8x Beste GPS tracker voor je hond

In dit artikel worden GPS-trackers voor honden besproken. GPS-trackers zijn handig om je hond te kunnen lokaliseren en te voorkomen dat hij verloren raakt of gestolen wordt. Verschillende soorten GPS-trackers en hun kenmerken worden beschreven, evenals de voordelen van het hebben van een GPS-tracker voor je hond. Ook worden tips gegeven voor het kiezen van de beste GPS-tracker voor jouw hond, en alternatieven voor GPS-trackers worden besproken. Het artikel wordt afgesloten met een conclusie en een lijst van bronnen die zijn geraadpleegd.

In de afgelopen jaren zijn GPS-trackers voor honden steeds populairder geworden onder huisdiereigenaren. Met deze kleine apparaten kunnen eigenaren hun honden gemakkelijk volgen en in real-time hun locatie bijhouden. Dit kan helpen bij het voorkomen van verloren honden en het bieden van gemoedsrust aan eigenaren. Maar welke GPS-tracker is de beste voor jouw hond? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten GPS-trackers voor honden, bespreken we de voordelen en uitdagingen van het gebruik ervan, en geven we tips voor het kiezen van de juiste tracker voor jouw trouwe viervoeter. Wij hebben een lijst met de acht beste GPS-trackers voor je hond.

Lijst met 8 beste GPS trackers voor je hond

Apple Tag tracker

Een premium GPS-tracker voor je hond is de Apple Tag. Je kan hiermee de exacte positie van je hond of ander huisdier bepalen, maar ook z’n dagelijkse activiteiten traceren. Je moet de GPS-tracker zelf aan de halsband van je hond hangen, dus een leuke of praktische hanger kan je er makkelijk bij bestellen. De tracker weegt slechts 36 gram en is 100% waterdicht. Er zijn geen maandelijkse kosten nodig, de batterij gaat tot 1 jaar mee en is eenvoudig zelf te vervangen. Echter werkt de Apple Tag alleen met Apple telefoons. Heb je meerdere honden dan kan je een set van 4 kopen.

Voordelen:

 • Mogelijkheid om dagelijkse activiteiten van huisdier te traceren
 • Waterdicht
 • Batterijduur tot 1 jaar

Nadelen:

 • Werkt alleen met Apple telefoons

Samsung SmartTag tracker

Ook Samsung heeft een GPS-tracker op de markt gebracht, die de SmartTag heet. Je kunt deze tracker ook aan de halsband van jouw huisdier vastmaken. Zo blijf jij altijd op de hoogte waar jouw hond zich bevindt. Ook kun je een geluid laten afspelen vanaf jouw telefoon om de Tag en dus jouw hond sneller terug te vinden. Dit werkt overigens ook andersom als jij jouw telefoon kwijt bent. In dat geval moet je dubbelklikken op de Tag. De Tag heeft een bereik van 120 meter.

Voordelen:

 • Je kunt deze tracker aan de halsband van jouw huisdier vastmaken.
 • Je kan een geluid laten afspelen vanaf jouw telefoon om de Tag en dus jouw hond sneller terug te vinden.
 • Het heeft een bereik van 120 meter.

Nadelen:

 • Geen nadelen bekend.

Mr. Safe tracker

De Mr. Safe GPS tracker voor je hond houdt continu de locatie van je hond in de gaten. De locatie wordt gelokaliseerd doormiddel van GPS, Wifi en LBS. Je kan zo je huisdier terugvinden als deze weggelopen is. Daarnaast kan je de favoriete plekjes van je huisdier ontdekken. Het is ook mogelijk een veilige zone in te stellen. Als je huisdier de veilige zone verlaat krijg je een alarmmelding op je telefoon. De halsband is afklikbaar en kan je opladen. Standby werkt de GPS-tracker 7 dagen en hij heeft een oplaadtijd van 2 uur. Een pluspunt is dat de GPS tracker IP67 stof en waterdicht is.

Voordelen:

 • De locatie wordt gelokaliseerd doormiddel van GPS, Wifi en LBS.
 • Je kan de favoriete plekjes van je huisdier ontdekken.
 • Het is mogelijk een veilige zone in te stellen.
 • De halsband is afklikbaar en kan je opladen.
 • De GPS tracker is IP67 stof en waterdicht.

Nadelen:

 • Standby werkt de GPS-tracker 7 dagen en hij heeft een oplaadtijd van 2 uur.

Invoxia tracker

De Invoxia GPS tracker is een klein apparaatje dat je aan de riem van je huisdier kan bevestigen. Dankzij de nieuwst technieken kan je hiermee je huisdier terugvinden. Tot 1 maand gaat de batterij meer en er is geen Simkaart voor nodig. Binnen 2 minuten is je GPS-tracker geactiveerd en krijg je een notificatie als je hond de woning verlaat. De GPS-tracker is waterdicht en is voorzien van een gebruiksvriendelijke app. Zo weet je precies hoe je de GPS-tracker moet bedienen en je hond kan terugvinden.

Voordelen:

 • De GPS-tracker is waterdicht en is voorzien van een gebruiksvriendelijke app.
 • Je weet precies hoe je de GPS-tracker moet bedienen en je hond kan terugvinden.
 • Tot 1 maand gaat de batterij meer en er is geen Simkaart voor nodig.

Nadelen:

 • Geen nadelen bekend.

Weenect tracker

De Weenect GPS tracker is ideaal om je hond continu te traceren. Er zit geen afstandslimiet aan gekoppeld, zodat je altijd je hond terug kan vinden. Ongeacht de locatie waar hij zich bevindt. Als je hond wegloopt krijg je direct een melding. Daarnaast heeft de tracker een activiteiten tracker, zodat je weet hoeveel beweging je hond vandaag gehad heeft. De GPS-tracker is waterdicht en heeft een batterij die 72 uur zonder opladen meegaat. Je kan de GPS-tracker combineren met een iOs en Android app. De GPS-tracker heeft een ingebouwde simkaart en werkt met een abonnement. Het enige minpunt is dat de tracker vrij groot is en daardoor niet geschikt voor kleine honden.

Voordelen:

 • De GPS-tracker heeft geen afstandslimiet.
 • Je krijgt direct een melding als je hond wegloopt.
 • De GPS-tracker is waterdicht.
 • De batterij gaat 72 uur mee.

Nadelen:

 • De tracker is vrij groot en daardoor niet geschikt voor kleine honden.

Tractive tracker

Wil je continu de exacte positie van je hond weten als hij alleen buiten loopt? Kies dan voor de Tractive tracker. Deze tracker heeft GPS, Bluetooth en wifi-functies. De GPS-tracker kan met een klittenbandsluiting direct aan het riempje vastgemaakt worden. De oplaadbare batterij gaat gemiddeld zeven dagen mee en de tracker is honderd procent waterdicht. Daarnaast kan je real-time de locatie van je hond op de kaart zien. Je weet zo precies wanneer je hond binnen of buiten is. Of een ommetje door de wijk aan het maken is.

Voordelen:

 • De GPS-tracker kan met een klittenbandsluiting direct aan het riempje vastgemaakt worden.
 • De oplaadbare batterij gaat gemiddeld zeven dagen mee en de tracker is honderd procent waterdicht.
 • Je kan real-time de locatie van je hond op de kaart zien.

Nadelen:

 • Geen nadelen bekend.

Membeli tracker

De GPS-tracker van Membeli is een GPS-tracker en een halsband in een. Dit wordt dus het nieuwe halsbandje van jouw viervoeter. Je hoeft simpelweg een simkaart in de GPS-tracker te stoppen en jouw hond is klaar om naar buiten te gaan. Met de app kun jij de locatie van jouw hond zien. Het fijne aan deze GPS-tracker is dat je een ‘safe zone’ kunt instellen: als jouw hond buiten een bepaald gebied komt waar hij niet mag komen, krijg jij een melding. Als jouw hond weer veilig thuis is kun je de GPS-tracker opladen met een USB-kabel.

Voordelen:

 • Het fijne aan deze GPS-tracker is dat je een ‘safe zone’ kunt instellen.
 • Je kan de locatie van jouw hond zien met behulp van de app.
 • Je kan de GPS-tracker opladen met een USB-kabel.

Nadelen:

 • De GPS-tracker is relatief duur.

Reptrek tracker

Ook de GPS-tracker van Reptrek werkt via een simkaart zodat jij de locatie van jouw huisdier in de gaten kunt houden. Dit gaat via een gratis app. Daarnaast kun je ook terugzien waar jouw hond heeft rondgelopen. De GPS-tracker gaat ongeveer 120 uur mee. Wanneer de batterij bijna leeg is krijg je een melding, zodat je ‘m op tijd kunt opladen door middel van een USB-kabel.

Voordelen:

 • De GPS-tracker gaat ongeveer 120 uur mee.
 • Wanneer de batterij bijna leeg is krijg je een melding.

Nadelen:

 • Geen nadelen bekend.

Hoe werkt een GPS-tracker voor honden?

Een GPS-tracker voor honden werkt op basis van het Global Positioning System (GPS), een netwerk van satellieten in de ruimte die signalen uitzenden naar een GPS-ontvanger op de grond. Hierdoor kan de GPS-ontvanger de exacte locatie van de hond bepalen en deze informatie doorsturen naar de bijbehorende app op de smartphone van de eigenaar.

Er zijn verschillende soorten GPS-trackers voor honden verkrijgbaar. Sommige trackers werken met een simkaart, terwijl andere trackers via Bluetooth of wifi met de smartphone van de eigenaar verbonden zijn. Er zijn ook GPS-trackers die naast locatiegegevens ook andere gegevens zoals de activiteit en de gezondheid van de hond kunnen bijhouden.

De meeste GPS-trackers voor honden bestaan uit een klein apparaatje dat aan de halsband van de hond bevestigd wordt. Dit apparaatje bevat een GPS-ontvanger, een microprocessor en een batterij. Sommige GPS-trackers hebben ook extra functies zoals een geofence, waarmee de eigenaar een bepaald gebied kan afbakenen waarbinnen de hond mag blijven, en een alarmfunctie, waarmee de eigenaar een waarschuwing krijgt als de hond buiten het afgebakende gebied komt.

Er zijn ook GPS-trackers voor honden die werken met een abonnement of maandelijkse kosten. Deze trackers zijn vaak uitgerust met extra functies, zoals realtime locatie-updates en de mogelijkheid om notificaties te ontvangen als de hond een bepaald gebied verlaat. Andere GPS-trackers zijn juist ontworpen om zonder abonnement te werken, waarbij de locatiegegevens worden verstuurd via het mobiele netwerk of via wifi.

Hoe werkt een GPS-systeem?

GPS is een wereldwijd satellietnavigatiesysteem dat wordt beheerd door het Amerikaanse leger. Het systeem bestaat uit een netwerk van 24 satellieten die in banen om de aarde draaien. Deze satellieten zenden continu radiosignalen uit naar GPS-ontvangers op de grond. Door de tijd die het signaal nodig heeft om van de satelliet naar de ontvanger te reizen te meten, kan de GPS-ontvanger de exacte locatie bepalen.

GPS-trackers voor honden werken op dezelfde manier. De tracker ontvangt de signalen van de GPS-satellieten en berekent de locatie van de hond. Vervolgens worden de locatiegegevens via een mobiel netwerk of wifi naar de smartphone van de eigenaar gestuurd.

Verschillende soorten GPS-trackers en hun kenmerken

Er zijn verschillende soorten GPS-trackers voor honden verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken en functies. Sommige GPS-trackers werken met een simkaart, terwijl andere trackers via Bluetooth of wifi met de smartphone van de eigenaar verbonden zijn. Hieronder volgen enkele voorbeelden van verschillende soorten GPS-trackers voor honden:

Simkaart GPS-trackers: Deze trackers werken met een simkaart en maken

gebruik van het mobiele netwerk om de locatie van de hond te bepalen. Hierdoor zijn deze trackers meestal nauwkeuriger dan trackers die via Bluetooth of wifi werken. Een voorbeeld van een simkaart GPS-tracker is de Mr. Safe GPS-tracker voor huisdieren. Deze tracker maakt gebruik van GPS, Wifi en LBS om de locatie van de hond te bepalen.

Bluetooth GPS-trackers:

Deze trackers werken via Bluetooth en zijn verbonden met de smartphone van de eigenaar. De locatie van de hond wordt bepaald op basis van de afstand tussen de tracker en de smartphone. Een voorbeeld van een Bluetooth GPS-tracker is de Tile Pro tracker. Deze tracker heeft een bereik van ongeveer 120 meter.

Wifi GPS-trackers:

Deze trackers maken gebruik van wifi-netwerken om de locatie van de hond te bepalen. Hierdoor zijn ze vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. Een voorbeeld van een wifi GPS-tracker is de Whistle GPS-tracker. Deze tracker maakt gebruik van GPS en wifi om de locatie van de hond te bepalen en heeft een batterijduur van ongeveer 10 dagen.

Hybride GPS-trackers:

Dit zijn trackers die gebruik maken van meerdere technologieën, zoals GPS, wifi en Bluetooth, om de locatie van de hond te bepalen. Hierdoor zijn deze trackers vaak nauwkeuriger en betrouwbaarder dan trackers die slechts één technologie gebruiken. Een voorbeeld van een hybride GPS-tracker is de Tractive GPS-tracker voor honden. Deze tracker maakt gebruik van GPS, Bluetooth en wifi en heeft een batterijduur van ongeveer 2-5 dagen.

Elke GPS-tracker heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om deze af te wegen voordat je een keuze maakt voor een specifieke tracker. Sommige trackers hebben bijvoorbeeld een hogere nauwkeurigheid, maar hebben een kortere batterijduur of zijn duurder in aanschaf en abonnementskosten. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren en te kijken welke tracker het beste past bij jouw specifieke situatie en behoeften.

Veelgestelde vragen over een GPS-hondentracker

Hoe gebruik ik een GPS-hondentracker?

Allereerst stel je de GPS-tracker volgens de instructies in. Meestal krijg je een bijgeleverde app die je kunt installeren op jouw telefoon. Bovendien kun je de GPS-tracker vastmaken aan de halsband van jouw hond.

Wat zijn de voordelen van een GPS-hondentracker?

Met een GPS-hondentracker weet jij waar jouw hond is. Meestal kun je met een bijbehorende app jouw hond in de gaten houden. Wanneer jouw hond weleens de neiging heeft om weg te lopen, kun je ervoor kiezen om een GPS-hondentracker aan te schaffen. Ook kun je specifieke zones aangeven waar jouw hond niet mag komen. Bovendien kun je met sommige trackers de gezondheid van jouw hond in de gaten houden.

Wat is het verschil tussen een GPS-hondentracker en een chip?

Een chip wordt onderhuids aangebracht bij de dierenarts. Hiermee kun je jouw hond niet volgen. Wanneer jouw hond bij de dierenarts wordt gebracht, kan de dierenarts de chip uitlezen. Zo kan de dierenarts zien waar de hond vandaan komt. Met een GPS-hondentracker kun jij, in tegenstelling tot de chip, jouw hond te allen tijde in de gaten houden.

Wat is een GPS-tracker voor honden?

Een GPS-tracker voor honden is een apparaat dat de locatie van je hond kan bepalen en deze informatie naar jouw smartphone kan verzenden.

Hoe werkt een GPS-tracker voor honden?

Een GPS-tracker voor honden maakt gebruik van satellieten om de locatie van de hond te bepalen. Dit signaal wordt vervolgens via een draadloze verbinding naar de smartphone van de eigenaar gestuurd.

Moet ik een abonnement afsluiten voor mijn GPS-tracker?

Sommige GPS-trackers vereisen een abonnement om te werken, terwijl andere trackers zonder abonnement kunnen werken. Controleer de specificaties van de tracker voordat je deze aanschaft.

Kan ik de GPS-tracker op meerdere honden gebruiken?

Sommige GPS-trackers kunnen op meerdere honden worden gebruikt, terwijl andere trackers slechts één hond per keer kunnen volgen. Controleer de specificaties van de tracker voordat je deze aanschaft.

Hoe lang gaat de batterij van de GPS-tracker mee?

De levensduur van de batterij varieert per tracker. Sommige trackers gaan enkele dagen mee, terwijl andere trackers tot enkele maanden kunnen werken zonder opladen.

Is een GPS-tracker veilig voor mijn hond?

Ja, een GPS-tracker is veilig voor je hond. De trackers zijn ontworpen om geen schade te veroorzaken aan de hond en hebben geen negatieve effecten op de gezondheid van de hond.

Hoe nauwkeurig is de GPS-tracker?

De nauwkeurigheid van de GPS-tracker hangt af van het model en de omgeving waarin deze wordt gebruikt. Over het algemeen zijn GPS-trackers zeer nauwkeurig en kunnen ze de locatie van de hond binnen enkele meters bepalen.

Kan ik de GPS-tracker ook in het buitenland gebruiken?

Dit hangt af van het model van de tracker en de dekking van het netwerk in het land waarin deze wordt gebruikt. Controleer de specificaties van de tracker voordat je deze aanschaft.

Kan ik de GPS-tracker ook gebruiken om de gezondheid van mijn hond bij te houden?

Sommige GPS-trackers hebben ook de mogelijkheid om de activiteit van de hond bij te houden, zoals de afgelegde afstand en verbrande calorieën. Dit kan helpen om de gezondheid van de hond bij te houden.

Wat moet ik doen als de GPS-tracker niet werkt?

Als de GPS-tracker niet werkt, controleer dan of de batterij is opgeladen, of de tracker goed is bevestigd en of de draadloze verbinding goed werkt. Raadpleeg anders de handleiding van de tracker of neem contact op met de fabrikant.

Waarom zou je een GPS-tracker voor je hond willen?

Als hondeneigenaar kan het hebben van een GPS-tracker voor je hond vele voordelen bieden. Hieronder staan enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om een GPS-tracker voor je hond aan te schaffen:

Voordelen van het hebben van een GPS-tracker voor je hond:

 • Het biedt gemoedsrust en zekerheid omdat je altijd weet waar je hond zich bevindt, vooral als je hond vaak alleen buiten is.
 • Het kan helpen om je hond terug te vinden als deze ontsnapt is of verdwaald is geraakt.
 • Het kan ook helpen om diefstal van je hond te voorkomen en als je hond toch gestolen wordt, kan het helpen om hem terug te vinden.
 • GPS-trackers kunnen nuttig zijn bij het opsporen van vermiste honden na natuurrampen of andere noodsituaties.
 • Het helpt om een beter inzicht te krijgen in het gedrag van je hond, zoals hoeveel beweging hij krijgt en waar hij graag rondloopt.

Verschillende situaties waarin een GPS-tracker handig kan zijn:

 • Als je hond vaak alleen buiten is, bijvoorbeeld tijdens wandelingen in het bos of parken.
 • Als je hond vaak ontsnapt of een avontuurlijk type is.
 • Als je een nieuwe hond hebt die nog niet gewend is aan zijn nieuwe omgeving.
 • Als je een hond hebt die angstig is en snel kan wegrennen bij harde geluiden zoals vuurwerk.
 • Als je hond vaak met andere honden speelt en je wilt weten waar hij is.

Hoe een GPS-tracker kan helpen bij het voorkomen van verlies en diefstal van je hond:

 • Een GPS-tracker kan helpen bij het opsporen van een verloren of gestolen hond.
 • Sommige GPS-trackers hebben functies waarmee je veilige zones kunt instellen en een melding krijgt als je hond deze zone verlaat.
 • Je kunt realtime de locatie van je hond volgen en snel reageren als hij verdwaald is geraakt of gestolen is.
 • Als je hond gestolen is, kan de GPS-tracker helpen bij het opsporen van de dief en de terugkeer van je hond.

Bekijk hier de volledige top-8 van de beste hondentrackers

Tips voor het omdoen en instellen van de GPS tracker

Benodigde tijd: 5 minuten

Omschrijving hoe je een gps tracker moet omdoen en instellen

 1. Kies de juiste gps-tracker voor je hond

  Er zijn verschillende soorten gps-trackers beschikbaar. Kies er een die past bij de grootte van je hond, zijn dagelijkse activiteiten en de omgeving waarin hij zich bevindt.

 2. Maak de tracker schoon

  Voordat je de tracker omdoet, moet je hem eerst schoonmaken. Gebruik hiervoor een zachte doek en milde zeep.

 3. Laad de tracker op

  Zorg ervoor dat de tracker volledig is opgeladen voordat je hem gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de tracker gedurende langere tijd betrouwbaar blijft werken.

 4. Bevestig de tracker aan de halsband

  Bevestig de gps-tracker stevig aan de halsband van je hond. Zorg ervoor dat hij niet te strak zit, maar ook niet te los zit zodat de tracker niet kan verschuiven.

 5. Stel de tracker in

  Volg de instructies van de fabrikant om de gps-tracker in te stellen en te verbinden met je smartphone. Hierdoor kan je de locatie van je hond in real-time volgen en eventueel notificaties ontvangen.

Hoe kies je de beste GPS-tracker voor jouw hond?

Als je op zoek bent naar een GPS-tracker voor jouw hond, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste optie. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Type tracker: Overweeg het type tracker dat het beste bij jouw behoeften past. Wil je een simkaarttracker of een tracker die via Bluetooth of wifi met jouw smartphone verbonden is?
 2. Grootte en gewicht: De grootte en het gewicht van de tracker moeten passen bij de grootte van jouw hond. Een te zware of te grote tracker kan de bewegingsvrijheid van je hond beperken.
 3. Batterijduur: Controleer de batterijduur van de tracker. Sommige trackers hebben een langere batterijduur dan andere en dit kan belangrijk zijn als je van plan bent om de tracker gedurende lange periodes te gebruiken.
 4. Waterdichtheid: Als jouw hond vaak zwemt of graag in de regen loopt, kies dan voor een waterdichte tracker.
 5. Prijs: GPS-trackers variëren in prijs. Overweeg jouw budget en wat je bereid bent te betalen voor de functies die je nodig hebt.

Tips voor het gebruik van een GPS-tracker

Wanneer je een GPS-tracker voor je hond hebt gekozen en geïnstalleerd, zijn er nog een aantal belangrijke tips om te volgen:

 1. Houd de tracker opgeladen: zorg ervoor dat de tracker altijd is opgeladen voordat je op pad gaat. Hierdoor voorkom je dat de tracker uitvalt op het moment dat je hem het hardst nodig hebt.
 2. Controleer de verbinding: voordat je op pad gaat, controleer of de tracker goed verbonden is met het GPS-netwerk. Dit kun je doen door de app van de tracker te openen en de locatie van je hond te bekijken.
 3. Stel geofencing in: geofencing is een functie waarmee je een virtuele omheining kunt instellen. Wanneer je hond deze omheining verlaat, ontvang je direct een melding op je telefoon. Dit is vooral handig als je hond de neiging heeft om weg te lopen.
 4. Test de tracker: voordat je de tracker voor de eerste keer gebruikt, is het aan te raden om hem eerst in huis te testen. Zo kun je controleren of de tracker goed werkt en kun je wennen aan het gebruik van de app.
 5. Controleer de instellingen: zorg ervoor dat je de instellingen van de tracker hebt gecontroleerd voordat je op pad gaat. Controleer bijvoorbeeld of de juiste gegevens zijn ingevoerd en of de tracker is ingesteld op de gewenste nauwkeurigheid.
 6. Wees geduldig: het kan even duren voordat je gewend bent aan het gebruik van de GPS-tracker. Neem de tijd om de app en de tracker goed te leren kennen en vraag eventueel hulp aan de klantenservice van de fabrikant.

Hoe je je hond kunt laten wennen aan het dragen van een GPS-tracker

Als je hond niet gewend is om een halsband of tuigje te dragen, kan het even wennen zijn om een GPS-tracker te dragen. Hieronder volgen een aantal tips om je hond te laten wennen aan het dragen van een GPS-tracker:

 1. Laat je hond wennen aan het halsbandje of tuigje: voordat je de tracker aan het halsbandje of tuigje bevestigt, is het belangrijk dat je hond gewend is om deze te dragen.
 2. Introduceer de tracker langzaam: laat je hond wennen aan de tracker door deze eerst in de buurt van de halsband te leggen. Geef je hond de kans om de tracker te verkennen en beloon hem met lekkers en complimentjes.
 3. Bevestig de tracker aan het halsbandje: als je hond gewend is aan het halsbandje en de tracker, kun je de tracker aan het halsbandje bevestigen. Beloon je hond opnieuw als hij hiermee goed omgaat.
 4. Houd de tracker kort aanvankelijk: laat de tracker in het begin slechts kort aan het halsbandje zitten. Bouw de tijd langzaam op zodat je hond geleidelijk aan kan wennen aan het dragen van de tracker.
 5. Beloon goed gedrag: beloon je hond met lekkernijen of positieve bekrachtiging wanneer hij de GPS-tracker draagt en zich goed gedraagt. Op deze manier associeert je hond het dragen van de tracker met iets positiefs en zal hij er minder moeite mee hebben.
 6. Vergelijk de verschillende opties: er zijn veel verschillende GPS-trackers op de markt, dus vergelijk de opties goed voordat je er een aanschaft. Let op factoren zoals de nauwkeurigheid van de tracker, de levensduur van de batterij, de kosten en het gebruiksgemak. Lees ook reviews van gebruikers en experts om een goed beeld te krijgen van de prestaties van verschillende trackers.
 7. Overweeg alternatieven: er zijn ook andere technologieën die kunnen helpen bij het lokaliseren van je hond, zoals RFID-tags of Bluetooth trackers. Overweeg deze alternatieven en kies de technologie die het beste past bij jouw hond en situatie.
 8. Voorkom verlies of diefstal: naast het gebruik van een GPS-tracker zijn er nog andere manieren om te voorkomen dat je hond verloren raakt of gestolen wordt. Zorg ervoor dat je hond goed getraind is in basiscommando’s en houd hem altijd aan de lijn in drukke gebieden. Laat je hond ook chippen en registreer hem bij een nationale database, zodat hij gemakkelijk teruggevonden kan worden als hij vermist raakt.

Een GPS-tracker voor je hond kan een waardevol hulpmiddel zijn om je hond veilig te houden en snel terug te vinden als hij vermist raakt. Het kiezen van de beste tracker voor jouw hond hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en het gedrag van je hond, de locatie waar hij meestal verblijft en het budget dat je beschikbaar hebt. Zorg ervoor dat je je hond goed traint en hem laat wennen aan het dragen van de tracker voordat je hem gebruikt. Overweeg ook alternatieven en neem andere maatregelen om verlies of diefstal van je hond te voorkomen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en technologie kun je ervoor zorgen dat je hond altijd veilig en beschermd is.

Ondersteunende bronnen

Handige instructievideo voor GPS Trackers:

2 thoughts on “8x Beste GPS tracker voor je hond

 1. de apple tag tracker kan alleen maar locatie info doorgeven als ie kan verbinden met een apple telefoon. dus als je hond er in utrecht noord vandoor gaat, zie je hem pas als ie weer in de buurt van hilversum komt. maar als ie in de weilanden tussen utrecht en hilversum blijft hangen weet je dus nooit waar ie is. een apple tag is echt een slecht advies. zien jullie kans deze info toe te voegen?

 2. Wel bijzonder dat er een aantal devices gekenmerkt staan in dit artikel als een gps apparaat terwijl ze geen gps voorziening hebben. Zo heeft de Apple AirTag en de tracker van Samsung helemaal geen gps en dus ook geen gps functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *