Nadelen van te lange nagels bij jouw hond 

De tekst gaat over de nadelen van te lange nagels bij honden. Te lange nagels kunnen pijn en ongemak veroorzaken tijdens het lopen, het risico op verwondingen vergroten en de gezondheid van de gewrichten aantasten. Het is daarom belangrijk om de nagels van je hond regelmatig te knippen om deze problemen te voorkomen.

De nagels van jouw hond knippen: doe jij dat weleens? Bij het ene ras groeien de nagels sneller dan bij de ander. De nagels van jouw hond kunnen soms erg lang worden. Dit kan voor jouw hond erg nadelig zijn. In dit artikel lees je alle verschillende nadelen van te lange nagels bij honden. 

Lopen 

Bij te lange nagels komt er te veel druk op te staan. Dit kan de hond erg belemmeren tijdens het wandelen. Door de pijn of irritatie kan de hond anders gaan lopen om hier zo min mogelijk last van te hebben. 

Deze ongemakkelijke manier van lopen heeft uiteraard geen goede invloed op de hond. Hierdoor kunnen ze naast pijn aan de nagels ook op andere plekken van het lichaam pijn krijgen. Hierbij kun je denken aan pijn aan de spieren en gewrichten van de hond. Het is aan te raden dit te laten nakijken door de dierenarts. 

Ingroeien 

Net als bij mensen kunnen ook de nagels van honden ingroeien. Dit kan erg pijnlijk zijn. Sommige nagels kunnen dus helemaal rond groeien, wat erg onprettig is.

Gescheurd of Ingescheurd

Wanneer de nagels van de hond blijven haken, kan de nagel ook scheuren. Wanneer dit in het zogenoemde ‘leven’ van de nagel gebeurt, kan dit veel pijn veroorzaken. Als de scheur dus erg diep zit, kan de nagel ook gaan bloeden. 

Veelgestelde vragen

Wat als ik de nagel van mijn hond te ver heb geknipt?

Wanneer je de nagel van de hond te ver hebt geknipt kan dit voor de hond erg pijnlijk zijn. De nagel kan zelfs wat gaan bloeden. Het is verder niet gevaarlijk. Je kunt het bloeden wat stoppen met een doekje of een gaasje.

Kun je de nagels van een hond vijlen? 

Er bestaan speciale hondenvijlen. Als je het knippen lastig vindt kun je de nagels van jouw hond ook vijlen. Gebruik een hond vijl en vijl niet te lang door. 

Wat gebeurt er als de nagels van de hond te lang zijn? 

Wanneer de nagels van jouw hond te lang zijn kan dit nadelige gevolgen hebben. Het hebben van te lange nagels kan pijnlijk zijn. Je hond kan er anders door gaan lopen en ook op andere plekken van zijn lichaam pijn ervaren. De nagels kunnen makkelijker ingroeien en afscheuren als deze te lang zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *