kippenhok met ren

Welke benodigdheden kun je kopen voor het kippenhok?

Heb jij een kippenhok in jouw tuin staan? Dan kun je dit kippenhok uitbreien met de nodige accessoires. Hierdoor maak je het verblijf voor jouw kippen niet alleen leuker, het kan ook een toevoeging zijn aan het kippenhok. Hieronder vertellen we je aan welke accessoires je kunt denken.

1. Voer- en waterbak

Natuurlijk het allerbelangrijkste in een kippenhok: het hebben van een voer- en waterbak. Zonder een voer- en waterbak kan jouw kip natuurlijk niet eten en drinken. Koop een geschikte voerbak waarin je genoeg legkorrels in kunt leggen en koop een waterbak waarmee jouw kip de hele dag door vers water heeft. Kies bijvoorbeeld voor een schotel met daarop een fles gevuld met water.

2. Zitstok

Het is belangrijk om een zitstok te plaatsen in een kippenhok. Een zitstok is namelijk heel voordelig voor jouw kipje. Een zitstok zorgt er namelijk voor dat jouw kippen een veilig gevoel krijgen: wanneer ze op stok zitten kan er geen ‘prooi’ bij de kippen komen. Bovendien is een stok de slaapplek van een kip. Een kip slaapt ’s nachts namelijk op stok. 

3. Legnest

Ook een legnest is belangrijk in een kippenhok. Een legnest zorgt er namelijk voor – de naam doet het natuurlijk al vermoeden – dat de kippen een plekje hebben waar ze hun eieren kunnen leggen. Het is belangrijk om het legnest op een donker plekje te zetten en natuurlijk te voorzien van zacht materiaal.

kippenhok met ren

4. Nachthok

Een nachthok mag niet missen in een kippenren. In een nachthok kunnen kippen namelijk rustig slapen en daarnaast kan een nachthok ook een lekker, warm en beschut plekje bieden voor de kippen. Bovendien is de kans klein dat andere dieren, zoals muisjes, in het hok kunnen komen. Een nachthok geeft de kippen al met al een veilig gevoel.

5. Bodembedekking

Het is ook belangrijk om de kippenren te voorzien met bodembedekking. Denk bijvoorbeeld aan boomschors of snippers van hout. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor zaagsel. Met de juiste bodembedekking zorg jij voor een aangenaam plekje voor jouw kippen.

Veelgestelde vragen

Drinkt een kip veel water op een dag?

Het is belangrijk om altijd een gevulde waterbak bij jouw kippen te zetten. Kippen drinken namelijk vrij veel water op een dag.

Wat is het nut van een stok in een kippenhok?

Een stok in een kippenhok is wel van degelijk belang. Jouw kip wil namelijk slapen op een stok, en de stok biedt een veilige plek.

Hoe groot moet mijn hok zijn voor een kip?

Zorg ervoor dat je ongeveer per kip twee vierkante meter ter beschikking stelt.

Over de auteur

Hallo, ik ben Lilian en ik ben al sinds het begin betrokken bij Petmania.nl. Als hoofdredactrice ben ik verantwoordelijk voor het leiden van een team van getalenteerde schrijvers en experts die zich inzetten om de beste informatie en advies te bieden voor dierenliefhebbers.

Ik heb altijd al een passie gehad voor dieren en ben opgegroeid met verschillende huisdieren, waaronder honden, katten en konijnen. Mijn persoonlijke ervaringen en liefde voor dieren hebben me geholpen om mijn kennis en begrip van hun gedrag, behoeften en verzorging te vergroten.

Als hoofdredactrice van Petmania.nl kan ik deze kennis delen met anderen en anderen helpen om de beste zorg voor hun huisdieren te bieden. Ik ben vooral trots op het feit dat ons team van experts betrouwbare en up-to-date informatie kan bieden over alle soorten huisdieren, van honden en katten tot vogels, reptielen en andere exotische dieren.

Naast mijn werk op Petmania.nl heb ik zelf ook een Jack Russell genaamd Nacho, die mijn hart heeft gestolen. Ik geniet ervan om tijd met hem door te brengen en te zorgen dat hij gelukkig en gezond is. Ik ben ervan overtuigd dat alle huisdieren, groot of klein, de best mogelijke zorg verdienen en ik hoop dat onze artikelen bijdragen aan het welzijn van alle huisdieren en hun eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *