beste paardendekens

5x Beste Zomerdeken

Paardendekens zijn er in alle soorten en maten. Vaak gebruiken paardenhouders paardendekens voor hun paard tegen: de regen, kou en insectenbeten. De meeste paarden krijgen in de winter een deken op tegen de kou en in de lente en zomer tegen vliegen en dazen. Wil jij ook een geschikte zomerdeken voor je paard? Lees dan dit artikel over de vijf beste zomerdekens.

Lijst met vijf beste zomerdekens

Harry’s Horse zomerdeken

De zomerdeken van Harry’s Horse is geschikt voor als je paard in de zomer op stal of buiten staat. Deze zomerdeken is verkrijgbaar in diverse maten, deze deken is verkrijgbaar in de maten 145 tot en met maat 215. Deze zomerdeken van Harry’s Horse is gemaakt van polycotton, een zware kwaliteit stof, toch valt dit model soepel. Deze deken is voorzien van: een dubbele voorsluiting, kruissingels en afneembare bilkoorden. Deze deken beschermt jouw paard tegen: zon, vliegen en regen. Hierdoor wordt jouw paard ook in de zomer optimaal beschermd.

Harry’s Horse zomerdeken

Harry’s Horse heeft diverse zomerdekens in de verkoop. Zo verkoopt Harry’s Horse ook de zomerdeken ‘Waffle’. Deze zomerdeken is gemaakt van een zeer zachte kwaliteit katoen in wafelpatroon. Deze zomerdeken is voorzien van: een dubbele voorsluiting, kruissingels en half elastische bilkoorden. Het mooie aan deze zomerdeken is dat hij gemaakt is van 100% katoen. Hierdoor is de deken erg luchtig en toch beschermd hij je paard optimaal in de zomer tegen regen, kou en insectenbeten.

PFIFF zomerdeken 

De PFIFF zomerdeken is een musthave als het om kwalitatieve zomersdekens gaat. Deze zomerdeken is uniek in zijn soort en beschikt over een uitstekend draagcomfort voor je paard. Het mooie aan deze zomerdeken is dat hij zeer praktisch is. Zo is het bovenste deel voorzien van fleece stof en het onderste deel van fijnmazig vliegengaas. Daarnaast wordt het hoge draagcomfort versterkt door: de metalen borstsluitingen, de kruissingels en het bilkoord. Deze zomerdeken is wasbaar tot 30 graden celcius gemaakt van 100% polyester. Dankzij deze deken is jouw paard optimaal beschermd tegen insectenbeten en alle weersomstandigheden.

Epplejeck zomerdeken

De zomerdeken van Epplejeck is een deken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo beschermt deze deken jouw paard tegen de zon, insectenbeten en de regen. Op deze manier blijft de vacht en huid van jouw paard in topconditie. Deze deken is gemaakt van honderd procent katoen en is gevoerd met nylon. Het is een erg luchtige deken die beschikt over een dubbele borstsluiting met gesp, verstelbare kruisstengels en een staartflap.

MHS zomerdeken 

De zomerdeken van MHS is verkrijgbaar in diverse kleuren. Het is een erg stevig en fijne zomerdeken en biedt jouw paard de bescherming die het nodig heeft. Deze zomerdeken is gemaakt van mesh waardoor het een luchtige deken is. Het is de ideale deken om jouw paard mee te beschermen op koele zomeravonden. Verder beschikt deze deken over een verstelbare voorsluiting, buiksingels, verstelbare en afneembare bilkoorden en een staartflap.

Veelgestelde vragen

Waarom heeft een paard ook een deken nodig in de zomer?

Ook in de zomer kan het koud zijn. Zo kan het in de avond erg afkoelen, zeker aan het eind van de zomer. Verder kan het in de zomer veel regenen. In ons koude kikkerland is de zomer niet per definitie een seizoen waarin het altijd warm is. Daarom is het belangrijk om altijd een zomerdeken te hebben. Zo kun je jouw paard altijd beschermen. Sommige paarden verkleuren in de zon, bijvoorbeeld: Friezen of andere donkere rassen. Veel paardenhouders vinden dit niet mooi, daarom voorzien zij hun paard ook in de zomer van een deken, zodat deze niet verkleurd.

Waar beschermt een zomerdeken je paard nog meer tegen?

Een zomerdeken beschermt je paard tegen: de regen, kou en zon. Daarnaast beschermt een zomerdeken je paard ook tegen insectenbeten.

Gebruik je in de zomer dezelfde deken als in de winter?

Paardenliefhebbers die een eigen paard hebben beschikken dikwijls over diverse dekens. Zo hebben ze een deken voor de winter- en de zomer. In de winter krijgen paarden een extra deken tegen de kou, en in de zomer zijn er dekens tegen insectenbeten en de zon. De zomerdekens zijn vaak zeer licht van gewicht en worden ook wel 0 grams dekens genoemd. Deze dekens beschermen je paard goed tegen de regen en zo kan deze goed buiten staan. Doordat de zomerdeken erg luchtig is krijgt je paard het niet snel warm met een deken om.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zomerdekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *