beste paardendekens

5x Beste Zomerdekens

Paardendekens zijn er in alle soorten- en maten. Vaak gebruiken paardenhouders paardendekens voor hun paard tegen: de regen, kou en insectenbeten. De meeste paarden krijgen in de winter een deken op tegen de kou en in de lente en zomer tegen vliegen en dazen.Wil jij ook een geschikte zomerdeken voor je paard? Lees dan dit artikel over de 5 beste zomerdekens.

Lijst met vijf beste zomerdekens

Harry’s Horse Zomerdeken polycotton

De Zomerdeken polycotton van Harry’s Horse is geschikt voor als je paard in de zomer op stal of buiten staat. Deze zomerdeken is verkrijgbaar in diverse maten, deze deken is verkrijgbaar in de maten 145 tot en met maat 215. Deze zomerdeken van Harry’s Horse is gemaakt van polycotton, een zware kwaliteit stof, toch valt dit model soepel. Deze deken is voorzien van: een dubbele voorsluiting, kruissingels en afneembare bilkoorden. Deze deken beschermt jouw paard tegen: zon, vliegen en regen. Hierdoor wordt jouw paard ook in de zomer optimaal beschermd.

Harry’s Horse Zomerdeken Waffle

Harry’s Horse heeft diverse zomerdekens in de verkoop. Zo verkoopt Harry’s Horse ook de Zomerdeken Waffle. Deze zomerdeken is gemaakt van een zeer zachte kwaliteit katoen in wafelpatroon. Deze zomerdeken is voorzien van: een dubbele voorsluiting, kruissingels en half elastische bilkoorden. Het mooie aan deze zomerdeken is dat hij gemaakt is van 100% katoen. Hierdoor is de deken erg luchtig en toch beschermd hij je paard optimaal in de zomer tegen regen, kou en insectenbeten.

PFIFF zomerdeken Widi 95 

De PFIFF zomerdeken Widi 95 is een musthave als het om kwalitatieve zomersdekens gaat. Deze zomerdeken is uniek in zijn soort en beschikt over een uitstekend draagcomfort voor je paard. Het mooie aan deze zomerdeken is dat hij zeer praktisch is. Zo is het bovenste deel voorzien van fleece stof en het onderste deel van fijnmazig vliegengaas. Daarnaast wordt het hoge draagcomfort versterkt door: de metalen borstsluitingen, de kruissingels en het bilkoord. Deze zomerdeken is wasbaar tot 30 graden celcius gemaakt van 100% polyester. Dankzij deze deken is jouw paard optimaal beschermd tegen insectenbeten en alle weersomstandigheden.

Imperial zomerdeken katoen IR basic

De Imperial zomerdeken katoen IR basic is een echte basis zomerdeken, maar biedt jouw paard toch alle bescherming. Zo beschermd deze deken jouw paard tegen: de zon, insectenbeten en de regen. Op deze manier blijft de vacht- en huid van jouw paard in topconditie. Deze deken is gemaakt van 75% Polyester/ 25% Katoen. Het is een erg luchtige deken beschikt over: kruissingels, hoge loopsplit voor veel bewegingsvrijheid, staartband en een staartflap.

Kensington Zomerdeken Plum Ice Plaid 

De Kensington Zomerdeken Plum Ice Plaid is verkrijgbaar in diverse maten. Het is een erg luxe zomerdeken en biedt jouw paard de bescherming die het nodig heeft. Deze zomerdeken van Kensington is uitgevoerd in een ruiten motief en dankzij de combinatie van polyester en katoen is deze zomerdeken licht in gewicht. Het is de ideale deken om jouw paard mee te beschermen op koele zomeravonden. De schouders van deze deken zijn gevoerd met nylon, zo kan jouw paard genieten van extra comfort. Deze deken beschikt over: een brede buikflap, dubbele borstsluiting en een staartflap.

Veelgestelde vragen:

Waarom heeft een paard ook een deken nodig in de zomer?

Ook in de zomer kan het koud zijn. Zo kan het in de avond erg afkoelen, zeker aan het eind van de zomer. Verder kan het in de zomer veel regenen. In ons koude kikkerland is de zomer niet per definitie een seizoen waarin het altijd warm is. Daarom is het belangrijk om altijd een zomerdeken te hebben. Zo kun je jouw paard altijd beschermen. Sommige paarden verkleuren in de zon, bijvoorbeeld: Friezen of andere donkere rassen. Veel paardenhouders vinden dit niet mooi, daarom voorzien zij hun paard ook in de zomer van een deken, zodat deze niet verkleurd.

Waar beschermt een zomerdeken je paard nog meer tegen?

Een zomerdeken beschermt je paard tegen: de regen, kou en zon. Daarnaast beschermt een zomerdeken je paard ook tegen insectenbeten.

Gebruik je in de zomer dezelfde deken als in de winter?

Paardenliefhebbers die een eigen paard hebben beschikken dikwijls over diverse dekens. Zo hebben ze een deken voor de winter- en de zomer. In de winter krijgen paarden een extra deken tegen de kou, en in de zomer zijn er dekens tegen insectenbeten en de zon. De zomerdekens zijn vaak zeer licht van gewicht en worden ook wel 0 grams dekens genoemd. Deze dekens beschermen je paard goed tegen de regen en zo kan deze goed buiten staan. Doordat de zomerdeken erg luchtig is krijgt je paard het niet snel warm met een deken om.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 beste stalschoenen

Het werken in de stal kan zwaar- en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Paarden zijn zwaar en als ze met hun hoeven op je...

5 beste chaps

Chaps zijn zeer prettig om te dragen en zorgen voor extra rijcomfort. Ze zijn eenvoudig om aan te trekken en je draagt ze bij jodhpurs en rijschoenen. Wil jij ook...

5 beste rijlaarzen

Rijlaarzen horen bij je rijuitrusting als ruiter. Het geeft comfort tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je niet in je beugels blijft hangen. Er zijn diverse soorten rijlaarzen verkrijgbaar....

5 Beste konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken...