Waar moet een hondenmand aan voldoen?

Waar moet een hondenmand aan voldoen?

Tegenwoordig kiezen steeds meer hondenbaasjes voor een mooie hondenmand. Toch weten niet veel baasje waar een hondenmand eigenlijk aan moet voldoen. Er zijn namelijk verschillende soorten factoren waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een hondenmand. Hieronder hebben wij een paar tips gegeven waar je op moet letten tijdens het kopen van een hondenmand. 

De juiste maat

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste maat hondenmand te kopen. Kies namelijk de maat van de volwassen versie van je hondenras. Honden groeien namelijk best wel snel en je hond groeit dus al snel over de grootte van de hondenmand heen. Daarom is het dus handig om een hondenmand te kopen waar je hond in mee kan groeien. 

Verwisselbare buitenhoes

Het is verstandig om een verwisselbare buitenhoes te hebben bij de hondenmand. Je hond verliest namelijk veel haren en speeksel tijdens het liggen op de hondenmand. Het is dus belangrijk dat de buitenhoes wel eens wordt gewassen. Net zoals dat wij elke week ons beddengoed verschonen.  

Kijk goed naar de houding van je hond

Honden hebben net als ons verschillende soorten houdingen. Ook je hond heeft verschillende wensen bij een hondenmand. Zoals sommige mensen van een hard matras houden en andere van een zacht matras, hebben honden dus ook hun eisen bij een harde of zachte hondenmand. Als je hond namelijk vaak naast de mand gaat liggen, dan weet je dat je hond een andere mand nodig heeft. 

hondenmand

Materiaal

Het is natuurlijk verstandig om bij de hondenmand materiaal te kiezen dat lang mee gaat. Kies daarom voor een materiaal dat ook voldoende steun geeft en erg sterk genoeg is. Je hond ligt namelijk wel heel veel op de hondenmand. Het is dus zonde als je binnen een paar maanden de hondenmand alweer kan vervangen, omdat je zwak materiaal hebt gekozen. Het is dus verstandig als je een hondenmand koopt dat je er een expert bij vraagt die je kan helpen met het kiezen van de beste hondenmand voor je hond. 

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je een hondenmand wassen?

Het wordt aangeraden om de hondenmand elke week te wassen. Zo houd je de mand fris en heb je minder snel last van losse haren in je huis. 

Waar zet je de hondenmand neer?

Een hondenmand zet je sowieso neer in een hoek of tegen de muur aan. Ook is het verstandig om de hondenmand in ieder geval uit de tocht te houden. 

Hoe maak je een hondenmand schoon die geen wisselbare hoes heeft?

Als je geen hondenmand hebt die je in de wasmachine kunt doen, kun je deze schoonmaken door de mand elke week te stofzuigen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *