De verschillende soorten kippenhokken

Je hebt besloten om kippen aan te schaffen, maar nu ben je natuurlijk op zoek naar het juiste kippenhok. Er zijn veel verschillende soorten kippenhokken, denk hierbij bijvoorbeeld aan kippenhok hooibergen of kippenrennen. Hieronder bespreken wij de verschillende soorten kippenhokken.

Kippenhok hooibergen

Een voorbeeld van een kippenhok is een hooiberg kippenhok. De naam verklapt het al een beetje, het nachthok ziet er namelijk uit als een hooiberg. Aan deze hooiberg zit een trappetje, waardoor de kippen vrij zijn om naar buiten te gaan om te scharrelen. Aan deze hooiberg kun je ook een kippenren monteren, waardoor je zeker weet dat de kippen niet weglopen of vliegen. Daarnaast zorgt de ren er ook voor dat jouw kippen beschermd zijn tegen gevaar. Een hooiberg kippenhok zijn er in grote en kleine maten, je kunt dus zelf kiezen wat het best bij jou en je kippen past. 

Kippenhok met ren

Zoals bijna iedere kippenhouder weet hebben kippen genoeg ruimte nodig om te scharrelen. Daarom mag een grote ren niet ontbreken bij jouw kippenhok. Op deze manier hebben jouw kippen genoeg scharrelruimte. Zoals hierboven natuurlijk al even genoemd werd kun je er ook voor kiezen om jouw kippen op het terrein te laten scharrelen. Dit moet je natuurlijk zelf weten. Het formaat van een kippenren kun je berekenen op de volgende manier. Een kip heeft ongeveer anderhalve vierkante meter nodig om lekker te kunnen bewegen. Een kippenhok met ren is vanaf het begin al voorzien van een nachthok en een ren. Je hoeft dus niet achteraf nog een ren aan te schaffen. Heb je alleen een kippenhok, dan kan dit wel en kun je bij bijna ieder kippenhok deze snel en gemakkelijk de ren monteren. 

Standaard kippenhokken

Er zijn veel verschillende kippenhokken van verschillende materialen, denk hierbij bijvoorbeeld aan houten kippenhokken, kunststoffen, plastic kippenhokken, noem maar op. Ook zijn ze er in verschillende soorten en maten. Ben je benieuwd naar de verschillende hokken, dan kun je het best even langs de dierenwinkel gaan of online kijken. Op deze manier kun jij het kippenhok kiezen dat het best bij jou past. 

Veelgestelde vragen

Is een kippenren verplicht?

Nee, maar een kippenren heeft verschillende voordelen. Denk hierbij aan scharrelvrijheid en veiligheid.

Zit er in ieder kippenhok een legnest?

Nee, niet bij ieder kippenhok, maar het komt wel voor dat er een ingebouwd legnest in het nachthok zit.

Hoe groot is moet een kippenren zijn per kip?

Een kip heeft minimaal anderhalve vierkante meter nodig om lekker te kunnen scharrelen in de kippenren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *