8x Beste GPS tracker voor je hond

Ben je bang om je hond tijdens een wandeling kwijt te raken? Of loopt je hond nog weleens weg van huis? Met een speciale GPS-trakcer weet je precies waar je hond uithangt. Zo kan je de hond altijd weer terugvinden. Wij hebben een lijst met de acht beste GPS-trackers voor je hond.

Lijst met 8 beste GPS trackers voor je hond

Apple Tag tracker

Een premium GPS-tracker voor je hond is de Apple Tag. Je kan hiermee de exacte positie van je hond of ander huisdier bepalen, maar ook z’n dagelijkse activiteiten traceren. Je moet de GPS-tracker zelf aan de halsband van je hond hangen, dus een leuke of praktische hanger kan je er makkelijk bij bestellen. De tracker weegt slechts 36 gram en is 100% waterdicht. Er zijn geen maandelijkse kosten nodig, de batterij gaat tot 1 jaar mee en is eenvoudig zelf te vervangen. Echter werkt de Apple Tag alleen met Apple telefoons. Heb je meerdere honden dan kan je een set van 4 kopen.

Samsung SmartTag tracker

Ook Samsung heeft een GPS-tracker op de markt gebracht, die de SmartTag heet. Je kunt deze tracker ook aan de halsband van jouw huisdier vastmaken. Zo blijf jij altijd op de hoogte waar jouw hond zich bevindt. Ook kun je een geluid laten afspelen vanaf jouw telefoon om de Tag en dus jouw hond sneller terug te vinden. Dit werkt overigens ook andersom als jij jouw telefoon kwijt bent. In dat geval moet je dubbelklikken op de Tag. De Tag heeft een bereik van 120 meter.

Mr. Safe tracker

De Mr. Safe GPS tracker voor je hond houdt continu de locatie van je hond in de gaten. De locatie wordt gelokaliseerd doormiddel van GPS, Wifi en LBS. Je kan zo je huisdier terugvinden als deze weggelopen is. Daarnaast kan je de favoriete plekjes van je huisdier ontdekken. Het is ook mogelijk een veilige zone in te stellen. Als je huisdier de veilige zone verlaat krijg je een alarmmelding op je telefoon. De halsband is afklikbaar en kan je opladen. Standby werkt de GPS-tracker 7 dagen en hij heeft een oplaadtijd van 2 uur. Een pluspunt is dat de GPS tracker IP67 stof en waterdicht is.

Invoxia tracker

De Invoxia GPS tracker is een klein apparaatje dat je aan de riem van je huisdier kan bevestigen. Dankzij de nieuwst technieken kan je hiermee je huisdier terugvinden. Tot 1 maand gaat de batterij meer en er is geen Simkaart voor nodig. Binnen 2 minuten is je GPS-tracker geactiveerd en krijg je een notificatie als je hond de woning verlaat. De GPS-tracker is waterdicht en is voorzien van een gebruiksvriendelijke app. Zo weet je precies hoe je de GPS-tracker moet bedienen en je hond kan terugvinden.

Weenect tracker

De Weenect GPS tracker is ideaal om je hond continu te traceren. Er zit geen afstandslimiet aan gekoppeld, zodat je altijd je hond terug kan vinden. Ongeacht de locatie waar hij zich bevindt. Als je hond wegloopt krijg je direct een melding. Daarnaast heeft de tracker een activiteiten tracker, zodat je weet hoeveel beweging je hond vandaag gehad heeft. De GPS-tracker is waterdicht en heeft een batterij die 72 uur zonder opladen meegaat. Je kan de GPS-tracker combineren met een iOs en Android app. De GPS-tracker heeft een ingebouwde simkaart en werkt met een abonnement. Het enige minpunt is dat de tracker vrij groot is en daardoor niet geschikt voor kleine honden.

Tractive tracker

Wil je continu de exacte positie van je hond weten als hij alleen buiten loopt? Kies dan voor de Tractive tracker. Deze tracker heeft GPS, Bluetooth en wifi-functies. De GPS-tracker kan met een klittenbandsluiting direct aan het riempje vastgemaakt worden. De oplaadbare batterij gaat gemiddeld zeven dagen mee en de tracker is honderd procent waterdicht. Daarnaast kan je real-time de locatie van je hond op de kaart zien. Je weet zo precies wanneer je hond binnen of buiten is. Of een ommetje door de wijk aan het maken is.

Membeli tracker

De GPS-tracker van Membeli is een GPS-tracker en een halsband in een. Dit wordt dus het nieuwe halsbandje van jouw viervoeter. Je hoeft simpelweg een simkaart in de GPS-tracker te stoppen en jouw hond is klaar om naar buiten te gaan. Met de app kun jij de locatie van jouw hond zien. Het fijne aan deze GPS-tracker is dat je een ‘safe zone’ kunt instellen: als jouw hond buiten een bepaald gebied komt waar hij niet mag komen, krijg jij een melding. Als jouw hond weer veilig thuis is kun je de GPS-tracker opladen met een USB-kabel.

Reptrek tracker

Ook de GPS-tracker van Reptrek werkt via een simkaart zodat jij de locatie van jouw huisdier in de gaten kunt houden. Dit gaat via een gratis app. Daarnaast kun je ook terugzien waar jouw hond heeft rondgelopen. De GPS-tracker gaat ongeveer 120 uur mee. Wanneer de batterij bijna leeg is krijg je een melding, zodat je ‘m op tijd kunt opladen door middel van een USB-kabel.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik een GPS-hondentracker?

Allereerst stel je de GPS-tracker volgens de instructies in. Meestal krijg je een bijgeleverde app die je kunt installeren op jouw telefoon. Bovendien kun je de GPS-tracker vastmaken aan de halsband van jouw hond.

Wat zijn de voordelen van een GPS-hondentracker?

Met een GPS-hondentracker weet jij waar jouw hond is. Meestal kun je met een bijbehorende app jouw hond in de gaten houden. Wanneer jouw hond weleens de neiging heeft om weg te lopen, kun je ervoor kiezen om een GPS-hondentracker aan te schaffen. Ook kun je specifieke zones aangeven waar jouw hond niet mag komen. Bovendien kun je met sommige trackers de gezondheid van jouw hond in de gaten houden.

Wat is het verschil tussen een GPS-hondentracker en een chip?

Een chip wordt onderhuids aangebracht bij de dierenarts. Hiermee kun je jouw hond niet volgen. Wanneer jouw hond bij de dierenarts wordt gebracht, kan de dierenarts de chip uitlezen. Zo kan de dierenarts zien waar de hond vandaan komt. Met een GPS-hondentracker kun jij, in tegenstelling tot de chip, jouw hond te allen tijde in de gaten houden.

Bekijk hier de volledige top-8 van de beste hondentrackers

Over de auteur
Tekstschrijver bij

Hallo, ik ben Melissa, een erkende expert op het gebied van honden en exotische vogelsoorten. Ik ben gepassioneerd over deze dieren en mijn jarenlange ervaring en expertise hebben me geholpen om een diepgaande kennis te ontwikkelen van alles wat met hun verzorging en welzijn te maken heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *