hondenzwembad

De voordelen van hondenzwembaden voor de gezondheid van jouw viervoeter

Veel honden vinden het heerlijk om het water op te zoeken. De meeste honden vinden het lekker op de verkoeling op te zoeken en houden ervan om lekker te zwemmen. Is jouw hond ook zo dol op water, en komt het mooie weer er weer aan? Dan kun je natuurlijk iedere dag met jouw hond naar een meertje, maar je kunt ook simpelweg jouw tuin omtoveren tot een zwemparadijs voor jouw viervoeter dankzij een hondenzwembad. De voordelen van een hondenzwembad vertellen we je hieronder. 

1. Lekker verkoelend op de zomerdag

Het eerste voordeel van een hondenzwembad is dat je jouw hond verkoeling kunt bieden op de zomerdag. De Nederlandse zomers lijken steeds warmer te worden en ook jouw hond merkt dat. Vooral wanneer jouw hond een dikke vacht heeft kan het al gauw te warm worden. Mocht jouw hond baat hebben bij wat verkoeling op een zomerse dag, dan kun je dus een hondenzwembad aanschaffen en in de tuin plaatsen. Zo kan jouw hond zelf bepalen wanneer hij of zij het water ingaat voor een verfrissend duikje.

2. Honden houden van water

Jouw hond zal zeker blij worden als jij een hondenzwembad in de tuin hebt staan. Niet alle honden houden van water, maar als jouw hond een echte waterrat is zal jouw hond dol op je zijn wanneer je een hondenzwembad aanschaft. Veel honden worden nou eenmaal blij van water. Bovendien is het zo heel laagdrempelig voor jouw hond om te kunnen genieten van het water, aangezien de hond hiervoor alleen de tuin hoeft in te lopen. Je hoeft hiervoor bijvoorbeeld niet speciaal naar een meertje met jouw hond om jouw hond te laten verkoelen.

hondenzwembad verkoeling

3. Zwemmen is een gezonde activiteit voor jouw viervoeter

Om jouw hond fit te houden, kun je een hondenzwembad aanschaffen. Natuurlijk kan jouw hond in zo’n zwembad geen baantjes trekken, maar jouw hond kan wel lekker springen en rennen in het zwembad. Zorg ervoor dat jouw hond op een hete zomerdag dit soort activiteiten niet doet: deze activiteiten kunnen jouw hond alleen maar warmer maken. Zorg er daarom voor dat jouw hond alleen gaat spelen in het water als het niet te warm is.

Er zijn dus genoeg redenen waarom je een hondenzwembad moet aanschaffen voor jouw hond. Maar, waar moet je precies op letten tijdens het aanschaffen van een hondenzwembad? In deze blog vertellen we je meer.

Veelgestelde vragen

Houden alle honden van water?

Niet alle honden staan te springen om naar het water te gaan. Dit kan verschillen per ras, maar ook per hond. Bovendien is het voor sommige honden juist gevaarlijk om te zwemmen, bijvoorbeeld voor honden met een kort snuitje.

Hoe kun je je hond verkoelen in de zomer?

Om jouw hond verkoeling te bieden kun je een hondenzwembad aanschaffen. Ook kun je een koelmat aanschaffen en ervoor zorgen dat jouw hond altijd drinkwater heeft. Daarnaast is het goed om niet op het heetste moment van de dag te gaan wandelen, want het asfalt kan vrij heet worden. 

Kan mijn hond ook zwemmen in een kinderzwembadje?

Een kinderzwembadje is niet zozeer geschikt voor jouw hond. Denk maar aan de scherpe nagels van jouw viervoeter, waarmee hij of zij gemakkelijk een gat in het zeil kan maken. Het is daarom beter om een zwembad aan te schaffen die ‘hondproof’ is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *