Redenen waarom je je hond moet belonen

Redenen waarom je je hond moet belonen

Iedereen houdt ervan om iets lekkers te krijgen als ze iets goed hebben gedaan en precies dit geldt ook bij honden. Honden houden net zo veel van een lekkere beloning als wij. Toch weten mensen vaak niet wanneer ze hun hond nou eigenlijk moeten belonen. Daarom hebben wij hieronder een paar redenen neergezet om je hond te belonen.

Commando

Een van de grootste redenen waarbij een hond wordt beloond is dat hij luistert naar zijn commando’s. Je wilt namelijk dat je hond iets gaat leren. Denk bijvoorbeeld aan de commando ‘af’. Zodra je hond af gaat geef je hem een beloning. Let wel op dat als je hond dit eenmaal kan, je stopt met de beloningen geven. Zodra je er maar mee door blijft gaan is de kans groot dat je hond het niet meer als een beloning ziet.

Buiten naar de wc

Honden moeten net als mensen een soort van zindelijk worden. Het is namelijk niet de bedoeling dat je hond in je huis plast. Geef daarom je hond een beloning als je buiten aan het wandelen bent en hij gaat plassen of poepen op het gras. Geef dan wel de beloning meteen na het plasje, anders kan het zijn dat je hond niet begrijpt waar het voor is. Op deze manier leert je hond om buiten naar zijn wc te gaan. Toch heeft niet iedereen altijd een beloning bij de hand. Daarom is een beloningstasje heel handig voor dit soort momenten. 

Zelfbeloning

Je zou het niet zo snel bedenken, maar honden belonen ook zeker zichzelf. Dat doen ze door bijvoorbeeld achter een auto, fietsen of jogger aan te rennen. Het geeft ze een adrenalinekick. Ook is een koekje stelen van jouw bord een adrenalinekick. De hond neemt het voor lief dat jij dan maar even boos bent. Zelfs het opspringen doet hij voor een beloning. Als je hond bij je visite opspringt krijgt hij zeker een aai over zijn bol en veel aandacht en dat is wat de hond wilt. 

Veelgestelde vragen

Moet je je hond elke dag belonen?

Zeker niet. Zodra je je hond elke dag een beloning geeft, gaat hij het niet meer beschouwen als een beloning.

Vanaf welke leeftijd kan je een hond dingen aanleren?

Eigenlijk maakt de leeftijd niet uit, maar het is wel verstandig om dat al in de eerste weken te doen. Op deze manier hoort het bij de hond zijn opvoeding.

Wat vinden honden de lekkerste beloning?

De meeste honden genieten het meeste van een lekker stukje vlees. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *