5x Beste Vliegenuitrijdeken

In de lente- en zomermaanden kunnen paarden erg veel last hebben van insecten. Vooral muggen, steekvliegen en dazen hebben het vaak op ze gemunt. Vaak kunnen zij ze verjagen met hun staart, maar er zijn ook plekken waar ze niet bij kunnen. Deze beten veroorzaken veel pijn en jeuk, met als gevolg dat je paard veel gaat schuren. Als je jouw paard in de wei zet, dan kun je deze een vliegendeken om doen. Als je uit rijden gaat dan kan het lastig zijn om je paard van een vliegendeken te voorzien. Toch is dit erg belangrijk omdat jouw paard ook tijdens de buitenrit gestoken kan worden. Daarom in dit artikel: de vijf beste vliegenuitrijdekens.

Lijst met vijf beste vliegenuitrijdekens

QHP vliegenuitrijdeken

Wil je jouw paard beschermen met een vliegendeken tijdens het rijden? Kijk dan eens naar de QHP vliegenuitrijdeken. Deze deken is voorzien van een uitsparing voor het zadel en de beugels. Ook beschikt deze deken over een afneembare hals, welke je heel eenvoudig aan de deken en het hoofdstel kunt bevestigen door middel van klittenband. Deze deken bestaat uit 100% polyester en is verkrijgbaar in de maten 145 tot en met 215.

Harry’s Horse vliegenuitrijdeken

Buiten rijden wordt nu nog fijner met de vliegenuitrijdeken van Harry’s Horse. Dankzij de felgele kleur en reflecterende strepen en bies val jij altijd op, zeker als het donker of schemer is zorgt dit voor extra veiligheid. De deken heeft een uitsparing voor het zadel en beugels, hierdoor is het zeer eenvoudig om de deken om te doen. De deken bestaat uit 100% polyester en is voorzien van een kleine maas. Zo ben je veilig onderweg en heeft je paard geen last van insectenbeten.

HKM vliegenuitrijdeken

De vliegenuitrijdeken van HKM zorgt ervoor dat jij samen met je paard uit rijden kunt, zonder dat deze gestoken wordt. Hij is van 100% polyester en voorzien van: zadelriemen en een zadeluitsparing. Het halsgedeelte is niet afneembaar. Wel kun je deze vliegenuitrijdeken van HKM op 30 graden wassen in de wasmachine. Het mooie aan deze deken is dat de zebrastrepen extra bescherming bieden aan je paard doordat de strepen licht reflecteren en zo de insecten verblinden.

Kerbl vliegenuitrijdeken

De vliegenuitrijdeken van Kerbl is ideaal als je met je paard rustig buiten wil rijden. Jouw paard kan namelijk ongestoord blijven rijden zonder dat hij wordt gestoken door vliegjes. Bovendien zal deze deken oververhitting voorkomen, omdat de deken een lichte kleur heeft. Dat is ideaal voor in de zomer. Ook heeft deze deken een afneembare staartbevestiging, evenals afneembare beenriemen.

Bucas vliegenuitrijdeken

De vliegenuitrijdeken van Bucas is een unieke vliegenuitrijdeken. Het is namelijk een tweedelig deken: het halsdeel is afneembaar, net als het staartkoord en een staartflap. Het is een luxe vliegenuitrijdeken die je aan de schoft kunt bevestigen met klittenband. De deken is gemaakt van fijnmazig polyester, zodat zelfs de kleinste insecten niet bij jouw paard kunnen komen.

Veelgestelde vragen

Waar dient een staartflap voor?

De staartflap is een extra flap welke aan de vliegenuitrijdeken vastzit. Op deze manier is de staart van jouw paard extra beschermd. Vliegen, dazen en muggen zitten graag op of onder de staart. Het paard kan wel met zijn staart zwaaien, toch steken ze daar vaak. Op deze manier is ook dit gedeelte van jouw paard goed beschermd.

Waarom zitten er uitsparingen in een vliegenuitrijdeken?

Een gewone vliegendeken is erg glad, als jij jouw zadel op de deken legt glijdt deze vaak weg. Bovendien zit het ook niet fijn voor het paard als je jouw zadel er gewoon oplegt. De uitsparingen zorgen ervoor dat jouw zadel er gewoon doorheen valt. Op deze manier biedt jij jouw paard meer comfort.

Waarom zit er vaak een los halsgedeelte aan de vliegenuitrijdeken?

De hals van het paard is vaak het doelwit voor vliegen, dazen en muggen. Je paard kan hier niet goed bij. Dankzij het halsgedeelte, wat je vaak aan de deken vastmaakt met klittenband, is jouw paard ook daar voor vliegen beschermd. Op deze manier bijt jouw paard ook niet steeds aan zijn hals tegen het rijden en is je paard goed beschermd.

Bekijk hieronder de volledige top-5 vliegenuitrijdekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *