5x Beste waterfontein voor je kat

Helaas zijn er katten die uit zichzelf te weinig drinken. Sommige katten drinken zelfs alleen water uit een stromende kraan. De oplossing voor deze katten is het plaatsen van een waterfontein. Je kan zo voorkomen dat je kat uitgedroogd raakt of last krijgt van nierproblemen. Dankzij de fontein kan je de kat stimuleren om toch vers water te blijven drinken. Wij hebben de 5 Beste waterfonteinen voor je kat op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke waterfontein de beste aankoop voor je kat is.

Lijst met 5 Beste waterfonteinen voor je kat

Cat-It Senses 2.0 Flower waterfontein

De vrolijke waterfontein van het merk Cat-It Senses is de oplossing voor katten die moeilijk uit de kraan drinken. De Flower Fountain ziet er niet alleen leuk uit, maar je kan ook zelf instellen hoe hard het water stroomt. Je kan bijvoorbeeld voor een lichte stroom kiezen of snel stromend water. In de waterfontein is een onthardingsfilter geplaatst, waardoor je kat ook altijd vers water krijgt. Daarnaast voorkomt dit kalkaanslag in de fontein. De waterfontein van Cat-It Senses 2.0 werkt op stroom. De meeste katten vinden het met deze fontein echt leuker om water te drinken.

LifeGoods drinkfontein

Eigenlijk lijkt de Lifegoods drinkfontein heel veel op het model van Cat-It Senses 2.0. Dit is ook een poezen drinkfontein met een bloemetje waar water uit stroomt. In de waterfontein is ruimte voor 2 liter water. Daarnaast is er een speciale pomp die het water continu draaiende houdt. Het grootste pluspunt is dat de drinkfontein geleverd wordt met een koolfiter systeem. Hiermee wordt het water continu gezuiverd en vers geserveerd aan je kat. Je kan de snelheid waarmee het water stroomt in 3 standen zetten. Van licht tot snel stromend of alleen bubbelend water. De drinkfontein bevorderd het water drinken bij je kat en zorgt voor een betere gezondheid voor je huisdier.

Catit Fresh and Clear drinkfontein

Catit Fresh and Clear is een simpele drinkfontein voor je kat waarmee je ervoor zorgt dat je kat altijd vers en schoon drinkwater krijgt. De fontein is voorzien van een filter waarmee het water extra schoon is. De filters zijn los verkrijgbaar en eenvoudig te vervangen. Zo blijft je kat telkens weer van schoon drinkwater voorzien worden. In het bassin is ruimte voor 2 liter aan schoon drink water. Na gebruik is de fontein vrij eenvoudig te reinigen. Er blijft weinig vuil in achter dankzij het gebruik van filters.

Petsafe Drinkwell drinkfontein

Petsafe heeft natuurlijk ook een drinkfontein ontwikkelt waar je kat gemotiveerd van raakt om meer te drinken. De waterstroom van de petsafe heeft veel weg van een stromende kraan. Dit is perfect voor katten die nu alleen maar uit de kraanwater drinken. Het systeem moedigt katten aan om meer te gaan drinken. Zo blijven ze gezond. Een extra pluspunt is dat de waterpomp in de drinkfontein fluisterstil is. Je wordt zo niet midden in de nacht wakker van de herrie die de pomp van de drinkfontein maakt. De drinkfontein is een vernieuwde versie van de vorige Petsafe drinkfontein.

Els Pet Drinkfontein met filter

Motiveer je kat om weer zelf water te gaan drinken met de Els Pet drinkfontein met koolstoffilter. De speciale filter zorgt ervoor dat je kat elke keer vers drinkwater geserveerd krijgt. De drinkfontein is voorzien van een stille pomp die ervoor zorgt dat er licht stromend water door de fontein stroomt. Je kan de pomp op drie verschillende standen instellen. In het waterreservoir is ruimte voor maximaal twee liter water. De drinkfontein is daarnaast eenvoudig in gebruik en verbruikt vrij weinig energie.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan je het beste een drinkfontein voor je kat aanschaffen?

Als je ervaart dat je kat te weinig drinkt, maar wel drinkt als je de kraan openzet. Om te voorkomen dat je kat telkens op het aanrecht zit kan je het beste een drinkfontein aanschaffen.

Hoe lang gaat een filter mee?

De meeste drinkfonteinen zijn voorzien van een filter om het water schoon te houden. Maar hoe lang gaat een filter mee? Dit ligt heel erg aan het merk en de kwaliteit van de filter. Het is ook afhankelijk van het aantal katten dat gebruik maken van de drinkfontein. De meeste filters gaan gemiddeld 3 tot 4 weken mee.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 beste stalschoenen

Het werken in de stal kan zwaar- en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Paarden zijn zwaar en als ze met hun hoeven op je...

5 beste chaps

Chaps zijn zeer prettig om te dragen en zorgen voor extra rijcomfort. Ze zijn eenvoudig om aan te trekken en je draagt ze bij jodhpurs en rijschoenen. Wil jij ook...

5 beste rijlaarzen

Rijlaarzen horen bij je rijuitrusting als ruiter. Het geeft comfort tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je niet in je beugels blijft hangen. Er zijn diverse soorten rijlaarzen verkrijgbaar....

5 Beste konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken...