hondenzwembad

Een handleiding voor het kiezen van het juiste hondenzwembad voor jouw hond

Zit jij eraan te denken om een hondenzwembad aan te schaffen voor jouw viervoeter? Een hondenzwembad biedt meerdere voordelen, waaronder het bieden van verkoeling op een warme dag in de zomer. Wel is het belangrijk om te letten op een aantal zaken als je een hondenzwembad wil aanschaffen. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op kunt letten.

hondenzwembad

Tip 1: Grootte

Het eerste punt waar je op kunt letten, is de grootte van het hondenzwembad. Het zwembad moet natuurlijk wel in jouw tuin kunnen staan, maar moet daarnaast ook groot genoeg zijn voor jouw hond. Jouw hond moet er natuurlijk in kunnen rondlopen. Daarnaast is de diepte ook van groot belang. Het zwembad moet natuurlijk niet te diep zijn voor jouw hond. 

Tip 2: Sterkte van het materiaal

Het materiaal van het hondenzwembad is ook belangrijk om op te letten. Zo moet het materiaal wel stevig genoeg zijn voor jouw viervoeter. Wanneer jouw hond zich bijvoorbeeld een keer afzet met de nagels, moet het zwembad niet meteen kapotgaan. Kijk daarom naar het materiaal van het zwembad en de sterkte ervan.

Tip 3: Antislip

Als jouw hond in het zwembad springt, moet de hond natuurlijk niet uitglijden. Dit kan de hond bezeren en kan ervoor zorgen dat jouw hond niet meer in het zwembad wil. Kijk daarom of het hondenzwembad is voorzien van een anti-slipbodem. Hierdoor zal jouw hond minder snel uitglijden als hij of zij fanatiek in het badje springt en rent.

Tip 4: Uitvouwen of opblazen

Er bestaan verschillende soorten hondenzwembaden. Ook als het gaat hoe het zwembadje wordt opgezet. Er zijn namelijk hondenzwembaden die je simpelweg kunt uitvouwen tot een zwembadje. Vervolgens doe je hier water in en jouw hond is klaar om het zwembadje in te gaan. Ook heb je opblaasbare zwembadjes. Deze moet je dus eerst opblazen voordat je er water in kunt doen.

Veelgestelde vragen

Is zwemmen goed voor een hond?

Zwemmen is zeker goed voor een hond: een hond haalt er vaak plezier uit en zwemmen is een gezonde activiteit voor hem of haar.

Hoe zorgen honden ervoor dat ze afkoelen?

Honden zweten niet, maar zullen hijgen om af te kunnen koelen. Ook kunnen ze warmte verliezen met hun voetzolen.  

Hoe kun je honden helpen afkoelen?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond een plekje in de schaduw tot zijn beschikking heeft om af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *