Waarom een koelmat gebruiken voor je hond?

Wanneer het buiten heel warm is en je hond heeft bijvoorbeeld de hele dag in de zon gelegen, dan is de kans op oververhitting voor je hond aanwezig. Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken om je hond weer wat kouder te krijgen. Zo kun je gebruik maken van een koelmat, hieronder lees je precies waarom een koelmat zo effectief is voor je hond.

Oververhitting

Allereerst kan een koelmat enorm helpen om te zorgen dat je hond het niet al te warm krijgt. Wanneer je hond namelijk te druk heeft gedaan met het warme weer of iets anders waardoor hij het warm heeft gekregen, dan kan een koelmat uitkomst bieden om je hond weer af te laten koelen. De mat is namelijk lekker koel en je hond kan dus op een fijne manier afkoelen. Hitte is voor een hond namelijk best wel gevaarlijk, zorg dus dat je de koelmat wel klaar hebt liggen met het warme weer. Op die manier voorkom je dat je hond last krijgt van de hitte.

Koelmat en de werking

Een koelmat heeft vaak een verkoelende gel in de mat zitten. Op die manier kan de mat lekker koud worden. Maar de koelmat is natuurlijk niet altijd koud. De koelmat wordt alleen koud wanneer er druk op komt te staan. Wanneer je trouwe viervoeter dus op de mat gaat liggen, dan wordt de gel een soort van geactiveerd en kan je hond genieten van de koude koelmat. Je hond kan zelf bepalen wat hij of zij precies gekoeld wil hebben. Zo kan je hond alleen met zijn poten erop staan of juist alleen met zijn hoofd. Het ligt er maar net aan wat jouw hond het fijnst vindt liggen.

Wanneer breng je de koelmat naar buiten?

Het is verstandig om vroegtijdig je hond te laten afkoelen. Toch hoeft het niet bij elk hijgje die je hond laat gaan. Voel dus zelf goed aan wanneer het tijd is voor de koelmat. Het is namelijk belangrijk dat je hond de verkoeling krijgt die hij of zij nodig heeft. Voel dus een aantal keer hoe warm de hond is en beslis dan of je hond de koelmat daadwerkelijk nodig heeft. 

Veelgestelde vragen

Wat zit er in de koelmat voor honden?

Er zit een gel in, die de hond koel houdt. Op die manier kan je hond geen last krijgen van oververhitting. Ook kan de mat gevuld zijn met water.

Kan een koelmat in de koelkast?

Ja dat kan, voor een koelmat is dat niet schadelijker. Op die manier kan de mat de koelte nog iets langer vasthouden.

Hoe lang mag een hond op een koelmat liggen?

Een hond mag zelf bepalen hoe lang hij of zij op een koelmat wil liggen. Wanneer hij of zij eraf wil, dan is dat mogelijk.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *