gewone vliegendeken is erg glad, als jij jouw zadel op de deken legt glijdt deze vaak weg. Bovendien zit het ook niet fijn voor het paard als je jouw zadel er gewoon oplegt. De uitsparingen zorgen ervoor dat jouw zadel er gewoon doorheen valt. Op deze manier biedt jij jouw paard meer comfort.

Waarom zit er vaak een los halsgedeelte aan de vliegenuitrijdeken?

De hals van het paard is vaak het doelwit voor vliegen, dazen en muggen. Je paard kan hier niet goed bij. Dankzij het halsgedeelte, wat je vaak aan de deken vastmaakt met klittenband, is jouw paard ook daar voor vliegen beschermd. Op deze manier bijt jouw paard ook niet steeds aan zijn hals tegen het rijden en is je paard goed beschermd.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 beste stalschoenen

Het werken in de stal kan zwaar- en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Paarden zijn zwaar en als ze met hun hoeven op je...

5 beste chaps

Chaps zijn zeer prettig om te dragen en zorgen voor extra rijcomfort. Ze zijn eenvoudig om aan te trekken en je draagt ze bij jodhpurs en rijschoenen. Wil jij ook...

5 beste rijlaarzen

Rijlaarzen horen bij je rijuitrusting als ruiter. Het geeft comfort tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je niet in je beugels blijft hangen. Er zijn diverse soorten rijlaarzen verkrijgbaar....

5 Beste konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken...