Waar is een hondenpenning goed voor?

Op de website van Petmania lees je waarom het belangrijk is dat jouw hond een hondenpenning draagt. Een hondenpenning bevat belangrijke informatie over jouw hond en kan nuttig zijn in geval van vermissing. Het is vooral belangrijk voor honden die graag buiten spelen of op andere plaatsen komen waar ze los kunnen lopen. Het dragen van een hondenpenning is een kleine moeite met een groot resultaat, dus zorg ervoor dat jouw hond er een heeft!

Wanneer je een hond hebt, dan wil je natuurlijk niet dat je hond er vandoor gaat. Er zijn verschillende middelen om je hond weer te kunnen vinden en om ervoor te zorgen dat je hond er niet in zijn eentje eropuit gaat. Toch kan het voorkomen dat je hond er een keer vandoor gaat. Hieronder lees je dus hoe een penning uitkomst kan bieden in geval van nood voor je hond en lees je waarom een hondenpenning nog meer voordelen heeft.

Identificatie

Allereerst is een hondenpenning erg goed voor het identificeren van je hond. Op een penning kun je namelijk allemaal verschillende informatie zetten waardoor je hond gerust bij je terug kan worden gebracht. Zo is het slim om bijvoorbeeld de naam van je hond erop te zetten, jouw straatnaam met huisnummer en eventueel je telefoonnummer. Op die manier kan degene die je hond gevonden heeft, jou gemakkelijk bereiken zodat je binnen no time je hond weer terug kan vinden. Een hondenpenning is dus als eerste erg goed voor de veiligheid van je hond, hij raakt minder snel verdwaald en kan altijd worden teruggebracht naar zijn of haar baasje.

Veiligheid

Als tweede is een hondenpenning ook heel effectief voor de veiligheid van je hond. Naast dat je namelijk allerlei informatie over jezelf op de penning kunt zetten, kun je ook informatie van je hond erop zetten. Zo kun je bijvoorbeeld laten weten aan de ander dat jouw hond een bepaalde allergie heeft of iets anders dergelijks. Mocht er dan iets misgaan met je hond, dan heeft de hulpverlener meteen alle informatie die ze nodig heeft.

Wettelijke verplichting

Als laatste is het in sommige landen zelfs verplicht om je hond een hondenpenning te laten dragen. Als je kijkt naar de voordelen is dat helemaal niet zo’n gek idee. Je hond kan namelijk zonder enige zorgen over straat lopen. Mocht er dan toch wat gebeuren en jij bent niet in de buurt, dan kan je hond zonder zorgen geholpen worden of juist richting jou gebracht worden. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat, is het wel even goed om te checken of je hond een hondenpenning moet doen. Op die manier breek je geen enkele wet en kun je gerust genieten van je vakantie.

Veelgestelde vragen

Moet mijn hond een hondenpenning dragen als hij al een microchip heeft?

Ja, ook al heeft jouw hond een microchip, het is nog steeds belangrijk om een hondenpenning te dragen. Een hondenpenning is makkelijker te lezen dan een microchip, vooral als iemand jouw hond op straat vindt. Bovendien kan een hondenpenning snel informatie over jouw hond en jou bieden, terwijl het lezen van een microchip in de dierenartspraktijk of het asiel enige tijd kan duren.

Kan ik mijn eigen ontwerp op een hondenpenning laten drukken?

Ja, er zijn veel bedrijven die gepersonaliseerde hondenpenningen aanbieden waarop je je eigen ontwerp, afbeelding of tekst kunt laten drukken. Dit is een leuke manier om de hondenpenning uniek te maken en de persoonlijkheid van jouw hond te laten zien.

Moet ik mijn telefoonnummer op de hondenpenning zetten?

Ja, het is slim om ten minste één telefoonnummer op de hondenpenning te zetten. Als jouw hond vermist raakt, kan iemand die hem vindt snel contact met je opnemen om hem terug te brengen. Het is ook handig om informatie over de naam van de hond en jouw adres op de hondenpenning te zetten, zodat de vinder weet wie de eigenaar is en waar de hond woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *